Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polise ‘kasten öldürme’ iddianamesi

Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polise ‘kasten öldürme’ iddianamesi

Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polise ‘kas... İstanbul’da dur ihtarına uymadığı iddiası ile polis tarafından öldürülen set çalışanı Çetin Kaya’nın ölümüne ilişkin hazırlanana iddianamede polis memuru “kasten öldürme” ile suçlandı.

İstanbul Kadıköy’de polis kurşunuyla hayatını kaybeden set çalışanı Çetin Kaya’nın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianameye tamamlandı. DW Türkçe’den Burcu Karakaş’ın haberine göre iddianamede, “olayın taksirle ya da olası kasıtla meydana geldiğini kabul olanağının bulunmadığı” belirtildi.

Eğer savcının hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edilirse şüpheli polis S.E. TCK’nın 81’inci maddesi uyarınca “kasten öldürme” suçlamasıyla yargılanacak. S.E. “kasten öldürme” suçundan ceza alırsa müebbet hapis cezasına çarptırılacak.

NE OLMUŞTU?

Çetin Kaya, 29 Kasım 2021’de İstanbul’un Kadıköy ilçesinde aracını durduran polis memurlarından S.E.’nin silahından çıkan kurşunla 39 yaşında hayatını kaybetmişti. İstanbul Valiliği, Kaya’nın ölümünün ardından yaptığı açıklamada olayda ‘dur’ ihtarına uymayan şüpheli bir aracın takibe alındığını, araçtaki bir kişinin yaya olarak firar ettiğini, sürücü koltuğundaki Çetin Kaya’nın yakalama işlemi sırasında görevli personele mukavemette bulduğunu savunmuştu. Polis memuru S.E. de savcılık ifadesinde, “Bir elini kelepçelemiştik, boşta kalan eliyle benim silahıma hamle yapmaya çalıştı. O esnada da silah patladı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” demişti.

 

Ancak olayın ardından görevinden uzaklaştırılan polis memuru, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli polisin tutuklululuğu halen devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

Kaya’nın ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede ise polis memurları tarafından Kaya’nın da içinde bulunduğu aracın durdurulduğu, araçta bulunan E.Ç. adlı kişinin kaçmasıyla polislerin arkasından koştuğu, E.Ç.’nin elindeki bir kısım uyuşturucu maddeyi yere attığı, bu esnada Çetin Kaya’nın uyarılara rağmen araçtan inmediği, polis memuru İ.K. tarafından zorla araçtan indirilerek kelepçelenmeye çalışıldığı belirtildi.

Kaya’nın vurulma anı ise iddianamede, “Şüpheli S.E.’nin olay anında çıkarttığı silahı Çetin Kaya’ya müdahale ederken elinde tuttuğu, şüphelinin iki el ateş ettiği, mermilerden bir tanesinin Çetin Kaya’nın ense orta sağ kısmından girip alın sağ kaş yan tarafından çıktığı, gerek şüpheli S.E.’nin gerekse birlikte görev yaptığı arkadaşı olan tanık İ.K.’nın olay sırasında Kaya’nın kendilerine direndiğini, kelepçe taktırmamak ve şüphelinin silahını almak için hamle yaptığını belirtmelerine karşın tanık anlatımlarından maktulün elinin kelepçeli olduğu, şüpheliye yönelik fiili bir saldırısının bulunmadığı belirlenmiştir” ifadeleri yer aldı.

İddianamede ayrıca, otopsi raporuna da atıfta bulunularak şüpheli polis memurunun bitişik atış yapmak suretiyle Çetin Kaya’nın ölümüne kasten sebebiyet verdiği dile getirildi. “Atış sayısı ve mesafesi ile olay yerindeki tarafsız tanık anlatımlarından öldürme olayının taksirle ya da olası kasıtla meydana geldiğini kabul olanağının bulunmadığı” belirtilen iddianamede, İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nün uzmanlık raporundan da bahsedilerek “Herhangi bir arızasının bulunmadığı silahın kazaen iki kez üst üste ateş almasının hayatın olağan akışına uymadığı” vurgulandı.

KAMERA KAYITLARI BOZUK ÇIKTI

Çetin Kaya’nın ölümünün ardından kamera kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu beklense de kayıtlar “bozuk olduğu” için rapor hazırlanamadı. Bu durum da iddianamede, “Görgü tanıklarının içinde bulunduğu minibüsün kamera kayıtlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün denetim ve kaydı altında olduğu ancak söz konusu kayıtların tutulması gereken hard-diskin tarafsız bilirkişi tarafından yapılan incelenmesinde bozuk olması nedeniyle herhangi bir kaydın mevcut olmadığının anlaşıldığı” ifadeleriyle belirtildi.

Olayın gerçekleştiği güzergahta bulunan tüm kamera kayıtlarının savcılık tarafından temin edildiği ve temin edilen görüntülerin bilirkişiler tarafından incelendiği, ancak sadece tek bir kamera görüntüsü neticesinde olay anının genel hatlarıyla belirlendiği, bu kayıtta da şüphelinin eylemini ne şekilde gerçekleştiğine dair net bir tespit yapılamadığı da iddianamede belirtildi.

"Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polise ‘kasten öldürme’ iddianamesi" haberi, 18 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polise ‘kasten öldürme’ iddianamesi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Set çalışanı Çetin Kaya’yı vuran polise ‘kasten öldürme’ iddianamesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  2. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  3. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  4. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  5. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  6. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  7. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  8. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  9. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  10. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  11. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  12. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  13. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  14. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  15. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  16. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  17. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  18. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  19. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  20. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
Yargı Haberleri