İmamoğlu’na yönelik ‘limon’ kumpasında gözlaltı sayısı 4'e çıktı

İmamoğlu’na yönelik ‘limon’ kumpasında gözlaltı sayısı 4'e çıktı

İmamoğlu’na yönelik ‘limon’ kumpasında gözla... İBB'nin İmamoğlu'nun talimatıyla Mersin’den satın aldırıp, vatandaşa ücretsiz dağıttığı limonlarla ilgili kurulan trol limon kumpasında rol oynayan ...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’den satın aldırıp, vatandaşa ücretsiz dağıttığı limonlarla ilgili kurulan kumpasta rol oynayarak çekim yapan Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki AKP eski yöneticisi Ömer Tuncel ile cep telefonuyla röportajı kaydedip sosyal medyaya düşmesine neden olduğu öne sürülen eski DP ilçe başkanı Emrah Toraman gözaltına alındı.

İstanbul ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle üreticilerden satın alınan 100 ton limon ile ilgili Ekrem İmamoğlu’na yönelik kurgulandığı ortaya çıkan kumpas görüntüleriyle ilgili yürütülen soruşturmada, kameramanlık yapan Erdemli Yerel Diriliş Gazetesi imtiyaz sahibi Mahmut Dölek, Dölek’in konuştuğu çiftçi gibi davranan Ömer Tuncel ve ikilinin röportajını cep telefonuyla görüntüleyen Erdemli Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman’ın yanı sıra Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sosyal medyada paylaşılan ve daha sonra da basında geniş yer bulan görüntülerle ilgili, İstanbul Büyükşehir ve AKP Mersin İl Başkanlığı’nın çifte suç duyurusu üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

HESAPLAR İNCELEMEDE

Başsavcılığın talimatıyla dün gece saat 22.00 sıralarında söz konusu üç şüphelinin adresine baskın düzenlendi. Kumpasta rol oynayarak çekim yaptığı saptanan Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki AKP eski yöneticisi Ömer Tuncel ile cep telefonuyla röportajı çektiği öne sürülen DP eski ilçe başkanı Emrah Toraman’ı gözaltına aldı.

Her üç şüphelinin evlerinde arama yapıldığı, cep telefonlarına incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin gecenin ilerleyen saatlerinde Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Öte yandan ilerleyen saatlerde Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

“PARA TRAFİĞİ VARSA ORTAYA ÇIKSIN”

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Arkasında para trafiği ve farklı kişiler neyse ortaya çıksın istiyoruz. Sanki görüntüler AK Parti tarafından çekilmiş algısı yaratmaya yönelik çalışmalar var” dedi.

KUMPAS NASIL KURULDU?

İddiaya göre, kumpas şöyle kuruldu. Çiftçi rolündeki Ömer Tuncel, Mahmut Dölek yakın arkadaşları Burhan Arslan’a ait limon bahçesine gitti. Yerel gazetecilik yapan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek, kamerası ile çiftçi rolüne büründürdüğü arkadaşı AKP Erdemli ilçe yöneticisi ve şu anda bir mobilya mağazasında müdürlük görevini yürüten Ömer Tuncel ile limon ağaçlarının önünde röportaj yaptı.

Bu sırada, bahçede bulunan DP’nin eski ilçe başkanı Emrah Toraman ise cep telefonu ile röportajın görüntüsünü gizlice çekti. Emrah Toraman, arkadaşı olan Mahmut Dölek’i çekimi durdurup, limon satın alınan kişiler için özellikle ‘Yandaş” vurgusunu yapması yönündeki uyarısını da içeren cep telefonu görüntüsünü daha sonra aralarındaki WhatsApp grubunda paylaştı.

"İmamoğlu’na yönelik ‘limon’ kumpasında gözlaltı sayısı 4'e çıktı" haberi, 26 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İmamoğlu’na yönelik ‘limon’ kumpasında gözlaltı sayısı 4'e çıktı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu’na yönelik ‘limon’ kumpasında gözlaltı sayısı 4'e çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  2. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  3. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  4. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  5. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  6. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  7. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  8. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  9. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  10. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  11. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  12. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  13. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  14. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  15. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  16. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  17. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  18. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  19. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  20. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
Haberleri