Sol Parti'den Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki: Tarikatlara devletin tüm imk

Sol Parti'den Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki: Tarikatlara devletin tüm imk

Sol Parti'den Hiranur Vakfı kurucusunun kızı... "Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden defedilmelidir"

Sol Parti, “Çocuklarımız, gençlerimiz; kamunun denetleyemediği ancak vergilerimizle finanse edilen tarikatlar tarafından gericiliğin pençesinde esir ediliyor. Genç yaşında Enes Kara’yı intihara sürükleyen karanlık ile bugün ortaya çıkan skandalın failleri aynıdır. Bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlayan, devlet bürokrasisinin korumasına alan siyasi iktidar bu suçun ortağıdır” açıklamasını yaptı.

Sol Parti, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması hakkında açıklama yaptı. Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Birgün Gazetesi’nin ortaya çıkardığı İsmailağa tarikatında yıllarca süren çocuk istismarı, ülkemizin en küçüğünden en büyüğüne kadar esir edilmeye çalışıldığı karanlığın bir parçasıdır. 20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal İslamcı politikalar, bu olayda da görüldüğü üzere tüm toplum için açıktan tehdit oluşturmaktadır.

"Tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlayan, devlet bürokrasisinin korumasına alan siyasi iktidar bu suçun ortağıdır"

Henüz geçtiğimiz aylarda, şeyhinin cenazesine iktidarından muhalefetine tüm isimlerin katıldığı İsmailağa ve benzeri cemaatler, bu rejimin helalleşilecek rengi değil, temizlenmesi gereken urudur. Çocuklarımız, gençlerimiz; kamunun denetleyemediği ancak vergilerimizle finanse edilen tarikatlar tarafından gericiliğin pençesinde esir ediliyor. Genç yaşında Enes Kara’yı intihara sürükleyen karanlık ile bugün ortaya çıkan skandalın failleri aynıdır. Bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlayan, devlet bürokrasisinin korumasına alan siyasi iktidar bu suçun ortağıdır.

"Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden defedilmelidir"

Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği, geleceği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden defedilmelidir. Muhalefetin tüm unsurlarının da bu konuda ‘muhafazakâr kesimi ürkütme’ kaygısıyla davranmaması ve bu karanlığa karşı mücadele etmesi elzemdir. Ülkemizi bu karanlıktan kurtarmak, çocuklarımızı, gençlerimizi güvenli bir geleceğe kavuşturmak için, gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir." 

"Sol Parti'den Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki: Tarikatlara devl." haberi, 07 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sol Parti'den Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki: Tarikatlara devl.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sol Parti'den Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki: Tarikatlara devl.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri