Sezai Temelli’den ‘Millet İttifakı’na verdiğiniz destekten pişman mısınız’ sorusuna yanıt!

Sezai Temelli’den ‘Millet İttifakı’na verdiğiniz destekten pişman mısınız’ sorusuna yanıt!

Sezai Temelli’den ‘Millet İttifakı’na verdiğ... Hükumetin Suriye politikalarını eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  Suriye stratejisinin çöktüğünü ancak bu başarısızlığın olumlu bir kapı aralayabileceğini ifade etti. Temelli, tezkereye ‘evet’ diyen CHP’yi...

Hükumetin Suriye politikalarını eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  Suriye stratejisinin çöktüğünü ancak bu başarısızlığın olumlu bir kapı aralayabileceğini ifade etti. Temelli, tezkereye ‘evet’ diyen CHP’yi yerel seçimlerde aldıkları pozisyondan yeterli dersi çıkarmamakla eleştirdi ancak Millet İttifakı’na verdikleri destekten pişman olmadıklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli VOA Türkçe’ye verdiği demeçte, Millet İttifakı’na verdikleri desteğin stratejik olduğunu ifade etti. Temelli, CHP’ye gelecekte destek verip vermeyecekleri yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Biz CHP’yle bir ittifak yapıp, CHP adayı kazansın diye bir pozisyon almadık. Millet İttifakı içinde yer almış bir parti değiliz. Biz AKP-MHP faşizmine karşı bunun stratejik taktiği neyi gerektiriyorsa, onu uygulayıp mücadele ettik. CHP, bundan kendine düşen hesabı, dersi yeterince çıkarmamış olabilir. Umarım gelecekte çıkarır. Ama şunu çok net söylüyorum; herkes bu konuda çok rahat olsun. Türkiye siyasetini HDP belirler. Türkiye siyasetinde aritmetik değil, başkan, milletvekili sayısı değil, Türkiye siyasetinin yörüngesinin belirlenmesi önemlidir. Bunu belirleyen güç HDP’dir. Kürt halkının mücadelesidir. Önümüzdeki döneme dair konuşabilmemiz için diğer bütün yapıların nasıl pozisyon alacağını görmemiz lazım. Bu strateji başarılı olmuştur. Bu strateji sayesinde belediye başkanlıklarının el değiştirmesi olarak meseleyi değerlendirerek bir alana sıkıştırmak hatalı olur. Bugün iktidarın beka sorunu bütün çıplaklığıyla ortadadır, iktidar tutunamamaktadır. Şiddetin ve baskının nedeni budur. Bu artık iktidar için son perdedir, bu iktidardan bu ülke kurtulmalıdır. ‘Faşizmi yıkacağız, Türkiye’yi demokratikleştireceğiz’ dedik. Şimdi düne göre Türkiye’de demokratikleşme umudu daha da yükselmiştir.”

‘BAŞARISIZLIK AÇILIM GETİREBİLİR’

Yapılan operasyonla birlikte ortaya çıkan sonuca dair ise, “Suriye’de artık Kürtlersiz bir çözümün mümkün olmadığını” söyleyen Temelli, AK Parti’nin “Suriye stratejisinin çöktüğünü, Kürt düşmanlığının teşhir olduğunu” söyledi. Temelli, ancak bu başarısızlığın olumlu bir kapı aralayabileceğini de ifade etti. Temelli, “Bu başarısızlık beraberinde Türkiye’de özellikle demokratik çözüm ve demokratik anayasa konusunda önemli açılımlar getirebilir. Bu yüzden tüm Türkiye toplumuna, Türkiye’deki tüm yapılara, toplumsal muhalefete çağrı yapıyoruz. Şimdi inisiyatif alma zamanı, bütün dünya kamuoyu bunu teyit ediyor” diye seslendi.

"Sezai Temelli’den ‘Millet İttifakı’na verdiğiniz destekten pişman mısınız’ sorusuna yanıt!" haberi, 25 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli’den ‘Millet İttifakı’na verdiğiniz destekten pişman mısınız’ sorusuna yanıt! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli’den ‘Millet İttifakı’na verdiğiniz destekten pişman mısınız’ sorusuna yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
    2. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
    3. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
    4. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
    5. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
    6. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
    7. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
    8. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
    9. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
    10. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
    11. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
    12. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
    13. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
    14. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
    15. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
    16. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
    17. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
    18. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
    19. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
    20. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
    Haberleri