Sosyal Medyanın Diş Sağlığı Üzerindeki Tehlikeli Etkisi!
Sosyal Medyanın Diş Sağlığı Üzerindeki Tehli... Uzman Diş Hekimi Esra Aladağ, sosyal medya trendleri nedeniyle diş estetiği taleplerinin arttığını ve sağlıklı dişlerin gereksiz yere zirkonyum kaplamalarla küçültülmesinin diş sağlığına zarar verdiğini belirtti.
Sosyal medya paylaşımlarının estetik algısına etkisi her geçen gün artarken, Uzman Diş Hekimi Esra Aladağ, diş ve çene estetiği uygulamalarına yönelik taleplerin sağlıklı dişler üzerinde zararlı sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Özellikle dişlerini bembeyaz görmek isteyenlerin, 'zirkonyum' kaplama ve cam seramik gibi uygulamalara yöneldiğini belirten Aladağ, sağlıklı dişlerin küçültülerek kaplatılmasının gereksiz bir zarar olduğunu vurguladı. Bunun yerine ortodonti gibi ufak dokunuşlarla daha doğal ve sağlıklı çözümler bulunabileceğini ifade etti.
Aladağ, diş sağlığı bilincinin son yıllarda geliştiğini ancak buna rağmen Türkiye’de çocuk ve yetişkinlerde diş çürüğü oranının yüzde 80'nin üzerinde olduğunu söyledi. Çocukların bir yaşından itibaren diş hekimi kontrollerine götürülmesi gerektiğini belirten Aladağ, yetişkinlerin de yılda en az iki kez diş hekimine gitmelerinin önemine dikkat çekti. Bu sayede ağız ve çene bölgesindeki olası sorunların erken teşhis edilip kontrol altına alınabileceğini söyledi.
Çene sıkma ve eklem rahatsızlıklarının giderek yaygınlaştığını kaydeden Aladağ, bu problemlere karşı botoksun kesin bir çözüm olmadığını vurguladı. "Botoks, geçici bir rahatlama sağlar ancak çene sıkmaya neden olan stres, yanlış postür veya eksik dişler gibi faktörler tedavi edilmedikçe kalıcı bir çözüm sağlanamaz" dedi. Botoksun yalnızca gerekli dişsel problemler ortadan kaldırıldıktan sonra kasılmaları yavaşlatmak için kullanılabileceğini belirten Aladağ, estetik arayışıyla yapılan yanlış uygulamaların ağız sağlığını tehlikeye attığını söyledi.
22 Kasım Diş Hekimleri Günü yaklaşırken farkındalık oluşturmayı amaçlayan Aladağ, toplumda yaygın olan bu yanlış algılara karşı daha bilinçli hareket edilmesi gerektiğini ve doğal diş sağlığının korunmasının öncelik olmasını vurguladı.
 
"Sosyal Medyanın Diş Sağlığı Üzerindeki Tehlikeli Etkisi!" haberi, 19 Kasım 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sosyal Medyanın Diş Sağlığı Üzerindeki Tehlikeli Etkisi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal Medyanın Diş Sağlığı Üzerindeki Tehlikeli Etkisi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.