Sıra size de gelecek, Adnan Oktar suç örgütünün destekçileri!

Sıra size de gelecek, Adnan Oktar suç örgütünün destekçileri!

Sıra size de gelecek, Adnan Oktar suç örgütü... Şubat 2018’de yazmıştım Adnan Oktar gerçeklerini, ve hatta o gün muhalif basın da dahil olmak üzere yazılı medyada Adnan Oktar meselesinin fazlaca irdelenmediğini kurmuş olduğu suç örgütünün üzerine gidilmediğini. Birazdan...

Şubat 2018’de yazmıştım Adnan Oktar gerçeklerini, ve hatta o gün muhalif basın da dahil olmak üzere yazılı medyada Adnan Oktar meselesinin fazlaca irdelenmediğini kurmuş olduğu suç örgütünün üzerine gidilmediğini. Birazdan aşağıda bu yazıyı tekrar paylaşacağım günün anlam ve önemine binaen. Aslında bunlar geleceği görmek değil, var olanı ifşa etmek. Ve bu platformda beni okuyanlar da gayet iyi bilir ki tek derdim böylesi omurgasızların gerçek yüzünü kamuoyuna göstermek. Lakin başlığı okuyanlar da tahmin edecektir, mesele Adnan Oktar Suç Örgütü’nü çökertmek değil, o suç örgütünü 16 yıllık siyasi iktidar süresince koruyan veya kollayanlardan da hesap sorabilmek.

Birkaç gün önce Küçük Tetikçi namlı Cem Küçük ve onun ortağı Çiko Fuat Uğur sosyal medya hesaplarını kapatmışlardı. Bunun sebebi de bugün anlaşılmış oldu. Bahse konu yazımın sonunda belirtmiştim, hesap sorulacaksa sadece Oktar’dan değil onun piyasaya sürdüğü Küçük tetikçilerden de hesap sorulmalı. Örneğin Cem Küçük’ün Mavi Marmara ile ilgili söyleminin hemen akabinde gelen tepkilere karşı Küçük tetikçiyi ilk koruyan Adnan Oktar olmuştu. Cem Küçük için Adnan Oktar, "Cem Küçük'ü yalnız zannetmesinler. Hiç kimse rahatça ezerim diye heveslenmesin. İrticalen yapılan konuşmada herkes hata yapabilir" şeklinde mesaj yazmıştı sosyal medya hesabında. Ve ikilinin samimi fotoğrafları boy boy internet görsellerini süslemişti. Aynı şekilde Nagehan Alçı adlı Fethullahçı şahsın da vakti zamanında Adnan Oktar’ı korumak adına onu televizyonlara çıkardığını da unutmadım. Aşağıda ilgili yazımı tekrar okuyucularımla paylaşacağım ve tekrar ifade etmeliyim ki sadece Adnan Oktar değil onu besleyen bu tetikçilerle kavgam hep baki ve unutmasınlar ki ama yarın ama başka bir gün o sıra size de gelecek ve hesap verecek-yargılanacaksınız.

(Aşağıdaki yazı; Çağlar Ezikoğlu 4 Şubat 2018 tarihli ABC Gazetesi’ndeki yazısından alıntılanmıştır, https://www.abcgazetesi.com/arsiv/adnan-oktar-gercekleri/haber-77730)

Son günlerin en tartışılan figürlerinden birisi oldu Adnan Oktar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile girdiği sözlü münakaşadan sonra, özellikle magazinsel bir figür olmasından mütevellit toplumun bazı kesimleri tarafından şirin gösterilmeye çalışıldı. Tıpkı, açık giyindiğini iddia ettiği kadınların taciz edilmesi gerektiğini savunan fakat iktidar tarafından gözaltına alındıktan sonra ‘muhalif İslamcı’ diye pazarlanmaya çalışılan Alpaslan Kuytul gibi. Diyanet İşleri Başkanlığının kurduğu çarpık düzeni yazmaya sayfalar yetmez elbet, ama sırf Diyanet ile tartışmaya başladı diye Adnan Oktar’ı sütten çıkmış bir ak kaşık gibi pazarlamak, tarihsel gerçekleri çarpıtmaktan başka hiçbir şeye hizmet etmez. Peki nedir bu tarihsel gerçekler? Şöyle bir geçmişe dönelim, tarihin tozlu sayfalarını yeniden açalım.

Tarih yaprakları 12 Kasım 1999’u gösteriyordu. O gece emniyet güçleri, kamuoyunda ‘Adnan Hocacılar’ olarak bilinen dini bir tarikate karşı operasyon başlattı. Tarikat evleri bir anda basıldı ve tarikat lideri Adnan Oktar yani Adnan Hoca "uygunsuz" bir haldeyken ele geçirildi. Hoca, o gece kendisine sunulan genç bir kızı koynuna almaya hazırlanırken yakalanmıştı. O kız, henüz 19 yaşında Adnan Hocacıların tuzağına düşmüş manken Tuğçe Doras’tı. Kendisi gibi manken olan yakın arkadaşı Seçkin Piriler, erkek arkadaşından yeni ayrılan Tuğçe’yi, Adnan Hocacılar grubunun içerisinde yer alan yakışıklı iyi giyimli genç erkekler ile görüştürmeye başlamıştı. Bu çevreden ve Adnan Hocacıların ileride vaat ettiklerinden etkilenen Tuğçe zaman ilerledikçe tarikate daha çok ilgi duymaya başladı. Tuğçe, artık tarikatın dini toplantılarına katılıyor, Seçkin ile birlikte "Kardeşler" denilen grupla görüşüyordu. Sonunda Adnan Hoca'yla tanıştı. Genç kızı Silivri'deki çiftlikte gören Adnan Oktar'ın ilk sözü, "Sende İslamı görüyorum" oldu. Ve Hoca, o akşam, Tuğçe'nin Kandilli'deki villada kendisine getirilmesini istedi. Tuğçe, Adnan Hoca'nın cariyesi olacaktı. Ancak, polis baskını genç kızı bu tuzağa düşmekten kurtardı. Gözaltına alınanlar arasında Tuğçe de vardı. İlk başta konuşmak istemedi. Ama diğer genç kızların durumunu görünce nasıl bir uçurumun kenarından döndüğünü anladı. Ve tarikatın çirkin yüzünü bir bir anlattı.

Tuğçe’nin itiraflarına ve tarikatın gerçek yüzüne geçmeden evvel birkaç kelam edelim. Adnan Hoca ve tarikatının gerçeklerini yazmak aslında bu ülkenin basın yayın organlarında pek fazla görülmemiş bir husus. Muhalif medya organlarında veya o organlarda köşeleri olan yazarların da Adnan Oktar meselesi konusunda ne kadar ketum olduğunu görüyoruz yıllardır. Zira Adnan Oktar kendisi hakkında eleştiride bulunanları dava veya başka yollarla yıldırma politikasını ısrarla sürdürüyor. Ama son günlerde yeniden gündem oldu Adnan Oktar ve tarikatı. Viyana’da yaşayan Türk bir baba kızlarının Adnan Oktar ve tarikatı tarafından zorla alıkonulduğunu iddia edip Türkiye’ye gelerek gerekli mercilere şikayette bulundu. Ama her ne hikmetse hala istediği sonucu alamadı. Size daha vahim bir noktayı söyleyeyim. Son birkaç aydır Adnan Oktar, ‘kedicik’ olarak adlandırılan kadın müritleri ile neredeyse kucak dansına varacak erotik danslar eşliğinde programlar yapıyor. Bırakın Adnan Oktar ve tarikatı hakkında yaptırımı, bugün televizyon ekranlarındaki alkolü buzlayan, küfürü bipleyen siyasi iktidarın temsilcilerinden hiçbirisi Adnan Oktar hakkında bir çift laf dahi edemiyor. Bahane olarak, ‘ama internetten yayın yapıyorlar, bir şey yapamıyoruz’ diyen RTÜK yetkilileri bu ülkede tek bir imza ile istenilen her internet sitesinin rahatlıkla kapatılabileceğini bilmiyorlar m? Her fırsatta dinden, ahlaktan, muhafazakarlıktan dem vuran o yandaş medyanın yazar çizer tayfası bir Allah’ın günü Adnan Oktar’ı köşelerine yazamadılar. Peki nedir bu korkunun sebebi? Ya da nedir bu Adnan Oktar’ın dokunulmazlığı?

Şöyle bir geçmişe dönelim, 12 Eylül 1980 sonrası döneme. 12 Eylül sonrası ağırlığını yavaş yavaş hissettirmeye başlayan Türk-İslam sentezinin doğası gereği Türkiye sathında yükselen bir anti-semitizm ve muhafazakarlık dalgası vardı. Bu dalganın farkında olan ve dinle ilgilenen bazı gençler, kafayı daha çok Yahudilik ve masonluk üzerine yormaya başlamışlardı. Bunların başında da Adnan Oktar geliyordu. Yahudilik ve Masonluk üzerine ilk kitabını yayınlayan Adnan Oktar, o dönemde dini propaganda suçlaması ile 19 ay hapis cezasına çarptırılır, fakat bu cezasını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde geçirir. Kendisini tanıyanlar, bu cezadan kurtulmak için deli taklidi yaparak rapor aldığını iddia ederler. Bu başarısız denemeden sonra, Adnan Oktar yükselmesi için daha fazla çevre ve paraya ihtiyacı olduğunun farkına varır.

90’lı yıllarda Refah Partisi’nin yükselişi ona bu şansı sağlayacaktır. Dönemin konjonktürel faydalarından yararlanan Oktar, ‘Harun Yahya’ takma adıyla, Yahudilik ve masonluk üzerine cilt cilt kitaplar yazmaya başlar. Tabi tek hedefi mütedeyyin kesimler değildir, kendisi Türkiye’deki bütün siyasetçiler üzerinde etki sahibi olmak istemektedir. Bunun yolunu da çok daha farklı bir yöntemle gerçekleştirmeye çalışır. Zengin, kısmen meşhur, kültürlü iyi ailelerden gelen genç kızları, tarikatına bağlı yakışıklı genç erkekler vasıtasıyla kandırmak ilk hedefidir. Akabinde ise bu kadınları kendisine cariye yapar ve sonrasında bu cariyeleri cinsel bir obje olarak kullanıp hedeflediği gazetecileri, siyasetçileri veya diğer önemli isimleri şantajla tehdit etmeye başlar. Gerisini 12 Kasım 1999’da polis tarafından yakalandıktan sonra verdiği ifadelerden okuyalım;

İSTANBUL Polisi'nin 12 Kasım 1999'da 50 adrese birden düzenlediği baskınlar sonucu başında bulunduğu şantaj çetesi çökertilen Adnan Oktar, sindirmek istediği kişilere ‘imamlar’ı aracılığıyla komplo düzenlettiğini itiraf etti. Oktar, polisteki ifadesinde, imamlarına emir vererek, cinsi münasebette bulunurken gizli video görüntülerini çektirdiği ya da pornografik görüntülere fotomontaj yaparak basın kuruluşlarına ve yakın çevrelerine göndererek sindirmeye çalıştığı kişilerin listesini açıkladı. Oktar, Emniyet'teki ifadesinde, manken Ebru Şimşek, dansözler Leyla Adalı ve Tanyeli'ye ‘fahişe oldukları için’ şantaj yaptırdığını itiraf etti. Oktar'ın itiraflarına göre, şantaj listesinde politika dünyasından Mesut Yılmaz, Mehmet Ağar, Celal Adan, Meral Akşener; basın sektöründen de Dinç Bilgin, Zafer Mutlu, Fatih Altaylı, Ayşe Özgün, Ayşe Arman ve Savaş Ay'ın adı yer aldı. Hoca'nın imamları, Semra Özal'ın papatyalarından Nadire İçkale ile Eyilik Ailesi'ne de şantaj yapmışlar.”1

Seçkin Piriler, Tuğçe Doras ve diğer mağdurların ‘tarikat içerisinde cinsel ilişkiye zorlandıklarına ve istismara uğradıklarına’2 dair ifadeleri neticesinde Adnan Oktar tutuklanarak cezaevine gönderilir. Fakat bu süreçte kuvvetle muhtemel bahse konu şantaj malzemeleri gücünü hissettirecek, Mehmet Ağar’dan Celal Adan’a, Seçkin Piriler’den Tuğçe Doras’a bütün mağdurlar şikayetlerini bir bir geri çekeceklerdi. Bunun neticesinde de Adnan Oktar yaklaşık 2 yıl sonra tahliye edilecekti.

Sütten ağzı yanan Oktar o günden sonra daha ihtiyatlı hareket etmeye başladı. Dönemin iktidarı AKP’nin ilk yıllarında beklediği desteği de bulamayan Oktar bir süre kendini inzivaya çekti. Bu esnada da cariye politikasını da değiştirmeye başlayacaktı. Artık ünlüler veya mankenler hedefinde değildi. Tarikatındaki yakışıklı erkekler, artık üniversitede okuyan, paraya ihtiyacı olan veya zengin yaşama hayalleri kuran, alımlı ama çok da gösterişli olmayan kısacası tarikate muhtaç olabilme potansiyeline sahip kızları gözlerine kestiriyorlardı. Böylesi bir tabloda, bu tip genç kızların Adnan Oktar tarikatinin sağlayacağı ihtişamlı hayata kanabilme potansiyeli çok daha fazla olacaktı. Bugün ‘kedicik’ olarak adlandırılan kızların hayat hikayelerine baktığınızda hepsinin iyi eğitimli olduğunu ama sıradan ailelerden geldiklerini görebilmekteyiz. Oktar bu kızları kendi hayalindeki ‘güzel kadın’ imajı ile türlü estetik operasyonlarla tek tip hale getirerek kendi cariyesi haline getirecekti. İşin bu boyutu dışında, Adnan Oktar 11 Eylül 2001 sonrası değişen konjonktür ve Batılıların ‘Ilımlı İslam’ arayışına da cevap vermekte gecikmedi. Yahudi düşmanlığı yerini dinler arası diyaloğun temsilciliğine bırakacaktı bu süreçte. 2009 yılında Adnan Oktar hakkında oldukça çarpıcı ve detaylı bir analiz kaleme alan Halil Arda, Oktar’ın oportünistliğini şu şekilde anlatıyor;

Oktar’ın ideolojik ve siyasal görüşlerindeki karışıklık gerçekten de bir inancı bulunmadığı, müritlerin önerdikleri yolu izleyerek ününü arttıracak konulara saldıran bir oportünist olduğu iddiasını doğrular gibidir. Eski bir müridinin bana aktardığı gibi, “Herkes için bir şeyler vardı: Atatürk, namaz, yaratılış ve gerekirse, kokain.”3

Böylesi bir tabloda, hapiste yattığı süre zarfında gücü zayıflayan Oktar’ın gücünü yeniden toparlaması çok da zor olmadı. Bu süreçte AKP iktidarı ile de ilişkilerini sıklaştıran Oktar, hem AKP iktidarına hem de onun eski ortağı FETÖ’ye yönelik ılımlı ve destekleyici mesajlarla her iki aktörün de sempatisini kazanmaya çalıştı. İşte bütün bu stratejiler, kurulan çarpık ilişkiler, tehdit ve şantaj ağları vs. Adnan Oktar’ın bugünün Türkiye’sinde aleni bir şekilde cariyelerine ‘kucak dansı’ yaptırıp bunu tüm Türkiye’ye izletmesine yol açıyor. Bütün muhalif güçlere her fırsatta esip gürleyenler, her gördüğüne ‘sen kimsin ya’ diye çemkirenler, her fırsatta muhalefetin ‘Anadolu’nun ve İslam’ın geleneksel değerlerine aykırı’ hareket ettiğini söyleyenler, bugün aleni bir şekilde erotik yayın yapacak noktaya ulaşan Adnan Oktar ve tarikatına yönelik tek bir laf dahi edemiyor! O zaman da insan soramadan edemiyor, Adnan Oktar kendisini böylesine dokunulmaz kılacak ne gibi bilgilere, belgeler veyahutta başka tehdit-şantaj unsuru oluşturacak şeylere sahip de, AKP iktidarını muma çevirebiliyor? Belki o yandaş medyanın tetikçi kalemlerinden birileri bu husus hakkında cevaben bir şeyler yazabilir örneğin kendisinin A9 kanalına her fırsatta çıkan ve Adnan Oktar ile çok ‘yakın’ ilişkiler kuran ‘Küçük’ tetikçiler gibi, tabi cesaretleri varsa…

1 http://www.hurriyet.com.tr/sok-eden-itiraflar-39125407

2 http://www.hurriyet.com.tr/motorlar-sistemi-yendi-39173254

3

"Sıra size de gelecek, Adnan Oktar suç örgütünün destekçileri!" haberi, 11 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Sıra size de gelecek, Adnan Oktar suç örgütünün destekçileri! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sıra size de gelecek, Adnan Oktar suç örgütünün destekçileri! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
ABC Kritik Haberleri