Site aidatlarına ve yönetime sıkı denetim!

Site aidatlarına ve yönetime sıkı denetim!

Site aidatlarına ve yönetime sıkı denetim! Konutlardaki aidat artışları ve keyfi site yönetimleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, yönetim firmalarının kayıt altına alınmasını, yetki belgesi şartını ve denetim mekanizmasını içeren düzenlemeler hazırlıyor.

Konutlardaki aidat ücretlerinin artışı ve keyfi site yönetimlerinden kaynaklanan şikâyetler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, bu sorunun çözümü için kapsamlı bir denetim ağı oluşturma çalışmaları başlattı. 23 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da düzenlenen ve kamu kurumları, akademisyenler ile sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, aidatların yüksekliği ve yönetim sorunları ele alındı. Türkiye gazetesinin haberine göre, vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki düzenlemelerin güncellenmesi için çalışma başlatıldı.

Hazırlanan mevzuat taslağı, site ve apartman yönetim firmalarının kayıt altına alınmasını ve yetki belgesi şartı getirilmesini öngörüyor. Tesisler büyüklük ve hizmet kapsamına göre sınıflandırılacak ve hizmet sunan firmaların kalifikasyonları denetlenecek. Şirketlerin sunduğu hizmetler ve çalışanlarının eğitim durumları incelenecek, belirli standartlara uygun olmayan firmalara çeşitli yaptırımlar uygulanacak.

Yeni düzenlemelerle birlikte, apartman ve site yönetimlerinin mali ve idari şeffaflık sağlamaları zorunlu hale gelecek. Bakanlık, bu yönetimlerin hesaplarını denetleyerek aidat harcamalarının şeffaflığını kontrol edecek. Kurallara uymayan firmalar, faaliyet durdurma gibi yaptırımlarla karşılaşacak. Taslağın tamamlanması sonrası, kamuoyunun görüşüne sunulacak ve değerlendirmelerin ardından son hali belirlenecek.

"Site aidatlarına ve yönetime sıkı denetim!" haberi, 04 Kasım 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Site aidatlarına ve yönetime sıkı denetim! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Site aidatlarına ve yönetime sıkı denetim! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:06 Türkiye geneli hava durumu: Yağmur, kar ve parçalı bulutlu bir gün
  2. 08:57 Erdoğan, Mısır’a Gidiyor: D-8 Zirvesi’nde İsrail’e Karşı Çağrıda Bulunacak!
  3. 08:53 Nefes Gazetesi, Yayın Hayatına Başladı!
  4. 08:25 Fed Faiz İndirim Kararı Sonrası Dolar Uçuşa Geçti
  5. 08:21 Avrupa Birliği'ne İhraç Edilen Ürünlerde Salmonella Nedeniyle İade!
  6. 08:16 Yoğun Sis Nedeniyle İstanbul Boğazı'nda Gemi Trafiği Geçici Olarak Durduruldu!
  7. 08:10 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Açıklama!
  8. 08:05 Katliam Yasası" Yürürlüğe Girdi, Tepkiler Büyüyor!
  9. 08:01 Gizemli "Kıyamet Radyosu" Yeniden Mesajlar Yayınlamaya Başladı!
  10. 07:57 Aşiret Düğününde Takılar Sahneye Taşınınca Sosyal Medya Karıştı!
  11. 07:53 Berkay Vardar ve Emirhan Delibaş'tan Doping Skandalı Açıklaması!
  12. 07:49 HTŞ’den Suriye’nin Geleceği Hakkında Şok Edici Açıklamalar
  13. 07:43 Gıda Güvenliğinde Yeni Skandal: 7 Çay Markasında Gıda Boyası!
  14. 07:38 Deutsche Bank'tan Asgari Ücret Tahmini: Yüzde 30 Artış Bekleniyor!
  15. 07:25 İYİ Parti’den Diyanet’in Beyaz Saray’a 4 milyar liralık külliyesine sert tepki!
  16. 07:19 MHP’den Erbaş’a destek: ‘Haçlı artıkları iftiraları!
  17. 07:15 Abdülhamit Gül’den Ergenekon itirafı: ‘FETÖ büyük bir kurgu yaptı!
  18. 07:08 Memiş'ten Kritik Uyarı! "Yatırım İçin Son Hafta, Düşüşe Karşı Hazırlıklı Olun!
  19. 07:07 Monaco-PSG maçında hakem skandalı
  20. 07:01 2025 asgari ücret için kritik toplantı: Zam teklifleri bekleniyor!
Gündem Haberleri