Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Tabipler Birliği’nden dikkat çeken açıklama

Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Tabipler Birliği’nden dikkat çeken açıklama

Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Tabipler Bir... Türkiye'de artan vaka sayısı ile beraber Sağlık Bakanlığı sosyal izolasyon çağrıları yapmaya devam ediyor. Birçok vatandaş salgının durdurulabilmesi

Türkiye'de artan vaka sayısı ile beraber Sağlık Bakanlığı sosyal izolasyon çağrıları yapmaya devam ediyor. Birçok vatandaş salgının durdurulabilmesi için sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini dile getirirken Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) konu ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bülent Nazım Yılmaz" salgını hastanelerde karşılamaya ve durdurmaya çalışıyorsanız yanlış yaparsınız." işte tüm ayrıntılar...

Sözcü gazetesinden Eser Akgül'ün haberine göre; Türkiye’de koronavirüslü toplam vaka sayısı 13 bin 531’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 214’e yükseldi. Yayılmanın gittikçe arttığı gözlemlenirken salgınla mücadele konusunda Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

Salgının şu an uygulanan şekilde kontrol altına alınamayacağını belirten Yılmaz, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarına da dikkat çekti. Yılmaz, corona virüsü testi pozitif çıkan ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları ile ilgili de önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını belirtti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA GEREK VAR MI?

“Sokağa çıkma yasağı bir salgın yönetimi biçimi değildir. Salgın yönetiminde karantina, izolasyon, toplumsal harketlilik kısıtlaması, üretimin durdurulması, çalışanların evlerine gönderilmesi ve gerekli kişilere temel gıda ürünlerinin sağlanması uygulamaları vardır. Bu uygulamada katı bir izolasyon vardır ama daha da önemlisi doğru bir planlama yapılmalıdır. Önemli olan soru şu: Bu salgını nerede karşılamak, durdurmak istiyorsunuz? Eğer sağlık çalışanlarınızla beraber sokaklarda, mahallelerde bu salgını karşılarsanız doğru yaparsınız ancak katı bir izolasyon uygulamayıp salgını hastanelerde karşılamaya ve durdurmaya çalışıyorsanız yanlış yaparsınız.

SOKAK SOKAK TARAMA YAPILMALI

Sağlık Bakanlığı sokak sokak, ev ev hemşire, ebe ve hekimlere bölgelendirme yapmalı, tespit, tanı ve tedaviyi bölge bölge uygulamalı. Ancak şu an bir sağlık çalışanının düzenli olarak ilgilendiği bir hasta yok. Bir aile hekimi birçok yerden gelen hastayla ilgileniyor. Oysa ona verilmiş bir bölgesi, mahallesi olsa duruma hakimiyeti artar, hekim ebe ve hemşireleriyle ona verilen mahalleyi tarar. Salgını ancak bu şekilde yönetebilirsiniz.

DIŞARIDA ÇOK FAZLA TAŞIYICI VAR

Şu anki hareketlilik devam ettiği sürece salgın kontrol altına alınamayacak. Şu an hastalık çok yayıldı ve çok fazla taşıyıcı var dışarıda. Toplumsal hareketlilik kısıtlanmadığı sürece de daha çok yayılacak çünkü bu insanların birbirleriyle etkileşimi durmayacak. Bugünkü sağlık sistemi bu salgınla baş edemez. Koronavirüsü biter diğeri başlar. Çünkü bu sistem yüzünü topluma dönmüyor, ilaca tedaviye dönüyor. Bu Avrupa’da da böyle. İstediğiniz kadar teknoloji geliştirin yüzünüzü topluma dönmek zorundasınız.

"Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Tabipler Birliği’nden dikkat çeken açıklama" haberi, 01 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Tabipler Birliği’nden dikkat çeken açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Tabipler Birliği’nden dikkat çeken açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  2. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  3. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  4. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  5. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  6. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  7. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  8. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  9. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  10. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  11. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  12. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  13. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  14. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  15. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  16. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  17. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  18. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  19. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  20. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
Sağlık Haberleri