"Sokağa çıkma yasağı olacak mı?"

"Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Kamuda evden çalışma uygulamasının geçildiği, evden çalışma uygulamasının özendirdiği bu dönemde sağlık çalışanları durmaksızın çalışıyor.

  • Halkımızın büyük çoğunluğu ilk günkü hassasiyetle tedbirler almaya devam ediyor. Maske mesafe ve temizlik şartlarına riayet ediyor.
  • Bir salgınla mücadelede toplumun her ferdinin aynı hassasiyeti göstermesi gerekir. Sizin karşınıza müjdeli haberlerle çıkmayı çok arzu ederdim. Ne var ki hastaların ve yitirdiğimiz canların sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor.
  • Tatil yerlerinde, eğlence yerlerinde, çarşı pazarda tedbirlere ne kadar uyulduğunu hep birlikte içimiz acıyarak görüyoruz. Düğünlerimiz, nişanlarımız, taziyelerimiz yeni taziyelere kaynaklık eden yerler halini alıyor.
  • Salgın artarak devam ediyor. Virüs, her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor. Bu vakalardan dolayı ağır hastalık geçirenlerin, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı artıyor. Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor.
  • Kamuda esnek çalışma uygulamasına geçildiği, evden çalışmanın özendirildiği bu dönemde aylardır eve gidemeyen doktorlarımız hemşirelerimiz, her düzeyde sağlık personelimiz var.
  • Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul'da, Trakya'da ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Son dönemde artışın en fazla olduğu il Ankara.
  • Salgın artarak devam ediyor. Virüs, her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor. Bu vakalardan dolayı ağır hastalık geçirenlerin, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı artıyor. Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor.
  • Kamuda esnek çalışma uygulamasına geçildiği, evden çalışmanın özendirildiği bu dönemde aylardır eve gidemeyen doktorlarımız hemşirelerimiz, her düzeyde sağlık personelimiz var.
  • Bu ortamda sağlık kuruluşlarımızda hala şiddete başvuranların olması içimizi acıtıyor, şevkimizi kırıyor. Vatandaşlarımızdan sorumluluk bekliyoruz. Mesafeyi gözetmeyen kalabalıklar, unutulan her maske, ihmal edilen her tedbir bir değil onlarca can yakmaktadır.
  • Sağlıkçılarımızın beklentisi alkıştan öte bir hassasiyettir. Ülke genelinde durum kontrol altında. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef bir artış var. Artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı.
  • Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında. Virüs, gücünü kaybetmedi. Özellikle ağır vaka sayısını azaltmamız gerekiyor.
  • Her ülke kendi mücadelesini kendi şartlarında veriyor. Bilim kurulumuz bu dönemde karar süreçlerimizde rehberlik yaptı. Ülke olarak aldığımız kararlarda, uyguladığımız tedbirlerde yol gösterici oldu. Görev alan tüm bilim adamlarımıza müteşekkirim. Görev alan tüm bilim adamlarımıza müteşekkirim.
  • Haziran ayında 6 bin 289 olan filyasyon ekip sayımızı 10 bin 802'ye çıkardık. Salgın bölgesel farklılıklara rağmen ülke genelinde kontrol altındadır. Önümüzde mevsimsel gribal enfeksiyonların artacağı bir dönem var. Bu duruma karşı yeni tedbirlerimiz alındı ve mücadelemizin boyutu değişecek Yeni mücadele dönemine karşı hazırlanıyoruz. Tedbirlerin sürekliliği, salgınla mücadelemizin başarıya ulaşmasında önemli yer tutmaktadır.
  • Gümüşhane 51.7, Uşak 46.48, Sinop 46.43, Aksaray 46.3 ile hasta yaş ortalaması en yüksek olduğu iller. Yoğun bakımda ve entübe olan hastalarımızın ise 65-75 yaş bandında olduğu görülmektedir. Toplum bilimleri kurulumuzun kritik bir önerisi olmuştu. Salgının başında hızlı ve anlık bilgilendirmenin önemini hepimiz biliyoruz. Geldiğimiz noktada salgının seyrinin daha iyi ve detaylı olarak anlaşılmasını temin etmeye başladık. Web sayfamız daha fazla bilgiyle güncellendi. Bundan sonra günlük veri paylaşımı o kanalla yapılmış olacak.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması gündemimizde yok.

Ayrıntılar geliyor...

""Sokağa çıkma yasağı olacak mı?"" haberi, 02 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 02 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan "Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  2. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  3. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  4. 18:31 Sulusaray Depremi: Tokat'ta Meydana Gelen 5.6 Büyüklüğündeki Sarsıntı Çevre İlleri de Etkiledi
  5. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  6. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  7. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  8. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  9. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  10. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  11. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  12. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  13. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  14. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  15. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  16. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  17. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  18. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  19. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  20. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
Politika Haberleri