SGK’daki yolsuzluğun üzerini örtme hazırlığı!

SGK’daki yolsuzluğun üzerini örtme hazırlığı!

SGK’daki yolsuzluğun üzerini örtme hazırlığı! SGK’da tıbbi cihaz yolsuzluğuna ilişkin soruşturma devam ederken, soruşturmaya müdahale için yönetmelik değişikliği hazırlığı olduğu öne sürüldü.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki 1 milyar liralık tıbbi cihaz yolsuzluk soruşturmaları devam ederken, soruşturmayı yürüten SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı’nın görevden alınıp yerine kurum dışından ve müfettiş kökenli olmayan bir ismin getirilmek istendiği bildirildi. Bu yolla soruşturmanın üzerinin örtülmeye çalışılacağı belirtilirken, atamanın yapılabilmesi için teftiş yönetmeliğini değiştirmeye yönelik taslak yönetmelik hazırlandığı ifade edildi. Mevcut yönetmeliğe göre kurul başkanı olabilmek için en az 12 yıl müfettiş olarak teftişlerde bulunmuş olmak gerekiyor. Hazırlanan taslakla ise özel sektör dahil 5 yıl sigortalı çalışmış herhangi biri teftişin başına atanabiliyor.

KARARNAME GEREKÇESİ

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Sürpriz şekilde gündeme getirilen yönetmelik taslağına gerekçe olarak, 2018’de çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gösterildi. Taslağı hazırlayan ekip, mevcut SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği’nin 2018’de 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Üst Kademe Kamu Yöneticileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne aykırı olduğu görüşünü ortaya attı. Kararnameye uyum sağlanabilmesi için SGK teftiş yönetmeliğinin acilen değiştirilmesi gerektiği ileri sürüldü.

Teftiş başkanlığı koltuğuna müfettiş olmayan, denetimi hiç bilmeyen herhangi birinin atanmasının yolunu açan bu taslak SGK’da büyük tartışma yarattı. Taslağa karşı çıkan bir grup SGK yöneticisi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin bakanlıklardaki teftiş başkanlıklarını kapsadığını, SGK’nın ise ayrı bir kurum olarak bu kararnameye tabi olmadığını, dolayısıyla yönetmeliğin değiştirilemeyeceğini savundu. SGK yöneticileri, kararnamenin yayımlanmasından bu yana geçen 3 yıl boyunca değişikliğe ihtiyaç duyulmazken, tam da soruşturmanın başladığı bir dönemde uyum gerekçesinin gündeme getirilmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olamayacağı görüşünü de dile getirdiler. Kritik taslağın onaylanması için dışarıdan baskı yapıldığı da belirtiliyor.

MÜFETTİŞ OLMAK İÇİN 12 YILLIK TECRÜBE LAZIM

Mevcut SGK teftiş yönetmeliğine göre, rehberlik ve teftiş başkanı olarak atanabilmek için, teftiş kurullarında müfettiş yardımcılığı dahil en az 12 yıl müfettişlik görevinde bulunmuş olmak gerekiyor. Müfettiş olmayan, müfettiş olsa bile 12 yıllık teftiş deneyimi bulunmayan, denetimlerde görev almayan hiç kimse teftiş başkanı koltuğuna oturamıyor. Yönetmeliğin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre değiştirilmesi halinde ise 4 yıllık üniversite mezunu olup kamuda ya da özel sektörde 5 yıl sigortalı çalışan herhangi biri müfettişlerin başına başkan olarak atanabilecek. Taslakla, bazı soruşturmaların üstünün örtülmesinin hedeflendiği tahmin ediliyor.

"SGK’daki yolsuzluğun üzerini örtme hazırlığı!" haberi, 14 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan SGK’daki yolsuzluğun üzerini örtme hazırlığı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SGK’daki yolsuzluğun üzerini örtme hazırlığı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri