Soylu-Albayrak gerilimi: Albayrak'a yakın emekli edildi

Soylu-Albayrak gerilimi: Albayrak'a yakın em... Gazeteci Tolga Şardan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Emniyet İstihbaratı’nın bir önceki başkanı Akın Karatay’ın Süleyman Soylu tarafından emekli edildiğini yazdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından 2021 yılı rütbe terfi ve atamaları ile emekli edilen isimler belli oldu. Gazeteci Tolga Şardan’ın kulis haberine göre, bu noktada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak arasındaki gerilim de bir kez daha ortaya çıktı.

 

Şardan, Emniyet İstihbaratı’nın bir önceki başkanı Akın Karatay’ın emekli edilmesini bu çekişmenin bir parçası olarak değerlendirdi. Şardan, Karatay’ın 15 Temmuz’un ardından 2018’e kadar görevde olmasıyla ilgili olarak şu satırları kaleme aldı:

“Karatay, 15 Temmuz sürecinin hemen ardından 2016’da Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı olarak atandı. 2018’e kadar bu görevi yürüttü. Mayıs 2018’de Bakan Soylu, Karatay’ı görevden alarak “kendisine daha yakın olarak gördüğü” Sabit Akın Zaimoğlu’nu bu göreve atadı. Zaimoğlu, görevinde üç yılı doldurdu. Karatay’ın göreve gelmesi sırasında yaşanan bir olay, Soylu’nun Karatay’la yıldızının barışmamasına sebep oldu.

Emniyet kulislerine yansıyan iddiaya göre, Soylu’nun 2016’da hazırladığı kararnamede, Karatay’ın adı bulunmuyordu. O dönem Hakkâri Emniyet Müdürü olan ve şimdilerde organize suç örgütü liderinin iddialarındaki isimlerden Resul Holoğlu’nun Emniyet İstihbaratı’nın başına, Mahmut Çorumlu’nun ise, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’na (KOM) getirilmesi planlandı. Bu şekilde hazırlanan kararname Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunulacağı aşamada ‘gizli bir el’ müdahale ederek isimlerin değişmesine neden oldu. Değişimden sonra Holoğlu KOM Başkanlığı’na, Çorumlu ise Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne kaydırıldı. Emniyet İstihbaratı’nın başına ise Polis Başmüfettişi Akın Karatay getirildi.”

Bu noktada olanlardan hoşlanmayan Soylu’nun Karatay’ın arkasında Albayrak’ın olduğunu çeşitli defalar söylediği, oğlunun takip ettirilmesi, kendisinin izletilmesi gibi kimi iddialarda bulunup bunu Karatay’a bağladığı aktarıldı. Karatay’ın yaş haddinden emekli olmadığını da Şardan şu şekilde aktardı:

“Soylu’nun yakın geçmişte yaşananları unutmadığı hafta içindeki emeklilik listeleriyle ortaya çıktı. Aynı zamanda Karatay gibi Polis Akademisi’nden 1991 yılında mezun olan polis müdürleri mevzuat gereği 2021 yılı kurul çalışmaları kapsamına alındı. Çalışmalar çerçevesinde Karatay emekli edilen birinci sınıf polis müdürleri arasında yer aldı. Karatay’ın yaş haddinden emekli olmasına henüz yedi yıl vardı.”

YAZININ TAMAMI 

"Soylu-Albayrak gerilimi: Albayrak'a yakın emekli edildi" haberi, 18 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Soylu-Albayrak gerilimi: Albayrak'a yakın emekli edildi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu-Albayrak gerilimi: Albayrak'a yakın emekli edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  2. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  3. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  4. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  5. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  6. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  8. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  9. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  10. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  11. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  12. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  13. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  14. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  15. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  16. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  17. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  18. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  19. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  20. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
Politika Haberleri