Siber güvenlik savunma stratejisine ile işinizi güçlendirin

Siber güvenlik savunma stratejisine ile işinizi güçlendirin

Siber güvenlik savunma stratejisine ile işin... Şirketler için risk oluşturan faktörler, teknolojinin gelişimiyle beraber sürekli değişim gösteriyor. Siber güvenlik alanında tek bir savunma stratejisine bağlı kalmak, korumanın aksine daha yıkıcı sonuçlar için zemin oluşturuyor.

 

 Siber güvenlik, genel kanının aksine çözülmesi gereken bir sorun değil, sürekli izleme ve yönetim gerektiren bir süreç olarak yürütülüyor. Müşterilerin siber güvenlik durumunu analiz etmek, bu sürecin en önemli parçasını oluşturuyor.

Siber güvenlik risk değerlendirmesi, kuruluşların BT sistemlerine ve verilerine yönelik tehditlerin yanı sıra siber saldırılara karşı da koruma kapasitesini değerlendiriyor. Bu sayede şirket içerisindeki güvenlik açıkları tespit edilirken aynı zamanda güvenlik uygulamalarının gereksiz yere kullanımı engellenerek kaynakların boşa harcanmasının önüne geçiyor.

Siber güvenlik

Bütünleşik siber güvenlik ile şirketlere sağlanan 4 fayda neler?

 

  1. Yeni Müşteri Kazanımı: Risk değerlendirmesi, potansiyel müşterilerin uç noktalarındaki tüm güvenlik risklerini işaretliyor. Bu özellik, MSP’lerin ürün ve hizmetleri üzerinde güven oluşmasına yardımcı olarak müşteri ilişkilerinin güçlenmesine destek sağlıyor. Kuruluşlar bu sayede farklılaştırılmış tekliflerle rakiplerinden ayrılıyor, üst ve çapraz satış ihtimalini artırıyor ve daha fazla gelir elde edebiliyor.

 

  1. Mevcut Müşteri Sadakatini Sağlama: MSP müşterilerinin uç noktalarına ilişkin bir risk değerlendirmesi, mevcut güvenlik çözümleri de dahil olmak üzere tehlike oluşturan faktörlerin belirlenmesine ve hangi risklerin acil, dikkat veya eylem gerektirdiğinin işaretlenmesine olanak tanıyor.

MSP’lerin hizmetlerine risk değerlendirmesini eklemesi, müşteri sadakati ve memnuniyetinin korunması için oldukça önem taşıyor. Bu sayede müşteriler proaktif bir yaklaşımdan yararlanarak, kendilerini daha güvende hissediyor.

Siber güvenlik

  1. İyi Bir İtibar Oluşturma: Şirketler, genellikle saldırıya maruz kalana kadar yeni bir siber güvenlik aracına ihtiyaç duymuyor.

Ancak bir saldırı gerçekleştiğinde, siber güvenlik hizmetlerini dışarıdan temin eden birçok şirket hizmet sağlayıcılarını suçlama eğiliminde olabiliyor.

Bu durum, MSP’lerde itibar ve ekonomik kayıplara yol açabiliyor. Olası suçlamalardan kaçınmanın yolu, müşterilere proaktif önlemler almaları ve verilerini korumaları için ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin sağlanmasına olanak tanıyan uç nokta güvenlik kontrollerinin uygulanması oluyor.

 

  1. Hizmet Teklifini Genişletme: Bir uç nokta risk değerlendirmesi, müşteriyle bir mevzuat ve uyumluluk görüşmesi başlatmak için bir hareket noktası olabiliyor.

Toplanan bilgilere dayanarak, müşterilere uç nokta güvenliklerini güçlendirmek için hangi adımların atılacağı konusunda destek sağlanabiliyor. Riskleri ölçmek aynı zamanda profesyonelliğin gösterilmesine ve müşterilerin özel ihtiyaçlarını karşılayan özelleştirilmiş teklifler oluşturulmasına yardımcı oluyor.

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye’de üretilen belki de en iddialı telefon!

"Siber güvenlik savunma stratejisine ile işinizi güçlendirin" haberi, 10 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Siber güvenlik savunma stratejisine ile işinizi güçlendirin haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Siber güvenlik savunma stratejisine ile işinizi güçlendirin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 22 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 16:36 Marmara Depremi Sonrası Uzmandan Korkutan Uyarı: 7 Şiddetini Aşabilir!
  2. 16:35 2025'te Şanslı 2 Burç Belli Oldu: Yeni Yıl Onlar İçin Başarı Dolu Olacak!
  3. 16:35 Yurt Dışı Alışverişinde Şok Düzenleme: Yeni Düzenleme ile O Uygulama Tarihe Karıştı!
  4. 16:35 Konut Kredisi Oranlarında Düzenlemeler: 3 Milyon Lira İçin Yeni Geri Ödeme Tablosu!
  5. 16:34 NASA'dan Şaşırtan Görüntü: Uzayda Yılbaşı Ağacı Şekli Ortaya Çıktı!
  6. 16:33 Genç Mühendisten Devrim Niteliğinde Yenilik: Kalp Rahatsızlıklarını Tespit Eden Sistem!
  7. 15:34 Elazığ'daki Taciz Davasında Verilen Cezaya Büyük Tepki
  8. 15:31 AFAD'dan Kritik Açıklama: Marmara'da Deprem Meydana Geldi!
  9. 15:30 Akdeniz Sallandı: 4,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
  10. 15:29 Aydınlı Doktor Cengiz Coşkun, Muğla’da Yaşanan Helikopter Kazasında Hayatını Kaybetti
  11. 15:13 Hakan Fidan Şam'da HTŞ lideri Colani ile görüştü
  12. 15:09 Galatasaray, Kayserispor'a konuk oluyor: İlk 11'ler belli oldu
  13. 14:58 Bahçeli: "Suriye’nin İstikrarı, Türkiye’nin Güvenliği Demektir
  14. 14:50 Fed Faiz İndirdi, TCMB Ne Yapacak? Ekonomistlerin Beklentileri Açıklandı!
  15. 14:45 Sadece Yüksek IQ’su Olanlar Başarıyor: 14 Saniyede 3 Farkı Bulun!
  16. 14:39 Babacan’dan ‘ucuz konut’ için formül!
  17. 14:39 Halka arz rüzgarı: Borsa’da yatırımcı sayısı yeniden 7 milyonu aştı
  18. 14:26 Paris Olimpiyatları’nın Efsanevi Atışı: Yusuf Dikeç Tarihe Geçti
  19. 14:16 Bir Zamanlar Her Genç Kızın Gözdesiydi: Şimdi Fiyatı 25 Bin Lirayı Buldu!
  20. 14:16 Uzmanlardan Uyarı: Marmara İçin Çökme Alarmı!
Teknoloji Haberleri