Sıla bebek davasında iddianame hazırlandı; Annesi cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş

Sıla bebek davasında iddianame hazırlandı; Annesi cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş

Tekirdağ’da cinsel istismar ve şiddet sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebeğin davası açıldı. Teyze ve dedesi, velayet için mücadele verirken, anne tutuklu ve intihar girişiminde bulundu. Olayla ilgili tüm şüpheliler ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

 

Tekirdağ’da, cinsel istismar ve şiddet sonucu hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Sıla bebek, 30 gün süresince yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Olayla ilgili iddianame hazırlandı ve dava süreci başladı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAKLAR

Sıla bebeğin teyzesinin avukatı Ahmet Berksoy, Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma neticesinde hazırlanan fezlekenin ardından iddianamenin düzenlendiğini belirtti. Dosyada yer alan tüm şüpheliler, artık ağır ceza mahkemesinde sanık olarak yargılanacak. Berksoy, "Sıla bebek, yoğun bakımda uzun süre yaşam mücadelesi verdi ancak maalesef hayatını kaybetti. Bu durumu üzülerek paylaşıyorum," dedi.

Berksoy, ayrıca Sıla bebeğin teyze ve dedesi adına davayı yakından takip ettiklerini ifade etti. "Elif Akyüz, Sıla bebek ve ablası A.S.Y.’nin vasilik haklarını almak için nisan ayında dava açmıştı. Aile mahkemesinde önümüzdeki ay, Sıla bebek ve ablasının velayetiyle ilgili karar verilecek. Şu an geçici olarak A.S.Y.’nin velayeti teyze ve dedeye verilmiş durumda," diye ekledi. Davada, tutuklu durumda olan anne ve iki suça sürüklenen çocukların tutukluluk hallerinin devam ettiğini belirtti.

ANNESİ İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Avukat Berksoy, Sıla bebeğin annesinin geçtiğimiz haftalarda cezaevinden kendisiyle iletişime geçtiğini belirterek, "Annesi, 'Çocuğumun ölümünden dolayı travma yaşıyorum,' dedi. Ayrıca, cezaevinde kendisine zarar verme girişiminde bulunduğu bilgisi de aldık. Kollarına kesici bir aletle zarar vermek suretiyle intihar girişiminde bulunmuş. Şu an, tek kişilik hücrede gözetim altında," şeklinde konuştu.

Olayın başlangıcında, Sıla bebek Ağustos ayında annesi Bakiye Y. tarafından Malkara Devlet Hastanesi’ne getirilmişti. Bebeğin vücudundaki morluklar, darp iddialarını gündeme getirmiş ve yapılan incelemeler sonucunda Sıla bebeğin fiziksel şiddet ve cinsel istismara uğradığı tespit edilmişti. 30 gün süresince yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Sıla bebek, 7 Ekim’de hayatını kaybetmişti.

 

"Sıla bebek davasında iddianame hazırlandı; Annesi cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş" haberi, 22 Kasım 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Sıla bebek davasında iddianame hazırlandı; Annesi cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sıla bebek davasında iddianame hazırlandı; Annesi cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 25 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:30 TÜVTÜRK dönemi araç muayenesinde sona erdi! İhaleyi kazanan yeni şirket açıklandı
  2. 02:26 Sigaraya 5 TL'lik zam geliyor: Kaçak alkol öldürmez, vergiler öldürür"
  3. 02:24 İslam Memiş, aylar sonra görüşünü değiştirdi: Mart için yatırımcılara 'keskin düşüş' uyarısı
  4. 02:07 Meteoroloji’den kritik uyarı: 25 Şubat hava durumu!
  5. 02:06 Acun Ilıcalı: "Mourinho, Buruk gibi hakemi tehdit etmemiştir"
  6. 02:01 Putin'den dikkat çeken ABD açıklaması: Fırsat sunmaya hazırız
  7. 01:47 Volkan Demirel'den, Mourinho'ya 'ırkçılık yaptı' diyen Yazgan'a cevap: "Algı yapıyorsunuz"
  8. 01:29 Salkım'dan Akçıl'a "MKYK" tepkisi: "Kimse politik görüşünü merak etmiyor!"
  9. 01:17 Acun Ilcalı'dan Yazgan'ın "ırkçılık" söylemlerine cevap: "Kimseyi aptal yerine koymayın!"
  10. 01:04 Mourinho'dan flaş ifadeler: "Galatasaray yedek kulübesindekiler maymun gibi zıplıyordu"
  11. 01:02 AKP’ye geçiş yapan Serap Yazıcı hakkında flaş iddia! İktidarın vaadi ortaya çıktı
  12. 00:59 Trump ve Macron'dan dikkat çeken açıklamalar: Avrupa, savunma bütçesini artırmalı!
  13. 00:57 İmamoğlu'nun diplomasına dair soruşturma: Avukatları açıklama yapacak
  14. 00:53 Galatasaray, Jose Mourinho için suç duyurusunda bulunacağını duyurdu
  15. 00:38 Acun Ilıcalı: "Arı kovanına çomağı soktuk!"
  16. 00:38 Ahmet Çakar'dan flaş yorum: "Eyyamın kralını yaptı"
  17. 00:27 YÖK’ten İmamoğlu’nun Diplomasına Dair Çarpıcı Açıklama! Canlı Yayında Gündem Olan İddia
  18. 00:25 5G için geri sayım başladı! Türkiye, yeni teknolojiye geçişe hazırlanıyor
  19. 00:25 İstanbul Valisi Gül'den Derbiye Dair Açıklama: 71 Kişiye Yasal İşlem
  20. 00:25 Ünlü Moda Markası Zor Durumda: 23 Mağaza Kapanıyor, 200 Kişi İşini Kaybediyor