Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı!

Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı!

Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayı... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki israf ve yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı: "Onu oraya yazmasına gerek yok aslında...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki israf ve yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı: "Onu oraya yazmasına gerek yok aslında. Onlar da kendilerini check etsinler. Ben buradan Sayıştay'a da söylüyorum. Bu yöntemle bu işleri düzeltemezsiniz."

İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Binali Yıldırım'ın İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde karşı karşıya geldiği programa damga vuran tartışmalardan biri Sayıştay raporu konusunda oldu.

İmamoğlu'nun dile getirdiği bilgiler hakkında Sayıştay yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada bilgiler yalanlanmazken İmamoğlu’nun belirttiği hususların mevzuatta öngörülen ‘kamu zararı’ veya ‘usulsüzlük’ unsurlarını taşımadığı, söz konusu denetim raporunda da İBB’ye ‘olumlu görüş’ verildiği belirtildi. CHP'nin bu açıklamanın ardından 'Seçimde taraf olmakla suçladığı' Sayıştay'a bir darbe de hükümet tarafından geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında içinde israf ve yolsuzluk bilgileri bulunan Sayıştay bilgileri ile ilgili konuştu. Soylu şunları söyledi: "Böyle yaparsanız daha iyi olur diye tespitte bulunur. Ama bu burayı zarar ettirdi gibi bir değerlendirme ki o zaman hiçbir yer adım atamaz ya. Bunu bizim kayyum belediyelerde de çıkardılar. Bir takım muhasebe işlemlerinde ufak tefek farklılıklar olur. Affedersiniz o da cinslik yani. Orada onu oraya yazmalarına da gerek yok. Onlar da kendilerini check etsinler. Buradan Sayıştay'a da söylüyorum, bu yöntemle bu işleri düzeltemezsiniz."

NE OLMUŞTU?

İsmail Küçükkaya’nın sorusu üzerine Binali Yıldırım’ın Sayıştay raporunu okumadığı ortaya çıktı. Sayıştay raporunu yanında getiren Ekrem İmamoğlu ise rapordaki usulsüzlüklere dikkat çekti. İmamoğlu toplam usulsüzlük rakamının 753 milyon TL'ye ulaştığını belirtirken Binali Yıldırım bu rakamı reddetti ve sadece 108 bin liralık bir usulsüz işlem olduğunu ileri sürdü.

Sayıştay, konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, İmamoğlu’nun belirttiği hususların mevzuatta öngörülen ‘kamu zararı’ veya ‘usulsüzlük’ unsurlarını taşımadığı, söz konusu denetim raporunda da İBB’ye ‘olumlu görüş’ verildiği belirtildi.

Ekrem İmamoğlu, Ekim 2018'de yayımlanan raporun 2017 yılına ait olduğunu vurgulayarak ilgili raporun Sayıştay'ın resmi internet sitesinde hâlâ yer aldığını belirtti ve ilgili raporların bulunduğu linkleri sosyal medya hesabından paylaştı. CHP’nin Sayıştay raporuna dayanarak hazırladığı ve Ekrem İmamoğlu’nun da yayımladığı “2017 Sayıştay Raporu’nda Tespit Edilen Usulsüzlerin Mali Boyutu” tablosunda İBB, İETT ve İSKİ’ye dair israfa yol açan maddeler sıralanıyor. Bu maddeler Sayıştay’ın 2017 raporunda bulgular olarak yer alıyor.

<>

"Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı!" haberi, 20 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay'ı hedef aldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Haberleri