Soylu ile Kurtulmuş arasında “Peker” kavgası mı var?

Soylu ile Kurtulmuş arasında “Peker” kavgası mı var?

Soylu ile Kurtulmuş arasında “Peker” kavgası... CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Soylu ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ilişkin ciddi iddialar ileri sürdü.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel; Sedat Peker’in Ünye’deki seçimler sırasında bir gazeteciyi, AKP’li belediye başkanı ve diğer yetkililerle ilgili haber yapmaması konusunda uyardığına ilişkin iddialarını, ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Peker’in açıklamalarını, “Ordu’da Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş arasındaki güç ve mevzi savaşına müdahil olduğunu gösteriyor” sözleri ile değerlendiren Adıgüzel; “Ordu’da, iktidar içinde geçmişte, Numan Kurtulmuş-Enver Yılmaz kavgasına şahit olduk. Şimdi Numan Kurtulmuş-Süleyman Soylu kavgası şeklinde devam etmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Adıgüzel, 2019 yılındaki yerel seçimlerde Ünye’de, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve ekibinin Adem Atik’i belediye başkanı yapmak istediklerini söylerken, şöyle konuştu:

“Süleyman Soylu’nun mevcut belediye başkanı aleyhine yazılan yazılara ve adaylığını istemeyenlere Sedat Peker aracılığıyla müdahele ettiği anlaşılıyor. Bu süreçte Adem Atik Ünye Belediye Başkanı olamadı, lakin Kurtulmuş onu Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili yaptı. Bu şekilde Ünye kurtuldu lakin soygun tüm Ordu çapında sürüyor.”

Adıgüzel, Ordu’daki ihalelere için de “Daha geçen gün 25 adet pazarlık usulü adrese teslim milyonluk ihaleleri açıkladım. Adem Atik Ünye Belediye Başkanı olamadı lakin Ünye Limanı’na kayyım olarak atandı. Sonra da benim buradaki alengirli işleri açıklamam üzerine istifa etti. O günden bugüne kavga Ünye Belediyesi ile Ordu Büyükşehir arasına taşındı” dedi.

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, Ünye Asarkaya Kent Ormanı’na yapılan yol çalışmasını tartışmalar nedeniyle durdurduğunu ileri süren Adıgüzel, şunları söyledi:

“Cezalandırılan Ünye Belediye Başkanı değil, tüm Ünye halkıdır. Sözün özü, tencere dibin kara, seninki benden kara. Tüm bu süreçlerin bağımsız mahkemelerde ve TBMM’nin denetleme görevi kapsamında araştırma komisyonu kurularak irdelenmesi gerekiyor. Ama iktidar vekillerinin oylarıyla reddedildi. Ne olmuş oldu? Tüm milletin konuştuğu, milletin meclisinde konuşulmasın dendi.”

PEKER NE DEDİ?

Ünye’de yerel bir gazetenin sahibi olduğunu söyleyen Cihan Çakır, katıldığı bir televizyon programında, organize suç örgütü lideri, firari Sedat Peker ile arasında geçtiğini ileri sürdüğü diyalogu paylaşmıştı.

Çakır, “Sedat Peker, Hüseyin Tavlı ile ilgili bir haber için aradı. Bizden haberin kaldırılmasını istedi. Neden diye sorduk. Önce yok dedik. Sonra ısrarla rica etti. Haberi neden kaldıracağız, ‘Sizin Ünye ile ne gibi bir alakanız var?’ diye sorduk. Bize, ‘Bakanlıktan dostlarımız aradı. Bizzat rica etti. Ben de senden rica ediyorum’ dedi” demişti.

Peker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihat Çakır’ın söyledikleri doğrudur. Kendisine bir dostumu yollayarak Adalet ve Kalkınma Partisi belediye başkanı ve diğer yetkililerle ilgili yazı yazmaması için uyardım. Samimi ikrar yapıyorum. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar” demişti.

"Soylu ile Kurtulmuş arasında “Peker” kavgası mı var?" haberi, 09 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Soylu ile Kurtulmuş arasında “Peker” kavgası mı var? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu ile Kurtulmuş arasında “Peker” kavgası mı var? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Politika Haberleri