Sezgin Baran Korkmaz’ın akıl almaz dolandırıcılığı: Kurye kıyafeti giydirdikleri kişi iş insanından imza aldı,

Sezgin Baran Korkmaz’ın akıl almaz dolandırıcılığı: Kurye kıyafeti giydirdikleri kişi iş insanından imza aldı,

Sezgin Baran Korkmaz’ın akıl almaz dolandırı... Korkmaz’dan yardım istedi

İstanbul Başsavcılığı tarafından kara para aklamak suçundan hakkında arama kararı çıkmadan hemen önce yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasıyla Türkiye’den kaçan, Avusturya’da yakalanarak yine kara para aklamak suçundan hakkında arama kararı çıkartan ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz, akıl almaz bir yöntemle işlediği dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçundan hapse mâhkum edildi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; Yargıtay, Korkmaz’a verilen 5 yıl 10 ay, aleyhinde ifade verdiği gerekçesiyle Korkmaz’ın kendisini vurdurduğunu söyleyen eski ortağı Bereket Öner’e verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezalarını onadı. Korkmaz ve Öner’in, bir iş insanını borçlandırmak için kurye kıyafeti diktirdikleri kişi evine yolladıkları, sahte kuryenin dergi teslimi karşılığında iş insanının imzasını aldığı, bu imzanın da daha sonra senet üzerinde kullanıldığı anlaşıldı. Bu yöntemle 2011’de 12 milyon 860 bin lira borçlandırılan ve iş yerine haciz işlemi yapılan iş insanının avukatlarının ve emniyetin takibiyle suç ortaya çıkartıldı. Korkmaz’ın, 2011’de görevdeki bir MİT Müsteşar Yardımcısı’nın aracılığıyla tanıştığı iş insanının talebi üzerine olaya dahil olarak dolandırıcılık suçunu işlediği ortaya çıktı.

Yargıtay, Korkmaz, eski ortağı Öner, sahte kurye olarak suça dahil olan Murat U. ve Seran K. hakkında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği cezaları geçtiğimiz ay onadı. 

Mahkeme ve Yargıtay kararına göre, el konulan holdingini ayakkabı boyacılığı ile başladığı iş hayatında, tamamen alın teriyle kurduğunu iddia eden Korkmaz, cezası kesinleşen suçu şöyle işledi:

2011’de demir çelik alanında çalışan Faruk T. adlı iş insanına 12 milyon 860 bin TL’lik icra işlemi başlatıldı. Borcu olmadığını belirterek buna itiraz eden iş insanının fabrikasına haciz uygulandı. Faruk T. senedin üzerindeki imzanın kendisine ait olduğunu ancak senede imza atmadığını, ödemelerini hep çekle yaptığını belirterek suç duyurusunda bulundu. 

Korkmaz’dan yardım istedi

Yapılan araştırmalar sonunda daha önce aynı suçtan yargılanarak hüküm giyen iş insanı Ahmet Uzuner’in, Faruk T.’den, kendisine ait olduğunu öne sürdüğü parayı almak için Sezgin Baran Korkmaz’ı devreye soktuğu anlaşıldı.

Uzuner’i, o dönem görevdeki bir MİT Müsteşar Yardımcısı aracılığıyla tanıdığını açıklayan Sezgin Baran Korkmaz, menfaat karşılığı işi kabul etti. Korkmaz ve Öner, bir plan yaparak işe koyuldu. 

Faruk T. ve avukatları, yakın zamanda eve gelen bir kuryenin davranışlarını şüpheli bulduklarını belirterek, polise konuyu bildirdi. Yapılan inceleme sonunda kuryenin Faruk T.’nin evine geldiği, bir dergi teslim edip imzasını aldığı, imzanın alttaki kağıda çıkmadığını gerekçe göstererek kapıyı çalıp, ikinci kez imza istediği anlaşıldı.

Senede yerleştirildi

Korkmaz ve Öner’in, alınan bu imzayı boş bir senede yerleştirdikleri ve 12 milyon 860 bin TL’lik icra işleminin bu senet doğrultusunda başlatıldığı anlaşıldı. 

Korkmaz, iddiaları yalanladı ve Uzuner’in talebi üzerine, yardımcı olmak amacıyla sadece bir avukat arkadaşını yönlendirdiğini, haciz işlemi yapılacağı zaman da yine yardım amacıyla hareket ettiğini öne sürdü. 

Ev kiraladılar, kıyafet diktirdiler

Ancak polisin yaptığı araştırmalar, Faruk T.’nin evine yakın bir iş yeri kiralandığını, sanıklardan Murat A. İçin özel kurye kıyafeti diktirildiğini, kapının Faruk T. tarafından açılmasından emin oldukları aşamada sahte kuryenin eve gönderildiğini açığa çıkarttı. 

Sanıkların suçlamaları reddetmesine karşılık, çevredeki esnaf sahte kuryeyi tespit etti. Kriminal inceleme sonunda senet üzerinde sahtecilik yapıldığını gösteren kalıntılar da bulundu. Senet üzerindeki kaşenin de sahte olduğu anlaşıldı. 

Yargılama sonunda Korkmaz’a sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezası kesinleşti. Diğer sanıkların 2 yıl 6 aylık cezaları da kesin hükme bağlandı. Korkmaz, Türkiye’ye iade edilirse, bu suçtan da cezaevinde kalması gerekecek.

"Sezgin Baran Korkmaz’ın akıl almaz dolandırıcılığı: Kurye kıyafeti giydirdikleri kişi iş insanında." haberi, 21 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın akıl almaz dolandırıcılığı: Kurye kıyafeti giydirdikleri kişi iş insanında.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezgin Baran Korkmaz’ın akıl almaz dolandırıcılığı: Kurye kıyafeti giydirdikleri kişi iş insanında.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Gündem Haberleri