Sosyal Medyada Yüzbaşı Kılığına Giren Dolandırıcı, Şehit Fotoğrafıyla Kadınları Tuzağa Düşürdü

Sosyal Medyada Yüzbaşı Kılığına Giren Dolandırıcı, Şehit Fotoğrafıyla Kadınları Tuzağa Düşürdü

Sosyal Medyada Yüzbaşı Kılığına Giren Doland... Sosyal medyada kendini yüzbaşı olarak tanıtan dolandırıcı, 2014 yılında şehit olmuş bir askerin fotoğrafını kullanarak kadınları kandırdı. Nişan günü mağdur olan kadın, dolandırıldığını Cimer’e yaptığı başvuru sonrası öğrendi.

Dolandırıcılık, insanlık değerlerini hiçe sayarak her geçen gün daha da yaygınlaşan bir olgu haline geldi. Son olarak, sosyal medya üzerinden kendini yüzbaşı olarak tanıtan bir dolandırıcının, 2014 yılında şehit olan bir askerin fotoğrafını kullanarak kadınları hedef aldığı iddia edildi. Mağdur olan bir kadın, nişan günü yaşadığı hayal kırıklığı ve dolandırıldığını öğrenmesiyle bu çirkin oyunun kurbanı olduğunu fark etti. Bu olay, dolandırıcılığın nasıl vicdansız bir boyut kazandığını gözler önüne seriyor.

Dolandırıcılık olayları, insanlık değerlerini hiçe sayarak devam ediyor. Her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkarken, bu kez hem yüz kızartıcı hem de utanılacak bir yöntem kullanıldığı iddia ediliyor.

Kendisini yüzbaşı olarak tanıtan bir dolandırıcı, sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınları kandırmaya çalıştı. Bu sahte yüzbaşı, 2014 yılında şehit olan bir askerin fotoğrafını kullanarak insanları tuzağına düşürdü. Dolandırıcının hedef aldığı kadınlardan biri, nişan günü eve kimsenin gelmemesiyle büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Cimer’e yaptığı başvuru sonrasında dolandırıldığını öğrendi.

Show Haber’e konuşan mağdur kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bu tür bir şeyin başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Şeytanın aklına bile gelmeyecek bir durum. Nasıl olur da vatan için şehit olmuş birinin fotoğrafını böyle kullanabilirsin? Bu tamamen insanlık dışı ve vicdansızca bir davranış. Bu, insan yoksunluğunu en üst seviyede gösteren bir ahlaksızlık." 

Kadın, altı ay önce sosyal medyada tanıştıkları dolandırıcının kendini Sakarya İl Jandarma Müdürlüğü’nde yüzbaşı olarak tanıttığını belirtti. "Sohbet ettik, yakınlık kurduk ama hiç yüz yüze görüşmedik. Her gün 2-3 fotoğraf gönderiyordu. Kendini çok iyi tanıttığı için böyle bir dolandırıcılık olacağını hiç düşünmedim." dedi. Dolandırıcı, kendisine eşine nafaka borcu olduğunu ve bu yüzden hesaplarının bloke olduğunu söyleyerek, "Bir miktar paraya ihtiyacım var, gönderebilir misin?" dedi.

Kadın, dolandırıldığını nişan günü kimsenin eve gelmemesiyle anladığını ifade etti. Cimer’e şikayette bulunmasının ardından, "Cimer bana bu kişinin TSK'da bulunmadığını, resimdeki şahsın da 2014 yılında şehit olan bir asker olduğunu bildirdi." şeklinde konuştu.

Mağdur kadın, başka dolandırılanların da olduğunu öğrenince sinirlendi ve "Kendini çok akıllı sanabilir fakat benim zekamla yarışamaz. Benimle oynayamaz." diyerek yaşadığı duruma tepki gösterdi. Bu olay, dolandırıcılığın boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

"Sosyal Medyada Yüzbaşı Kılığına Giren Dolandırıcı, Şehit Fotoğrafıyla Kadınları Tuzağa Düşürdü" haberi, 08 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sosyal Medyada Yüzbaşı Kılığına Giren Dolandırıcı, Şehit Fotoğrafıyla Kadınları Tuzağa Düşürdü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal Medyada Yüzbaşı Kılığına Giren Dolandırıcı, Şehit Fotoğrafıyla Kadınları Tuzağa Düşürdü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:09 Bu otomobilleri alan yolda kalmıyor! En uzun menzilli 20 elektrikli araç: Tesla'yı bile solladı
  2. 02:08 Apple iOS 18'in çıkış tarihini belirledi: Peki iOS 18'i hangi cihazlar destekliyor?
  3. 02:06 50 bin TL'lik kredi kartı borcunu 500 TL'ye sigortalatabilirsiniz!
  4. 02:00 Ünlü havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi: Uçuşlar durdurulmak zorunda kaldı!
  5. 02:00 Gülben Ergen'den flaş sözler: "Ceseti saklayıp sonra namaz kılıp..."
  6. 01:59 İlber Ortaylı'dan sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi
  7. 01:50 87 restoranlık zincir iflas etmenin eşiğine geldi! Ailelerin en sevdiği mekanıydı
  8. 01:50 1400’den fazla mağazası vardı! Ucuz satışlarıyla bilinen dev mağaza iflas başvurusuna adım atıyor
  9. 01:48 Prenses Middleton: “Kemoterapi tedavimi nihayet tamamladım"
  10. 01:47 Bazı başkanlık ve müdürlüklerde görev değişimi yapıldı: Yeni atamalar Resmi Gazete'de
  11. 01:47 Vincenzo Montella'dan açıklama: “Oyunun bizde olduğu bölümlerde iz bırakmamız gerekiyor”
  12. 00:35 Kerem Aktürkoğlu “Türkiye her zaman zirveye oynamalı“
  13. 00:32 İzmir'de tribünler 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diye inledi!
  14. 00:28 İlk Gördüğünüz Şey Kişiliğinizi Ortaya Çıkarıyor! Hırslı mı, Lider mi, Çekimser mi?
  15. 00:26 Özel Bellek Müzesi’nin açılışını yaptı
  16. 00:24 VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın Yeni Kaptanı Zehra Güneş Oldu
  17. 00:22 Apple'dan Büyük Tanıtım! iPhone 16 ve Yeni Ürünler Duyuruldu!
  18. 00:20 Ayhan Bora Kaplan "Biz bu suçu işlemedik, bize kumpas kuruldu"
  19. 00:16 Narin Güran’ın Gözaltına Alınan Babası Serbest Bırakıldı!
  20. 00:14 Galler Prensesi Kate Middleton, Kemoterapi Tedavisini Tamamladığını Açıkladı
Gündem Haberleri