Soğanlı Vadisi 1 yılda 15 bin turist ağırlıyor

Soğanlı Vadisi 1 yılda 15 bin turist ağırlıyor

Soğanlı Vadisi 1 yılda 15 bin turist ağırlıyor Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine 18 kilometre mesafede bulunan Soğanlı Vadisi, 1985'ten beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Bu vadi, Aziz Barbara (Tahtalı), Karabaş, Kubbeli ve Yılanlı kiliseler gibi birçok dini yapıya ev sahipliği yapıyor.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine 18 kilometre mesafede bulunan Soğanlı Vadisi, 1985'ten beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Bu vadi, Aziz Barbara (Tahtalı), Karabaş, Kubbeli ve Yılanlı kiliseler gibi birçok dini yapıya ev sahipliği yapıyor.

BALON TURLARI: TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

Sıcak hava balonu turları ise yaklaşık bir yıl önce bu vadide faaliyete geçti. Soğanlı Vadisi'ni gökyüzünden görmek isteyen turistler, Aziz Barbara Kilisesi'nin etrafında 13 balonun havalandığı bu bölgeye ilgi gösteriyor. Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, vadinin 1500 yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve son yıllarda turizm alanında önemli adımlar attıklarını vurguluyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in girişimleriyle bölge, turizm açısından önemli yatırımlar almış durumda.

ALTYAPI VE DÜZENLEMELER: TURİSTLER İÇİN KONFOR

Altıntaş, bölgede yapılan çalışmaları da açıkladı. Vali destekli bir proje kapsamında çevre düzenlemesi yapıldığını, araç yollarının düzenlendiğini ve tarihi kiliselerin bulunduğu alanlara yürüyüş yolları oluşturulduğunu belirtiyor. Bu sayede turistlerin tarihi eserleri daha rahat gezebildiği ve doğal uyumlu malzemelerin tercih edildiği bir ortam sağlandı.

GEÇEN YIL 15 BİNDEN FAZLA UÇUŞ

Altıntaş, çalışmaların tamamlanmasının ardından sıcak hava balonlarının aktif hale geldiğini belirtti. Bölgede turizme öncülük eden en önemli detayın sıcak hava balonları olduğunu vurguladı. Altıntaş, geçen bir yıl içinde yerli ve yabancı bölgeyi gezmeye gelen çok fazla turist olduğunu belirtti.

Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş "Burada ciddi manada altyapı eksikliği vardı. Valimizin desteğiyle bir proje başlattık. Proje kapsamında çevre düzenlemesi yaparak hem araç yollarını baştan aşağı düzenledik hem de turistik alanların girişlerinin temizlenmesi sağlanmış oldu. Yürüyüş yolları ile tarihi kiliselerin önlerine kadar giden toprak patika yollar elden geçti ve taş yapılara çevrildi. Doğayla uygun malzemeler seçildi. Bu sayede tarihi eserlerin gezilmesi, biraz daha konfora kavuşmuş oldu. Sıcak hava balonları ortalama 1,5 yıldan beri uçuyor, ama son 1 yılda aktif olarak canlandı. Şu an günlük 13 balon devamlı uçuş yapıyor. Bir yılda 15 binden fazla kişi burada uçuş yapmış. 1200 fazla da uçuş sayısı bizlere bildirildi. Bu bölgenin aslına bakarsak en büyük turizm lokomotifi sıcak hava balonları oldu. Geçen bir yıl içinde yerli ve yabancı bölgeyi gezmeye gelen çok fazla turist var. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız da geçtiğimiz günlerde burayı ziyarete geldi. Kendileri de bu sayıyı söylediler. 200 binden fazla insan Soğanlı Vadisi'ni ziyaret etti ve bölgenin güzelliklerini gördü. Tabi burada tanıtım faaliyetleri çok ön plana çıkıyor. Birçok tanıtım faaliyeti icra edilerek bölgenin, insanların beğenisine sunulması hızlandırılmış oldu" dedi

"Soğanlı Vadisi 1 yılda 15 bin turist ağırlıyor" haberi, 08 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Soğanlı Vadisi 1 yılda 15 bin turist ağırlıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soğanlı Vadisi 1 yılda 15 bin turist ağırlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Gündem Haberleri