Son dakika! DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belirlendi!

Son dakika! DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belirlendi!

Son dakika! DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankar... Son dakika haberine göre, DEVA Partisi İstanbul'a parti sözcüsü İdris Şahin'i, Ankara'ya Anayasa Mahkemesi eski üyesi Mümtaz Akıncı'yı, İzmir'e ise Serap Karaosmanoğlu'nu belediye başkan adayı olarak gösterecek.

Yerel seçimlere tek başına katılma kararı alan DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankara, İzmir adayları sonunda belli oldu. Adaylar, genel başkan Ali Babacan tarafından bugün açıklanacak. İstanbul'da DEVA Partisi, Ankara milletvekili ve Parti Sözcüsü İdris Şahin'i, Ankara'da Anayasa Mahkemesi eski üyesi Mümtaz Akıncı'yı, İzmir'e de İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu'nu aday olarak göstereceği belirlendi.

DEVA Partisi, daha önce 250'ye yakın adayını açıklamıştı. Bugün Bilkent Otel'de gerçekleşecek toplantıda diğer adaylar da açıklanacak. İstanbul milletvekili Hasan Karal, sosyal medya hesabından Trabzon'da Selçuk Keskin, Giresun'da Murat Uçar, Samsun'da Kebire Birer Türk'ün adaylıklarının kesinleştiğini duyurdu.

DEVA PARTİSİ 'NİN ANKARA ADAYI CELAL MÜMTAZ AKINCI KİMDİR?

DEVA Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mümtaz Akıncı, hayatı boyunca demokrasi ve adaletten yana tavır koymuş bir hukuk insanı olarak tanınıyor. Doğduğu kent olan Afyonkarahisar'ın Baro Başkanlığı'nı yaptığı 10 yıl boyunca her kesimden ve görüşten isimle ortak bir yönetim sergileyen Akıncı, daha sonra Baro Başkanları tarafından belirlenen üç aday arasına girerek 2010 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Yaklaşık on iki yıl boyunca Anayasa Mahkemesi üyesi olarak görev yapan Akıncı, daha sonra Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı'na seçilmiş ve bu görevini 2022 yılında emekli olana kadar sürdürmüştür. Mümtaz Akıncı, demokrat kişiliğiyle de tanınır ve hukuk ve demokrasi sorunlarının yaşandığı dönemlerde kamuoyunun yakından bildiği birçok önemli davada demokrasi ve özgürlüklerden yana tavır almış bir isimdir.


MÜMTAZ AKINCI, KARİYERİ BOYUNCA TARİHİ KARARLARA İMZA ATTI

Mümtaz Akıncı, Anayasa Mahkemesi'ne 2010 yılında Baroların önerdiği üç isimden biri olarak seçilmiştir. Anayasa Mahkemesi üyeliği öncesinde Afyon Baro Başkanlığı görevini yürütmüştür. Kariyeri boyunca çeşitli önemli davalarda etkili rol oynamış ve tarihi kararlara imza atmıştır.

Özellikle 27 Nisan e-bildirisi, 367 Kararı ve AK Parti'ye Kapatma Davası gibi dönemin önemli siyasi ve hukuki olaylarına Baro Başkanı olarak tepki göstermiştir. Ayrıca, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada "hak İhlali" yönünde oy kullanmış ve Anayasa Mahkemesi'nin "Çoklu Baro" kararına karşı çıkarak şerh düşmüştür.

Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük başvurusunda AYM'nin kararına muhalefet etmiş ve çeşitli basın özgürlüğü davalarında "ifade özgürlüğünün ihlal edildiği" yönünde oy kullanmıştır. Mehmet Altan'ın davasında da benzer şekilde "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı" ile "ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği" kararlarına imza atmıştır.

Ayrıca, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Kadri Gürsel'in ifade ve kişi özgürlüğünün ihlal edildiği yönündeki karara "ihlal" yönünde oy kullanmış ve SHP'li eski Bakan Fikri Sağlar'ın ifade özgürlüğünün ihlal edilmediği yönündeki karara karşı oy kullanmıştır.

"Son dakika! DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belirlendi!" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Son dakika! DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belirlendi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Son dakika! DEVA Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belirlendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:26 Borsa İstanbul'da 4 yeni endeks başlatılacak
  2. 22:15 Rashica 5. golünü atmış bulundu!
  3. 22:15 Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
  4. 22:12 Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
  5. 21:55 Galatasaray Sutopu Takımı, şampiyonluk pozu verdi!
  6. 21:42 İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
  7. 21:39 Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
  8. 21:27 Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi
  9. 21:24 TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
  10. 21:22 CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
  11. 21:18 Hamas: "Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
  12. 21:17 Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
  13. 21:13 Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
  14. 21:12 Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu
  15. 21:11 Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
  16. 21:11 Almanya'yı Vuran Şiddetli Hava: Yağışlar ve Fırtınalar Felaketi Getirdi
  17. 21:09 Ev yapımı kaşarlı poğaça tarifi
  18. 21:09 Erdoğan: "Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
  19. 21:08 Biden'ın Göç Politikası Açıklaması: Japonya ve Hindistan'a Yönelik Eleştiri
  20. 21:05 Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Gündem Haberleri