Şile Yeryüzü Pazarı ürünleri Torino tezgahında

Şile Yeryüzü Pazarı ürünleri Torino tezgahında

Şile Yeryüzü Pazarı ürünleri Torino tezgahında Ahmet Çelik/ABC GazetesiGünde on dört saatin üzerinde etkinlik bulabileceğiniz, toplamda 900’ün üzerinde etkinlik planlanan ve nerelere gidebilirim şeklinde plan yapmanızı gerektirecek bir etkinlik Terra Madre. Dünya’nın her...

Ahmet Çelik/ABC Gazetesi
Günde on dört saatin üzerinde etkinlik bulabileceğiniz, toplamda 900’ün üzerinde etkinlik planlanan ve nerelere gidebilirim şeklinde plan yapmanızı gerektirecek bir etkinlik Terra Madre. Dünya’nın her yerinden gelen geleneksel üreticiler, gıda toplulukları, yüzlerce stant kocaman bir Pazar havası estiriyor Torino’da. Dünyanın her yerinde milyonlarca destekçisi olan bir sivil yapının organize ettiği dev bir etkinlik. Tüm Torino halkı etkinliği tamamen sahiplenmiş durumda. Etkinliğin bir başka dikkat çeken yönü ise katılımcıların Torinolu gönüllülerin evinde konaklaması.

Terra Madre'de bu yıl büyük bir açılış organizasyonu yerine minik bir seramoni ve bir açılış alayı planlanmış. Açılış töreninde Slow Food’un babası Carlo Petrini'nin paylaşma ve üretim temalı konuşması öne çıktı.

Açılış Alayı….

Binlerce kişinin, müzik eşliğinde Terra Madre alayını oluşturduğu ve yürüdüğü bir alayla startı verildi etkinliğin. Uluslararası Slow Food Bio Çeşitlilik Vakfı'nın Dünyanın 45. İstanbul’un ilk yeryüzü Pazarı ilan ettiği Şile Yeryüzü Pazarı İtalya'daki 'Salone del Gusto' etkinliklerinde Türkiye’yi temsil etti.

unnamed-(1)-048.jpg

Şile Yeryüzü Pazarını temsilen Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile Slow Food Palamut Birliğinden Tümay İmamoğlu ve Fatma Denizci ve Şile Yeryüzü Pazarı genç üreticisi Hüseyin Kurt Türkiye’yi temsil etmek üzere İtalya'daydılar.  

Torino kentinde düzenlenen 'Salone del Gusto' etkinliklerinde Dünyayı Seviyoruz temasıyla 'iyi, temiz, adil' ilkelerini dünyayla paylaştı. Dünyanın 160 ülkesinden Slow Food ilkeleri doğrultusunda kurulmuş örgütlerin temsilcilerinin yerel ürünleriyle katıldığı 'Salone del Gusto' etkinlikleri bu yıl geçen yıllardan farklı olarak Torino'nun hemen her noktasına yayıldı.

Türkiye’yi, Şile Yeryüzü pazarıyla İtalya’da temsil etmekten mutlu olduklarını ifade eden Başkan Tabakoğlu;’ Slow Food hareketinin Türkiye’deki önemli üyelerinden birisi olmanın gururunu yaşıyoruz. 160 ülkeden binlerce katılımcı, renkler, kokular ve baharatlar ile 60 şefin yöresel yemekler yapacağı, unutulmaya yüz tutmuş ürünler ve yemeklerin hatırlanacağı bir buluşmada ülkemizi ve Şilemizi temsil ettik. Bu Şile Yeryüzü Pazarının kazandığı önemli bir prestijdir ve başarıdır. Torino sokaklarında Terra Madre etkinliğinde gördüğümüz birçok uygulamayı ilçemizde yapmayı, üreticimizi heveslendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

SLOW FOOD INTERNATIONAL’DEN ŞİLE YERYÜZÜ PAZARINA ÖVGÜ

Slow Food uluslararası organizasyonunun resmi internet sitesinden yapılan ''No Just Another Market’ başlıklı yazıda Şile Yeryüzü Pazarı övülürken, diğer ülke ve girişimcilere örnek olarak tanıtıldı.

unnamed-071.jpg

ŞİLE’NİN ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

    Yerel gıdaların korunması, gelecek nesillere bio çeşitliliğin aktarımı, açlığın dünya genelinde önlenmesi başlıkları bu yıl Torino’daki etkinliklerde öne çıkan panel konuları oldu. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda katılımcı ülkelerin temsilcileri açtıkları stantlarda ürün tanıtımlarını yapmaya, benzerlikleri ve farklılıkları paylaştılar. Tüm ülkelerin bayraklarının taşındığı 'Terra Madre Alayı' adıyla büyük bir resmi geçit ve açılış töreni yapıldı. Açılan Şile standında ise yörenin önemli ürünleri katılımcıların beğenisini kazandı. Şile’nin ünlü Kestane Balı ve Isırganlı erişte si katılımcıların ilgi odağı olurken, Şile Kestane Balı, dünya ballarının sergilendiği özel stantta yerini aldı.

"Şile Yeryüzü Pazarı ürünleri Torino tezgahında" haberi, 02 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Şile Yeryüzü Pazarı ürünleri Torino tezgahında haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şile Yeryüzü Pazarı ürünleri Torino tezgahında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Yaşam Haberleri