Zorbalar serbest, gazeteciler tutuklu!

AKP iktidarı, Türkiye'de hukuku da tasiye ederek toplumun yargıya olan güvenini yüzde 80'lerden yüzde 30'lara kadar düşürdü. Yargıya olan güvenin yüzde 30'lara düştüğünü ise bizzat Tayyip Erdoğan'la birlikte çay hasadı...

AKP iktidarı, Türkiye'de hukuku da tasiye ederek toplumun yargıya olan güvenini yüzde 80'lerden yüzde 30'lara kadar düşürdü. Yargıya olan güvenin yüzde 30'lara düştüğünü ise bizzat Tayyip Erdoğan'la birlikte çay hasadı yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit açıkladı.

YOBAZLAR VE SALDIRGANLAR SERBEST

Son bir kaç haftada yaşanan olaylar ve mahkemelerin bu olaylar hakkında veridkleri kararlar, Türkiye'de yargının içine düşürüldüğü durumu açıkça gösteriyor. 

-Şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atarak açıkça tehdit eden zanlılar serbest bırakıldı.

-Firuzağa'da ramazan terörü estirip bir pplakçıyı basan ve 'Sizi içeride ykarız' diye tehditler savuran yobazlar serbest bırakıldı.

- Alevi köyünde düzenlenen festivali silahlarla basanlar hakkında işlem bile yapılmadı.

- Onur Yürüyüşü düzenleyecek olan LGBTİ üyelerini basın toplantısı düzenleyerek kameralar önünde tehdit eden Alperen Ocakları üyeleri hakkında bir soruşturma bile başlatılmadı.

GAZETECİLER TUTUKLU

Son haftalarda tüm bunlar yaşanırken, öte yandan Özgür Gündem gazetesindeki Nöbetçi Yayın Yönetmeni eylemine destek veren Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu kelepçelenerek tutuklandı.

Hürriyet gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil ise attığı bir tweet nedeniyle hakkındaki şikayet düştüğü halde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

İşte AKP'nin yarattığı 'Yeni Türkiye'nin yargı düzeni bu. Toplumun yargıya güveninin yüzde 30'lara düşmesinin sorumlusu, bizzat bu kararlara imza atan yargı üyeleri değilse kim?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Asgari ücret sistemi değişiyor mu? Almanya modeli Türkiye'ye gelebilir
Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Artık cebinizden 1 lira çıkmayacak!
Kötü haber: Türkiye'ye doğru Balkanlar'dan yola çıktı!
Binler kişinin emekliliği tek kalemde silinecek! E-devletten kontrol edin!
AK Partili vekilin villa skandalı! Boğaz manzaralı villası kaçak çıktı!