Şeyma Subaşı ve Seda Sayan gibi birçok ünlü isime para cezası!

Şeyma Subaşı ve Seda Sayan gibi birçok ünlü isime para cezası!

Şeyma Subaşı ve Seda Sayan gibi birçok ünlü ... 'No Attack'  isimli ürünü sosyal medya hesaplarından, "Korona virüsüne karşı korur." şeklinde cümlelerle tanıtan, aralarında Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi isimlerin olduğu ünlülere Ticaret Bakanlığı...

'No Attack'  isimli ürünü sosyal medya hesaplarından, "Korona virüsüne karşı korur." şeklinde cümlelerle tanıtan, aralarında Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi isimlerin olduğu ünlülere Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı tarafından 104 bin 781’er lira idari para cezası kesildi.

Daha önce de Sağlık Bakanlığı tarafından uyarı mektupları alan ünlüler, sosyal medya hesaplarından ‘sağlıklı’ olduğu gerekçesiyle çeşitli ürünler tanıtmaya devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre, aralarında Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi isimlerin olduğu ünlüler bu kez de ‘No Attack’ isimli bir ürünle gündemde. 

KORONAYA KARŞI KORUDUĞU İDDİA EDİLDİ

Ticaret Bakanlığı Ticaret Kurulu Başkanlığı’nca ünlü isimlerle ilgili alınan gerekçeli karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre adı geçen ünlü isimlerin yaptıkları reklamlarda, ‘ürünün başta Covid-19 olmak üzere her türlü viral enfeksiyonlara karşı koruyucu bir özelliğe sahip olduğu izleniminin uyandırıldığı, hatta “enfekte olunmuş olsa bile hastalığın iyileşmesine faydası olduğu” iddiasına yer verildiği, bütün bu iddiaların da yapılan bilimsel çalışmalarla doğrulanmış gibi bir algı oluşturulduğu’ tespit edildi. Ünlülere, söz konusu ürünü “Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudunuzu virüslere karşı korur. Covid – 19 da dahil olmak üzere her türlü virüs kaynaklı enfeksiyonlara karşı korur” gibi ifadelerle tanıttıkları gerekçesiyle her isme ayrı ayrı 104 bin 781’er TL idari para cezası kesilirken, ‘No Attack’ı üreten Bilge İlaç Bitkisel Ürünler Koz. San. Ve Tic. A.Ş.’ye ceza kesildi. https://tele1.com.tr/unlu-isimler-koronavirusten-koruyor-diyerek-reklamini-yapmisti-firma-sahibi-konustu-cahiller-144814/

BU BEYANLARI KULLANMAK KESİNLİKLE YASAK

Bakanlığın açıkladığı kararda, ünlülerin söz konusu ürünü sağlık beyanı kullanarak sanki bir ilaç veya bir beşeri tıbbi ürün gibi tanıttıkları ve ‘yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre takviye edici gıdalar için bu tür sağlık beyanlarının kullanılmasının kesinlikle yasak olduğu’ vurgulandı.

FAYDASI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDİLMİŞ GİBİ TANITILDI

Kararda ayrıca ‘her hangi bir ürüne ilişkin olarak her hangi bir sağlık beyanında bulunabilmesi için ilgili idari otoriteden (Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) izin alınması gerektiği, kullanılan bu beyanlar için ilgili otoriteden izin alınmadığından söz konusu beyanların doğruluğunun bilimsel olarak ispat edilmiş sayılamayacağı, dolayısıyla doğruluğu bilimsel olarak ispat edilmemiş bu beyanlarla tüketicilerin aldatılıp yanıltıldığı’ ifadelerine de yer verildi.

104 BİN’ER TL PARA CEZASI

Bakanlığın belirttiği ilgili maddelere aykırı olması sebebiyle, Bilge İlaç Bitkisel Ürünler Koz. San. Ve Tic. A.Ş.için, Covid-19 salgını döneminde yayınlanması suretiyle, ‘insanların bilgi ve tecrübe eksikliği ile korku ve endişelerinin istismar edilerek ticari rant elde edilmeye çalıştığı’ değerlendirilmesi yapıldı. Bu gerekçelerle firmaya 104 bin 781 TL idari para cezası ve reklamları durdurma kararı verildi. Ayrıca Ebru Akel, Seda Sayan, Seda Akgül, Seray Sever, Seren Serengil ve Şeyma Subaşı’ya da aynı şekilde reklamları durdurmalarına ve 104 bin 781’er TL idari para cezası verilmesine karar verildi.

"Şeyma Subaşı ve Seda Sayan gibi birçok ünlü isime para cezası!" haberi, 04 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Şeyma Subaşı ve Seda Sayan gibi birçok ünlü isime para cezası! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şeyma Subaşı ve Seda Sayan gibi birçok ünlü isime para cezası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  5. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  6. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  7. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  8. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  9. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  10. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  11. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  12. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  13. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  14. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  15. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  16. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  17. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  18. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  19. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  20. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
Otomotiv Haberleri