Siverek’teki katliam meclis gündeminde: Urfa ili bakanlığınızın yetki alanı içinde mi?

Siverek’teki katliam meclis gündeminde: Urfa ili bakanlığınızın yetki alanı içinde mi?

Siverek’teki katliam meclis gündeminde: Urfa... HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Siverek’te yaşanan katliamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu, “Urfa ili bakanlığınızın

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Siverek’te yaşanan katliamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu, “Urfa ili bakanlığınızın yetki alanı içinde mi?” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Urfa’nın Siverek ilçesinde 6 kişinin öldüğü katliama ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Katliamı gerçekleştirenlerin AKP’nin eski Urfa milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşlerinin de içinde yer aldığı silahlı bir grup olduğunu ve kamu makamları nezdinde siyasi nüfuzlarını kullandıklarını belirten Ersoy, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu nedenle yöredeki kamu birimlerinin ve güvenlik güçlerinin, gerek saldırı öncesi gerekse sonrasında, yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlama, saldırıyı önleme ve sorumluları yakalayıp adalete teslim etme konusunda kayıtsız, ihmalkâr ve yanlı bir tutum sergilediği de iddia edilmektedir. Nitekim yakın geçmişte yine Şanlıurfa Suruç’da yaşanan benzer olaylarda da, sorumluların cezalandırılması yolunda kayıtsız kalındığı, faillerin korunduğu ve kollandığı iddiaları gündeme gelmiştir."

Oya Ersoy, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  1. 15.06.2019 günü yaşanan katliam ile öncesinde de benzer olayların yaşandığı Şanlıurfa İli, bakanlığınızın yetki alanı içinde midir?
  2. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ve ilgili mevzuatında yer bulan; devletin, kişilerin yaşam hakkını, kişi güveliğini korumaya ve hukuk düzenini tesis etmeye yönelik emredici hükümleri, Şanlıurfa ilinde de yürürlükte midir?
  3. Şanlıurfa ilinde, hukuk düzenini tesis etmek, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç teşkil eden eylemleri önlemek ve suç faillerini yakalayıp cezalandırmakla görevli, kamusal bilince ve vicdana sahip bir vali, kaymakam, emniyet ve jandarma amirleri ile kolluk personeli görev yapmakta mıdır?
  4. Vahşice katledilen yurttaşlarımızın yakınları tarafından, gözyaşları ve feryatlar içinde cep telefonu ile çekilen katliam görüntülerini izlediniz mi? Görüntüleri izler izlemez, bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak derhal işlem yapılması yönünde yazılı talimat verdiniz mi?
  5. Olayda sorumluluğu bulunan, hukuki ve kamusal görevlerini ihmal ve ihlal eden, açıkça bir katliama seyirci kaldığı görülen sorumlu kamu personeli hakkında gerekli idari ve adli soruşturmalar başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa ne ve neden beklenmektedir?
  6. Yurttaşlarımızın güpegündüz gözler önünde silahlarla katledildiği bir ülkede, bu ülke yurttaşlarının yaşam hakkını dahi koruyamadığınız dikkate alındığında, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

"Siverek’teki katliam meclis gündeminde: Urfa ili bakanlığınızın yetki alanı içinde mi?" haberi, 20 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Siverek’teki katliam meclis gündeminde: Urfa ili bakanlığınızın yetki alanı içinde mi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Siverek’teki katliam meclis gündeminde: Urfa ili bakanlığınızın yetki alanı içinde mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:43 Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu
  2. 08:38 Ceyda Düvenci’ye ihanet iddiası soruldu
  3. 08:32 Erdoğan'dan Aile Bakanlığı'na çok sayıda atama: Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
  4. 08:27 5 yaşındaki Minik Gökçe’nin şüpheli ölümü: Minik Gökçe'nin son sözü 'anne beni bir şey ısırdı' oldu
  5. 08:23 Eşinden habersiz bunu yapan yandı: Artık boşanma sebebi sayılacak
  6. 08:16 Murat Ağırel yazdı: Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
  7. 08:13 Ahmet Türk: Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
  8. 08:09 Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
  9. 08:05 Sağanak, toz taşınımı, heyelan: Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji uyarısı
  10. 03:51 Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
  11. 03:47 Ali Koç, imzaları Yüksek Divan Kurulu'na teslim etti ve seçimler için mesaj verdi
  12. 03:45 Beşiktaş, 18 milyon euroluk gol makinesi transferi için hazırlıklara başladı!
  13. 00:57 1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
  14. 00:56 Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
  15. 00:44 Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci el otomobil fiyatlarının artması bekleniyor
  16. 00:30 ABB duyurdu: Dün başladı ve 21 Mayıs’a kadar devam edecek: Herkese ücretsiz!
  17. 00:30 Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
  18. 00:26 ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
  19. 00:12 Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
  20. 00:09 Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Haberleri