Şeyhten 28 Şubat’lı “İsmail Saymaz” savunması

Şeyhten 28 Şubat’lı “İsmail Saymaz” savunması

Şeyhten 28 Şubat’lı “İsmail Saymaz” savunması Büreyde Öncel’"çocuk istismarından yargılandığını” söylediği açıklamaları üzerine ifadeye çağrılmış, Saymaz hakkında daha sonra Öncel’e hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın, Ubeydullah El Kadiri’nin müritlerinden olan ve Sultangazi'de “Abdulkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği” adı altında kaçak dergâh açan Büreyde Öncel’in “çocuk istismarından yargılandığına” ilişkin sözleri nedeniyle “Öncel’in şeref ve saygınlığını rencide ettiği” iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Müşteki sıfatıyla duruşmaya katılan Öncel, Saymaz’dan şikayetçi oldu. Öncel, Saymaz’ın kendisinin yandaş olduğunu iddia ederek üzerinden rant sağlamaya ve 28 Şubat’ı yeniden canlandırmaya çalıştığını öne sürdü.

Gazeteci İsmail Saymaz, Ubeydullah El Kadiri’nin müritlerinden olan ve Sultangazi'de “Abdulkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği” adı altında kaçak dergâh açan Büreyde Öncel’in "çocuk istismarından yargılandığını” söylediği açıklamaları üzerine ifadeye çağrılmış, Saymaz hakkında daha sonra Öncel’e hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Davayı, “Şehvetiye tarikatıyla davamız var” şeklindeki yazısıyla duyuran Saymaz hakkında daha sonra da, Öncel hakkında istismar suçundan takipsizlik kararı verildiğinden bahsetmeyerek, Öncel’in şeref ve saygınlığını rencide ettiği iddiasıyla ikinci bir dava açılmıştı.

"28 Şubat’ı canlandırmaya çalışıyor"

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Saymaz rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, Saymaz’ın avukatı Aslı Kazan ile Öncel ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada söz alan Öncel, Saymaz’dan şikayetçi olduğunu belirterek, “Halen mahkemeye, hakim savcılara karşı ve bana yandaş olduğumuzu iddia ediyor. Benim üzerimden rant sağlamaya çalışıyor” dedi. Saymaz’ın 28 Şubat’ı yeniden canlandırmaya çalıştığını öne süren Öncel, “Zengin insanlarla uğraşmıyor bizim gibi fakir insanlarla uğraşıyor. Çocuk bizim lehimize ifade verdiği halde halka bu şekilde yansıtıyor. Ben okumuş elit bir insanım, toplu taşımaya binerken hep yanımda birilerini koruma olsun diye alıyorum. Bu sefer çocuğu şikayet ettireceğiz, biz çocuğu durduruyoruz. Çocuk bıktı” ifadelerini kullandı.

“Hoca” diye yazılmasın

Öncel’in avukatı Ferhat Küle de müvekkilinin 2019 yılında Saymaz’ın yazısında bahsettiği kişi nedeniyle hürriyeti tahdit suçundan ceza almasına karşın cinsel taciz suçundan takipsizlik kararı verildiğini belirterek, “Hoca orası tehlikeli olduğu için çocuğu bırakmıyor” açıklamasında bulundu. Avukat Küle daha sonra Öncel’e “Hoca” şeklinde hitap etmesinin duruşma tutanağından çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi de tutanağa, “Vekil söz aldı, hoca diye yazılmasın, Büreyde Bey yada müşteki yazılsın” şeklindeki talebini geçirdi.

Sözlerine devam eden Avukat Küle, Saymaz’ın müvekkili hakkındaki bu eski olayı sürekli gündeme getirdiğini iddia ederek, “Müvekkilim hakkında cinsel saldırı suçundan takipsizlik verilmiştir, böyle bir eylemi olsa, en ağır şekilde cezalandırmasını biz de isteriz. AİHM kararlarında unutulma hakkı diye bir hak vardır, bu olaylardan ötürü müvekkilim sokakta rahat gezememektedir. Bu şekilde adının çıkması kişilik haklarına saldırıdır. Müvekkilimin ismi Google’a yazınca çocuk istirmarcısı olarak çıkmaktadır. Yapılan tüm haberlerin erişimin engellenmesini talep ediyoruz. Sanık cezalandırılsın” dedi.

"Ben kimseye 'şeyhim' demedim"

Saymaz’ın avukatı Aslı Kazan ise, bahse konu taciz olayına ilişkin polis tutanağında çocuğun 4 yıldır Öncel ile arkadaş olduğunu ve tacizde bulunduğunu söylediğini ve kurtarıldığı tarihte de 19 yaşında olduğunu anımsatarak, “Çocuk 112 arayıp polis gelerek kurtarılmıştır, bu kişi kafe kafe gezmektedir. Müvekkilimin yazısı kamu yararınadır. Cübbeli Ahmet Hoca Tv programında aynı olayları anlatmıştır, Büreyde Öncel ismini vermiştir” dedi. Tekrar söz alan Öncel ise, “Ben kimseye şeyh olduğumu söylemedim. Şahit olarak binlerce genç getiririm. Beni Türk vatandaşlığından çıkaracak şekilde sözler sarf edilmektedir” ifadelerini kullandı. Beyanların ardından duruşma ertelendi.

"Şeyhten 28 Şubat’lı “İsmail Saymaz” savunması" haberi, 22 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şeyhten 28 Şubat’lı “İsmail Saymaz” savunması haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şeyhten 28 Şubat’lı “İsmail Saymaz” savunması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  2. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  3. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  4. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  5. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  6. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  7. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  8. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  9. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  10. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  11. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  12. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  13. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  14. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  15. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  16. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  17. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  18. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  19. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  20. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
Gündem Haberleri