Sónar Istanbul’da SonarLab’teki İlk Yabancı İsimler Belli Oldu

Sónar Istanbul’da SonarLab’teki İlk Yabancı İsimler Belli Oldu

Sónar Istanbul’da SonarLab’teki İlk Yabancı... Yaratıcılık ve teknoloji konseptleriyle katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatan Sónar Festivali ilk kez Türkiye’ye geliyor. 1994’te Barselona’da gerçekleştiğinde benzersiz konseptiyle kendisine sadık bir kitle yaratan Sónar...

Yaratıcılık ve teknoloji konseptleriyle katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatan Sónar Festivali ilk kez Türkiye’ye geliyor. 1994’te Barselona’da gerçekleştiğinde benzersiz konseptiyle kendisine sadık bir kitle yaratan Sónar Festivali gerçekleştiği günden bu yana 50 farklı şehirde avangard ve elektronik müziğin önde gelen isimlerini ve en yeni trendleri bir araya getirdi. Türkiye ayağı 24-25 Mart 2017 tarihlerinde Zorlu PSM’de Charm Music işbirliğiyle gerçekleşecek festivalde 13 yıldır Sónar’la güçlerini birleştiren Red Bull Music Academy’nin kürasyonunu üstlendiği SónarLab sahnesi de güçlü programıyla öne çıkıyor. Space disco’nun önemli temsilcilerinden Prins Thomas, dubstep müziğinin başarılı ismi Kode9 ile techno ve elektro’ya bambaşka bir boyut kazandıran Helena Hauff Akademi’nin SónarLab sahnesi için anlaştığı ilk isimler arasında.

Onlarca ülkeden binlerce insanı bir araya getiren uluslararası bir festival olan Sónar Festivali İstanbul’a taşınıyor. Şehrin şimdiye kadar deneyimlemediği bir festival anlayışını kendi çok kültürlü, renkli, dinamik ve canlı kimliğiyle sentezleyecek olan Sónar İstanbul için geri sayım başladı. 

burak4.jpg

Sónar İstanbul, Türkiye’de ilk kez İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) 24-25 Mart 2017 tarihlerinde Zorlu PSM – Charm Music işbirliğiyle izleyicisi ile buluşacak. İki gün boyunca 5 bin katılımcıyla 4 farklı sahnede gerçekleşecek festivale 18 senedir müzik alanındaki yaratıcı üretimi destekleyen Red Bull Music Academy de SónarLab sahnesinin programlamasını üstleniyor. 13 senedir Sónar ile partnerliğini sürdüren ve Sónar Dome sahnesinin kürasyonunu üstlenen RBMA, yerel ve global isimlerle Sónar’da özenle seçilmiş bir müzikal programa ev sahipliği yapıyor. 

burak5.jpgburak6.jpg

Kuzeyin deneysel disco müziği: Prins Thomas 

burak3.jpg
Norveçli DJ ve yapımcı Prins Thomas, space disco olarak tanımlanan müziğinde house, minimal techno ve jazz fusion’ı bir araya getiriyor. House müziğin yenilikçi ismi Prins Thomas, Norveç’in ''Grammy Ödülleri’ olarak görülen Spellemannprisen ödüllü Hans-Peter Lindstrom ile bir araya gelerek Principe Del Norte’yi yayınlamıştı. Şu ana kadar iki albüm çıkaran ikili, Principe Del Norte albümüyle deneysel disco müziğin en önemli örneklerinden birini üretti. Kendi plak şirketleri Full Pupp ve Internasjonal’le önemli müzisyenlere ev sahipliği yapan Norveçli prodüktör, kürasyonu Red Bull Music Academy tarafından yapılan SónarLab sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.

Dubstep müziğin taçsız kralı: Kode9

burak2.jpg
Dubstep müziğin önemli isimlerinden Scott Goodman, Kode9 kimliğiyle Red Bull Music Academy tarafından hazırlanan SónarLab sahnesinde dinleyicileri sert bas düşüşleriyle heyecanlandıracak. Dubstep ve grime müziğin en önemli plak şirketlerinden birinin kurucusu olmasının yanında, DJ/yapımcı kimliğiyle elektronik müziğin kült isimlerinden bir haline gelen Goodman, Dubstep’in yükselişindeki en büyük pay sahiplerinden biri olarak gösteriliyor. 1990 yılında henüz henüz 16 yaşındayken jungle ve drum'n'bass'ten aldığı ilhamla DJ'liğe başlayan İskoç sanatçı, 1997'de Londra'ya taşınmasıyla birlikte bas ağırlıklı setleriyle ünlenmeye başladı. Kode9 ismiyle ilk kez 2002 yılında çalışmalarını yayınlamaya başlayan Goodman, 2004 yılında kendi plak şirketi Hyperdub’ı kurdu. İlerleyen yıllarda Burial, Jessy Lanza, Zomby, Mark Pritchard ve Fatima Al Qadiri gibi isimlere ev sahipliği yapacak olan Hyperdub, 2006 yılında The Spaceape ile birlikte çalıştığı Memories of the Future adlı ilk Kode9 albümünü yayınladı. 2006'da Dubstep Allstars ve 2010'da ise DJ-Kicks serisi için hayli başarılı mix kayıtlar yayınlayan Kode9'ın arkasındaki isim Scott Goodman, 2009'da yazarlık kariyerinin ilk adımı olan Sonic Warfare: Sound, Affect, and the Ecology of Fear isimli kitaba hayat verdi. Yıllarca The Spaceape ile çalışan Kode9, 2014 yılında çalışma arkadaşını kaybedince ilk solo Kode9 albümü olarak kayıtlara geçecek Nothing albümünü 2015 yılında yayımladı. 

Almanya’nın fark yaratan DJ’yi: Helena Hauff

burak1.jpg

Hamburg'daki Golden Pudel Club'da acid house, EBM/endüstriyel ve electro setleriyle DJ'lik kariyerini başlatan Helena Hauff, Birds and Other Instruments adlı geceleriyle kendisine iyi bir isim yaptı. Müziğinde analog ekipmanları tercih eden Hauff, genellikle tek seferde tamamladığı kayıtlarıyla techno ve electro'ya farklı bir boyut kattı. The Cure ve Karlheinz Stockhausen gibi sanatçılarla genç yaşta tanışan DJ, bu isimlerden esinlendiği setleriyle kariyeri boyunca Werkdiscs, Ninja Tune, PAN ve Blackest Ever Black gibi prestijli plak şirketleriyle çalıştı.

İlk EP'si Actio Reactio'yu 2013'te Actress'in sahibi olduğu Werkdiscs etiketiyle yayınlayan Helena Hauff, eş zamanlı olarak Golden Pudel'den tanıdığı DJ F#x ile birlikte Black Sites adlı projeyi sürdürdü. Black Sites da ilk EP'si Prototype'ı Bill Kouligas'ın plak şirketi Pan etiketiyle yayınlarken Hauff iş birliklerine James Dean Brown'un 1983'ten beri analog techno/endüstriyel türlerinde doğaçlama işler üreten Hypnobeat projesine katılarak devam etti. 

2014'te Shatter Cone ve Return to Disorder adlı maxi single'larını sırasıyla Lux Rec ve Panzerkreuz Records'tan çıkaran Hamburglu DJ, aynı zamanda Andreas Gehm'le ortak bir EP ve iki adet Black Sites kaydı daha yayınlayarak üretkenliğini sürdürdü. Pankow ve Factory Floor gibi ekiplerin parçalarını remix'leyen Hauff'un bir zamanlar kasetlere kaydettiği deneysel çalışmalar, 2015'te Teksaslı plak şirketi Hand Made Birds tarafından A Tape adıyla yayınlandı. Actio Reactio'ya benzer bir çalışma olarak nitelendirilen Lex Tertia adlı EP, yine Werkdiscs etiketiyle piyasaya sürüldü.

İlk stüdyo albümü Discreet Desires'ı 2015'in sonlarında Werkdiscs etiketiyle yayınlayan Helena Hauff, kariyerinin erken dönemlerindeki tadı korurken sound’unu daha melodik bir electro yapısına taşıdı. 

Red Bull Music Academy Hakkında:

1998’den beri dünyanın farklı şehirlerini müzikle buluşturan Red Bull Music Academy (RBMA), ikişer haftalık iki dönem boyunca farklı coğrafyalardan en iyi ritim ve ses yaratıcılarını; kayıt stüdyoları, müzik profesyonelleri ile söyleşiler ve şehrin önde gelen kulüplerinde gerçekleşen performanslarla bir araya getiren uluslararası bir müzik enstitüsüdür.

Red Bull Music Academy; Sónar Festivali’nin eklektik ve umut vaad eden yetenekleri ortaya çıkaran anlayışına paralel olarak 13 yıldır Sónar İle güç birleştiriyor ve çok çeşitli ve heyecan verici bir müzik programı sunuyor.

24-25 Mart 2017’de Türkiye ayağı  Zorlu PSM’de düzenlenecek olan Sónar Festivali, globalde olduğu gibi Türkiye’de de Red Bull Music Academy Sahnesi’nin programlamasıyla SónarLab sahnesine ev sahipliği yapacak ve hem yerel sahne hem de uluslararası arenadan Sónar için özenle seçilmiş isimleri ağırlayacak.

 Red Bull Music Academy hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sanatçı söyleşilerine, sanatçıların özel set’lerine ve çalma listelerine, farklı janralar için oluşturulmuş programlara erişmek için  www.redbullmusicacademy.com adresini ya da www.twitter.com/RBMA''yı ziyaret edebilirsiniz.

"Sónar Istanbul’da SonarLab’teki İlk Yabancı İsimler Belli Oldu" haberi, 03 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Sónar Istanbul’da SonarLab’teki İlk Yabancı İsimler Belli Oldu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sónar Istanbul’da SonarLab’teki İlk Yabancı İsimler Belli Oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  2. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  3. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  4. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  5. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  6. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  7. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  8. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  9. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  10. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  11. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  12. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  13. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  14. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  15. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  16. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  17. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  18. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  19. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  20. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
Kültür Sanat Haberleri