Sezai Temelli: Türkiye’nin Erdoğan sorunu var

Sezai Temelli: Türkiye’nin Erdoğan sorunu var

Sezai Temelli: Türkiye’nin Erdoğan sorunu var HDP eş genel başkanı Sezai Temelli Batman Kozluk'ta yurttaşlarla bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatan Temelli şunları söyledi: "24 Haziran’a çok az zaman kaldı. 20 günümüz var. 20 gün...

HDP eş genel başkanı Sezai Temelli Batman Kozluk'ta yurttaşlarla bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatan Temelli şunları söyledi: "24 Haziran’a çok az zaman kaldı. 20 günümüz var. 20 gün boyunca köy köy Türkiye’nin her her yerine gitmeye çalışıyoruz. Adaylarımızla örgütümüzle halkımızla herkese HDP’yi Selahattin Demirtaş’ı anlatıyoruz.. Bugün de Batman’da sevgili adaylarımızla örgütümüzle Kozluk’a uğrayalım istedik. Bugün Türkiye’nin önünü açma zamanı. Demokrasinin önüne, barışın önüne büyük bir baraj getirdiler. Bu baraj HDP’ye karşı, bu baraj yıkılmadan demokrasi sorunu çözülmez."

'TÜRKİYE'NİN ŞİMDİ BİR DE ERDOĞAN SORUNU VAR'
'Bu sorunu çözeceğim' diye siyasete başlayanlar bugün kendileri çözüldü. İlmek ilmek oldular. O denli kaybetmişler ki kendilerini, Diyarbakır’a gidiyor, gözlerinin içine baka baka "Kürt sorunu yok" diyorlar. AKP’yi de bu hale getiren onun başındaki tekçi anlayış. Erdoğan iktidarı.
Türkiye’nin Kürt sorunu vardır, demokrasi sorunu vardır, şimdi bir de Erdoğan sorunu var. Tüm bu sorunlardan kurtulmanın yolu sandığa, HDP’ye sahip çıkmaktır. 24 Haziran’da HDP’ye sahip çıkarak bu barajı yıkacağız. 24 Haziran’da 80 vekili asla AKP’ye vermeyeceğiz. Biz 80 değil 180 vekille Parlamento’ya gireceğiz. Bütün bu diktatörlük heveslilerinin kursağında kalacak. 

SEZAİ TEMELLİ'NİN KONUŞMASININ TAMAMI

'ÇOCUKLARA BİLE SALDIRIYORLAR'
HDP’nin seçim çalışmalarını engellemek içinde akla hayale gelmeyecek yöntemleri uyguluyorlar. Çocuklara bile saldırıyorlar. Seçim arabasından inip çocuk dövüyorlar. Bu kadar ölçüyü kaybetmiş durumdalar. Tüm kamu görevlileri, güvenlik güçleri, valiler, kaymakamlar, YSK mensupları, HDP’ye karşı seferber olmuş durumda, HDP baraj altında kalsın diye. Sandıkları kaçırıyorlar sandığa gitmeyelim diye. Ama sandık nerede olursa olsun gideceğiz, oyumuzu kullanacağız ve bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız. 

'YENİ YAŞAM BUDUR'
Hem Türkiye için hem Selahattin Demirtaş için hem Irak için... Hiçbir ülkenin sınırıyla sorunumuz yok bizim. Mesele sınırların içinde nasıl yaşadığın. Bu sınırların içinde tüm farklılıklarımızla, Kürdüyle, Ezidisiyle, Türkmeniyle, Arabıyla hangi kimlikle olursa olsun bir arada yaşamaktır. Yeni yaşam budur. Farklılıklardan güç alarak ortak vatanımızda yaşamaktır. Bizim bunu başaracak gücümüz var. 24 Haziran bu gücü sandıklara taşıma günüdür. Bir gücü hep birlikte tüm Türkiye halkları olarak, kadınları gençleri, işçileri, emekçileri gösterecek ve sandığa gidecek. 

hdp---3-001.jpg

'BUGÜN MUTABAKAT GÜNÜDÜR'
Bu çağrıyı ben de bir kez daha yapıyorum. Bütün Cumhurbaşkanı adaylarına, İnce’ye Akşener’e, Karamollaoğlu’na, herkese çağrı yapıyorum. Bugün mutabakat günüdür. Bugün demokrasi zemininde mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin. Korkmayın Edirne’ye gidin. Bu protokol üzerinde birlikte çalışın bu halk arkanızda olacaktır. Bu kuru tehditlere pabuç bırakmayın. O vaatlerin hepsi hallolur merak etmeyin, hepsini yapacak gücümüz var. Aslolan demokrasi zemininde buluşmaksa, bu tehditlere rağmen cesur olun. Programınızla gelin. Bu programları ortaklaşalım. Demirtaş’ın çağrısı Türkiye’yedir. Siz de Türkiyeni’nin cumhurbaşkanı adayısınız, Türkiye’nin siyaseti üzerinden yol almaya çalışıyorsunuz. Gelin hep birlikte, bu tek adam rejiminden bu diktatöryal heveslerden kurtulalım. Bu çağrıyı buradan yineliyorum. Yoksa Kürt Sorunu çözülmeden demokrasi sorunu  çözülmez. Demokrasi sorunu çözülmeden Kürt Sorunu çözülmez. 

hdp---4.jpg

'GENÇLERİMİZ İŞSİZ, YOKSUL'
Gençlerimiz işsiz, yoksul. Gençlerimi iş  aramak için bile evden çıkacak gelirden yoksun. Üniversite gençliğinin yüzde 30’u işsiz. Gençlerimiz iş bulduğu zaman da asgari ücretin altında çalışıyor, daha da kötüsü iş güvenliğinden yoksun çalışıyor. Bütün inşaatlarda gençlerimiz çalışıyor. En çok işci cinayeti inşaatlarda gerçekleşiyor. Tüm bunlara son vermek için, hem de bu güvencesizliğe, taşeron sistemine son vermek için oylar HDP’ye. Bir oy Demirtaş’a, bir oy HDP’ye. 

"Sezai Temelli: Türkiye’nin Erdoğan sorunu var" haberi, 04 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli: Türkiye’nin Erdoğan sorunu var haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli: Türkiye’nin Erdoğan sorunu var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Politika Haberleri