Son dakika: Erzincan maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi

Son dakika: Erzincan maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi

Son dakika: Erzincan maden faciasında toprak... Erzincan'ın İliç ilçesinde Çöpler madeninde yaşanan göçük sonucunda 9 işçinin kurtarılması için sürdürülen arama çalışmalarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, güncel bilgileri paylaştı. Göçük altında kalan işçilerin farklı bölgelerde olduğu belirlendi.

İlçe Çöpler madeninde yaşanan göçük sonrasında, 9 işçinin kurtarılması için devam eden arama çalışmaları gündemi meşgul ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaşanan trajediyle ilgili güncel bilgileri paylaştı ve 9 işçinin bulunması için yoğun çaba harcandığını ifade etti.

Bakan Bayraktar, göçük altında kalan işçilerin belirlenen farklı bölgelerde olduklarını belirlediklerini açıkladı ve kurtarma ekiplerinin belirlenen noktalara odaklandığını vurguladı. Bu süreçte, işçilerin ailelerinin ve yakınlarının beklentilerini karşılamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti. Bayraktar, "9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili olarak 8 kişinin adli makamlara sevk edildiğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Ayrıca, yaşanan durumun halk sağlığını tehdit edici bir durum olmadığını ve kurtarma operasyonunun önceliklerinin başında geldiğini vurguladı. İşçilerin kimlikleri de açıklanarak, kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edildi.

BAYRAKTAR: "BELİRLEDİĞİMİZ NOKTALARA BUGÜN DAHA YOĞUN BİR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ."

"Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyeti devam ediyor. Bütün zorluklara rağmen burada çok geniş kapsamlı bir etkinlik yürütüyoruz. Çok büyük bir heyelan. Yaklaşık 400 bin kamyonla taşıyabileceğimiz 9 kardeşimizi arıyoruz. Belirlediğimiz noktalara bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz. Ümit ediyorum bu çalışmalardan netice alırız. Buradaki işçi kardeşlerimizin aileleri ve yakınlarının beklentileri var ve biz de buna yanıt verebilmek için çalışıyoruz.

Madencilerin 3'ünün farklı, 6'sının farklı lokasyonlarda olduğunu tespit ettik. Yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz lokasyonlar var. Sahada devamlı ölçümleri yapıyoruz. Mevcut saha ve diğer yerlerde. Aynı zamanda dere yatağının ilerleyen kısmında numuneler alıp tespit yapıyoruz. Yapılan testlerin sonucunda halk sağlığını tehdit edici herhangi bir şey söz konusu değildir. 3. gün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma aşamasında planlamaya geçtik.

Temel önceliğimiz bu kurtarma operasyonuna yoğunlaşmış bir şekilde devam etmek. Buradan ayrıldıktan sonra ailelerimizle birlikte olacağız, zaten onlarda burada takip ediyor. Soruşturma devam ediyor. Onların ifadesi 8 çalışanla ilgili yöneticiyle ilgili, içlerinde yabancı yönetici de olmak üzere şu anda adliyeye sevk edilmiş durumdalar. Önümüzdeki günlerde ilave soruşturma kapsamında dostlar ifade verecek. Bu noktada eksik kusur var ise yargı tespit edip gereğini yapacaktır."

"Son dakika: Erzincan maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi" haberi, 16 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Son dakika: Erzincan maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Son dakika: Erzincan maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:50 Başkent Kulübü, Volkan Döne'nin Sözleşmesini Uzattı: Yeni Başarılar İçin Hazırız
  2. 19:49 Pet şişelerden su içmek sağlıklı mı?
  3. 19:47 Hemen altınları alıp kuyumcuya koşmayın: Ünlü Ekonomist Mert Başaran açıkladı!
  4. 19:42 Prens Harry'nin Askeri Görevlerinden Çekilmesi: Kraliyet Ailesindeki Değişim
  5. 19:36 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: Yeni Teknik Direktör ve Transfer Politikası Hakkında Açıklamalar
  6. 19:31 Türkiye'de Tam Elektrikli Otomobil Satışları Büyük Artış Gösteriyor
  7. 19:23 EPDK, Enerji Yönetiminde ISO 50001 Belgesi ile Önemli Adımlar Atıyor
  8. 19:19 Yatırımcılar altın fiyatlarını merakla takip ediyor! 10 Mayıs altın fiyatları
  9. 19:18 Prof. Dr. Celal Şengör: 10 Milyon Yıl Sonra Türkiye'nin Komşusu Libya Olacak!
  10. 19:15 Meteorolojiden İzmirlileri üzen haber geldi: 11 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
  11. 19:13 Türkiye'de Sıcak Hava Balonculuğu: Kapadokya'da Rekor Uçuşlar!
  12. 19:12 Ankara'da yağış hafta sonu da devam edecek mi? 11 Mayıs Ankara hava durumu
  13. 19:08 İstanbul'da ekmeğe zam: Fiyat arttı, gramaj düştü
  14. 19:03 Fenerbahçe'yi Sarsan Arap Kulüplerinden Gelen Teklifler: Yıldız Futbolcuların Ayrılığı Gündemde!
  15. 19:02 Japonya Türkiye'yi uyardı: THY'de bir Rolex çetesi kurmuşlar!
  16. 18:50 Netanyahu'dan ABD'ye Yanıt: Silah Kesintisine Kararlılıkla Karşılık
  17. 18:17 Tesla sürücülerinden şarj süresini hızlandırmak için ilginç yöntem: ıslak havlu kullanıyorlar!
  18. 18:16 Süper Lig'in haftalık programı: Tüm maçlar eş zamanlı olarak başlayacak
  19. 18:16 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor: Baştan aşağı değişiyor!
  20. 18:13 Çıtır çıtır börek yapmak isteyen bu sosla denesin!
Türkiye Haberleri