Ses kaydı davasında yeni gelişme! CHP'den suç duyurusu...

Ses kaydı davasında yeni gelişme! CHP'den suç duyurusu...

Ses kaydı davasında yeni gelişme! CHP'den su... CHP, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan ses kaydındaki ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.CHP Antalya İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi eski...

CHP, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan ses kaydındaki ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Antalya İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel hakkında suç duyurusunda bulundu.Suç duyurusunda Ebru Türel’in seçimler öncesinde sosyal medyaya yansıyan ses kaydındaki beyanlarıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği ve belediyenin imkanlarını bu suç için kullandığı belirtildi.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul bugün yaptığı yazılı açıklamada:

“Eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan ses kaydıyla ilgili olarak partili arkadaşlarımızın, iki kamu görevlisinin şikayet üzerine gözaltına alınması ve AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş tarafından yapılan mesnetsiz iddialara karşı kamuoyuna aydınlatmak adına bazı konulara değinmek istiyorum” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Seçimlerden hemen önce Ebru Türel, eşinin de mensubu olduğu partiye çıkar sağlamak ve bu parti tarafından yürütülen siyasi propagandayı yürütmek amacıyla çeşitli mecralarda seçimlerdeki en güçlü rakibi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı karalama ve iftira kampanyalarına girişmiştir.

Bu çalışmalarının bir kısmında, sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna da yansıdığı üzere, açıkça kendisine destek veren kişileri kullanarak halkı, farklı siyasi partiye oy vermesini kabullenemediği halk kesimine karşı kışkırtma ve tahrik etme amacını gütmüştür.

Bu sebeplerden ötürü Sayın Ebru Türel hakkında şikayette bulunduk.

Ebru Türel’in hiçbir gerçeklik payı olmayan, tamamıyla uydurma beyanlarıyla toplumun kendi çevresinde bulunan ve ortak bir görüşe sahip bir kesimini, bu topluluğun görüşünde olmayan farklı bir kesimine karşı açıkça düşmanlık yapmaya, nefret söyleminde bulunmaya teşvik ettiği, kışkırttığı açıktır.

Bunun yanında eşinin belediye başkanı sıfatını da kullanarak ‘suçta kullanılacak araçları dahi temin etmiş ve ortamı suç işlemeye elverişli hale getirmiştir’.”

Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan beyanlarında, rakibi olan siyasi partinin terör örgütü bağlantısı olduğunu ileri sürerek insanları bu partiye karşı nefret dolu hale getirme, bu siyasi partiyle aynı ya da benzer görüşte olan insanları en temel haklarından olan seçme hakkını kullanmama ve oy kullanma ödevini yerine getirmeme kararı verdirtme çabası içine girdiğini kaydeden Kumbul şöyle devam etti:

AÇIK TOPLANTIDA 'ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ'

“Bir diğer konu da; 60 kişiyle seçim ofisinde yapılan bir toplantıda, kapının açık olduğu insanların içeriye rahatlıkla girip çıktığı bir ortamda konuşulanların, bunları dışarıda yayın denmesine rağmen, ses kaydını kendi sosyal medya hesaplarında paylaştığı iddia edilen kişiler hakkında Ebru Türel tarafından ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ettikleri sebebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur.

Hal böyleyken, AKP İl Başkanı tarafından yapılan açıklamada, iftiradan kumpastan hain planlardan bahsediliyor. Fakat Sayın Türel’in davasında yapılan bir ses kaydının dışarıya taşınmasından dolayı bir şikayet söz konusu.

Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; bahsi geçen ses kaydının, kaydedilmesi ve yayılması ile arkadaşlarımızın bir ilgisi yoktur.”

'EBRU TÜREL BU SÖZLERİ SÖYLEDİĞİNİ KABUL ETTİ’

Şikayet üzerine tutuklanan AKP İl Başkan Yardımcısı’nın yeğeni Niyazi Ateş’in de açıklamalarında bu suçlamayı reddettiğini belirten Kumbul, “Bu suçlamaların yapılıp yapılmadığının kararını verecek olan mahkemedir. Bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz. Niyazi Ateş’i sadece mahkeme salonunda gördük. Önceden tanımıyoruz. Toplantıda bulunduğunu, Ebru Hanımın bu sözleri söylediğini fakat kendisinin kaydetmediğini mahkemede söyledi. Zaten davanın konusuna baktığımız zaman da bu sözlerin söylediğini, davacının da kabul ettiğini görüyoruz. Biz de Sayın Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan kayıttaki beyanlarına istinaden kendisi hakkında; halkın kin ve düşmanlığa ve gönüllü vatandaşları belediyenin otobüs kartlarını kullanmak marifetiyle suç işlemeye tahrik etmesi sebebiyle şikayette bulunduk. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.

<>

<>

<>

<>

"Ses kaydı davasında yeni gelişme! CHP'den suç duyurusu..." haberi, 16 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ses kaydı davasında yeni gelişme! CHP'den suç duyurusu... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ses kaydı davasında yeni gelişme! CHP'den suç duyurusu... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
Politika Haberleri