Setenay Özbek Uluslararası Bienalde Türkiye’yi temsil edecek

Setenay Özbek Uluslararası Bienalde Türkiye’yi temsil edecek

Setenay Özbek Uluslararası Bienalde Türkiye’... Ahmet Külsoyİki  yılda bir Floransa  Belediyesi  tarafından düzenlenen uluslararası ''XI. Floransa Bienali’nin Lorenzo İl Magnifco adına düzenlenen yarışmalı özel bölümde Türkiye’yi  çapı 2 metre ve 2 binin üzerinde...

Ahmet Külsoy

İki  yılda bir Floransa  Belediyesi  tarafından düzenlenen uluslararası ''XI. Floransa Bienali’nin Lorenzo İl Magnifco adına düzenlenen yarışmalı özel bölümde Türkiye’yi  çapı 2 metre ve 2 binin üzerinde renkli, dokulu kolaj parçadan oluşan ''Dünya Ana / Mother Earth’ adlı çağdaş sanat eseri ile  temsil edecek. Çevreci çalışmalarıyla bilinen uluslararası Resim Sanatçısı,  Yazar, Belgeselci  Setenay Özbek,  Floransa  Bienali’nde  Lorenzo İl Magnifco adına konulan  ödülü Türkiye’ye getireceğini ifade etti. 

6 -15 Ekim tarihleri arasındaki bienale  Arjantin, Türkiye, Avusturya,  Bahamalar, Bangladeş,  Belçika, Brezilya , Bulgaristan, Kanada, Şili, Kostarika, Kolombiya, İsviçre, isveç, Amerika, Norveç, İngiltere, Almanya, Ürdün ve Japonya’dan üst düzey  sanatçılar  katılacak.

Kültür Bakanlığı Destek veriyor

Kendisine Bienalden resmi davet geldiğini  kaydeden Setenay Özbek, sponsor sıkıntısı  çektiğini ancak, Kültür ve Turizm bakanı Nabi Avcı  ile telefon  görüşmesi yaptıktan sonra  sevindirici  haber aldığını ifade etti. Setenay Özbek, ''Bu zor dönemde ne yapacağımı bilmiyordum, kimseden bir şey isteme alışkanlığım yoktur.’ Son çare olarak Kültür Bakanlığı’na durumumu ilettim. Durumu Sayın Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya aktardım.  Bienalle ilgili  belgeleri ve çağrı metnini Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya gönderdim. Uluslararası  yarışmada destek sözü verdi’ ifadelerini kullandı.

unnamed-(1)-145.jpg

Türkiye Hala Güçlü

Türkiye’nin  kültür sanat alanında güçlü olduğunu aktaran Sanatçı Setenay Özbek; ’Dışarıda  Türk kadınına bakışı kırmak, değiştirmek. İstiyorum. Bizi '' Kötü’ görmeye başladılar. Bunu haketmediğimizi düşünüyorum. Biz güçlüyüz. Bizi eleştirenlere ’Türkiye’nin dünya çapında sanatçıları da var. Terör merör  bizi durdurmuyor. Her şeye rağmen sanat var. Sanatın özel iletişim diliyle insana dair pek çok şey değiştirilebilir. Evet  terör var ama Dünya''da da  var. Bu sorun bizim olduğu kadar dünyanın da sorunu. Floransa’ya  davet edilmem kültür ve sanatımızın devamlılığıdır’ diyor.

unnamed-(2)-100.jpg

Ben  Önce Anneyim

Sanatın  ortak dili olduğuna vurgu yapan Setenay  Özbek, resimle uluslararası dil oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu: ’Ben önce anneyim. Benim memleketimin çocuklarını kendi evlatlarım gibi görüyorum. Kadın olarak güçlü olmak zorundayım. Şu ana kadar hiç yerden kurumdan bir kuruş maddi yardım almadım. Bizim moral gücüne ihtiyacımız var. Benim arkamda devletimin  kültür sanat gücünün olmasının gerekliliğini düşünüyorum.  100’e yakın uluslararası sergilerim ve ödüllerim var. Ben isterim ki ödül töreninde  ülkemin bakanı, müsteşarı yanımda olsun. Diğer ülkelerin sanatçılarını da kendi o ülkelerinin bakanları müsteşarları  destekliyor. Sanat  uluslararası alanda güçtür, bu gücü biz ülke olarak neden  arkamıza  almıyoruz. Sanat ile hem içte hem de dışta gücümüzü gösterebiliriz.’

unnamed-188.jpg

Bienalin Teması: Eko Sistem

X1  Uluslararası Floransa  Bienalinin  bu yılki  teması ; dünyadaki yaratıcılığın  ve sürdürebilirliğin, doğa ve yaşam biçimlerine saygı olarak ifade ediliyor. Ekosistemin dünyada  sanatsal ve kültürel esin kaynağı olan bir geleceği  öngörmeyi  amaçlıyor bu bienal.

Her iki yılda bir düzenlenen Floransa  Bienali; sadece sanat üreticilerinin  katılımıyla değil, ''Rönesans’ın beşiğinde  yüzlerce kişinin katıldığı  çağdaş bir sanat etkinliği  oluşturmak amacıyla   dünya çapında sanatçılarını bir araya getiriyor.

unnamed-(3)-069.jpg

"Setenay Özbek Uluslararası Bienalde Türkiye’yi temsil edecek" haberi, 15 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Setenay Özbek Uluslararası Bienalde Türkiye’yi temsil edecek haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Setenay Özbek Uluslararası Bienalde Türkiye’yi temsil edecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Kültür Sanat Haberleri