Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Soğuk sıkım zeytinyağı günümüz koşullarda imal edilen en kaliteli sıvı yağ çeşidi olarak ifade edilmektedir.

Aynı zamanda da üretim esnasında kullanılan zeytin hamurlarının maksimum 26 derecede tutulmasına dayalı olarak da bu süreç kendini gösterebilecektir. Geleneksel yöntemlerle üretilen soğuk sıkım zeytinyağlarının içerisinde yer alan besin değerlerinin kayba uğramaması açısından önemli bir üretim aşamasından geçirildiği de bilinmektedir. İçerisinde yer alan vitamin, mineral ve diğer değerlerin dalından koparıldığı halde olması ile beraber kayıp yaşanmaması adına da soğuk sıkım yöntemi etkili bir biçimde tercih edilebilecektir. Ancak 26 derecenin üzerinde gerçekleşecek olan zeytinyağı üretim işlemlerinde soğuk sıkım ifadesinin kullanılmadığı da belirtilmektedir.

Soğuk sıkım zeytinyağı ürünleri, polifenol açısından en kaliteli zeytinyağı olarak tabir edilmektedir. Bu zeytinyağlarının son derecede fazla sayıda faydası da bulunmaktadır. Ancak bu faydaların zeytinyağları arasında farklılık gösterdiği de ifade edilmektedir. Bunun temel nedeni de zeytinyağlarının arasında kalite farkının olmasından kaynaklı olarak kendini gösterebilecektir. Ancak bir sıralama yapıldığında tüm çeşitler arasında en kaliteli ve yarar sağlayan ürünlerin erken hasat soğuk sıkım zeytinyağları olduğu da görülebilecektir.

Soğuk Sıkım Yöntemi

Soğuk sıkım zeytinyağlarını üretmek adına yapılacak olan ilk çalışma zeytinleri yıkama olacaktır. Bu sürecin gerçekleşmesiyle beraber zeytinlerin kırılma işlemlerine tabi tutulması söylenebilecektir. Zeytinlerin kırılmasıyla birlikte hamur haline getirilecektir. Ancak hamur halindeyken sıcaklık verilmesiyle beraber 26 derecede tutulması sağlanacaktır. Bu sıcaklığın sabit halde kalması durumunda da soğuk sıkım zeytinyağlarının meydana getirildiği de görülebilecektir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağının Diğer Yağlardan Farkı

Soğuk sıkım zeytinyağlarının diğerlerinden farkı olmakla beraber, bariz bir biçimde değişkenlik de görülebilecektir. Soğuk sıkım zeytinyağlarının oluşumunda önemli olan ana kriter zeytin hamurlarının daha düşük sıcaklıklarda hazırlanıyor olmasından ötürüdür. Bundan dolayı standartlarda bulunan zeytinyağlarıyla kıyaslanmaları halinde bir adım önde oldukları da görülebilecektir. Zeytinyağlarının sıcaklık derecesine bağlı olarak sıkımlarının gerçekleştirilmesi durumu polifenol, antioksidan ve diğer tüm yararlı değerleri azaltabilecek bir etmen olarak da görülebilecektir. Bundan ötürü de imal edilen soğuk sıkım zeytinyağlarının besin değeri bakımından diğerlerine göre daha faydalı ve zengin olduğu da ifade edilebilecek türdedir.

Doğal Sızma Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Doğal sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, diğer tüm zeytinyağı türlerine bağlı olarak en kalitelisi olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda da dizyem oranı en düşük olan ve daha fazla fayda içeren bir yapıya da sahip olmasıyla kendini gösterebilmektedir. Zeytinlerin olgunlaşmadan toplanmasının yanı sıra en fazla 4 saat içerisinde zeytinyağı üretim işlemlerine dahil edilmesinden ötürü etkili bir seçenek olarak görülebilecektir.

Doğal sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarının üretimleri esnasında kontinü yöntemi tercih edilmektedir. Bu yöntemle beraber zeytinlerin herhangi bir kimyasal müdahale olmadan, tamamen fiziksel doğrultuda yağının çıkarılması işlemleri söz konusu olabilmektedir. Tüm bu süreç ilk olarak zeytinlerin temizlenmesiyle başlayacaktır. Sonraki zaman zarfında da temizlenen zeytinler kırılacak ve hamur haline getirilebilecektir. Malaksasyon ve yağ ayrıştırma yöntemleri sonrasında da zeytinin yağlarını bırakması durumu görülebilecektir. Ortaya çıkan yağların depolanmasıyla beraber de üretim süreci tamamlanabilecektir.

Doğal sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarının rengi de toplandıkları bölgeye bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Öz Köyüm firması olarak kendi bahçelerimizden topladığımız zeytinleri yağ kullanımında tercih ettiğimizden ötürü de en kaliteli seçenekleri ortaya çıkarabilmekteyiz.

Doğal sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağları doğrudan tüketilebilecek özelliklere de sahiptir. Her yemek alanında kullanılabilecek olan bu zeytinyağı türleri, aynı zamanda da sabahları aç karna tüketilmesi durumunda da sağlık açısından faydalı sonuçları açığa çıkarabilecektir.

Naturel Birinci Zeytinyağı Nedir?

Soğuk sıkım yöntemi kullanılmadan imal edilen doğal birinci zeytinyağı, farklı bir üretim doğrultusunda ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda da naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıyla arasında bariz farklar da bulunmaktadır. Üretimindeki temel farkın zeytin hamurundaki sıcaklık değerleri olduğu söylenebilecektir. Dizyem farkı, kullanım alanları ve tat konusunda farklılık görülebilecektir.

Naturel birinci zeytinyağları genel olarak kızartmalar ve yemeklerde tercih edilebilmektedir. Dizyem aralığı bakımından yükseklerde bulunmasından ötürü doğrudan tüketilmesi pek de tavsiye edilmemektedir. Tüketilmesi durumunda da acı bir tat bırakarak, rahatsızlık duygusunu oluşturabilmektedir. Naturel birinci zeytinyağlarının tat olarak da daha yoğun olduğu ifade edilmektedir. Bundan dolayı yemek ve kızartmalara tat açısından daha da etkili bir konumda bulunabilecektir. Ancak soğuk sıkım zeytinyağlarından tek ve en önemli farkı da 26 derecenin üzerinde imal edilmesidir.

Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zeytinyağı konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Ancak Öz Köyüm firmamızda her bir üretim sürecinin kaliteli ve tecrübeye dayalı olarak gerçekleşmesinden ötürü güven odaklı bir alışveriş yapmak da mümkün olabilecektir. İlk olarak herkesin temel amacı kaliteli zeytinyağlarını temin etmek olacaktır. Bunun yanı sıra saf, organik ve naturel zeytinyağlarına yönelmek herkesin temel tercihleri olabilecektir. Aynı zamanda da firma olarak yetiştirme ve imalat aşamaları içerisinde herhangi bir kimyasal işlemi ortaya koymadığımızdan ötürü güvenilir bir firma olarak ifade edilmekteyiz. Güvenilir ve uzun yıllar boyunca bu tipte bir üretimi gerçekleştirdiğimizden ötürü giderek daha fazla kitleye hitap edebilecek bir konumdayız.

"Soğuk Sıkım Zeytinyağı" haberi, 21 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Soğuk Sıkım Zeytinyağı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soğuk Sıkım Zeytinyağı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Evo Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  3. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  4. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  5. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  6. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  7. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  8. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  9. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  10. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  11. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  12. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  13. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  14. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  15. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  16. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  17. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  18. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  19. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  20. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
Gündem Haberleri