Soylu korumaları geri çekmişti; Kaftancıoğlu'nu POL-DER'li polisler koruyacak

Soylu korumaları geri çekmişti; Kaftancıoğlu'nu POL-DER'li polisler koruyacak

Soylu korumaları geri çekmişti; Kaftancıoğlu... CHP İstanbul İ Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polislerinin İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla geri çekilmesinin ardından gönüllü koruma olmak için...

CHP İstanbul İ Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polislerinin İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla geri çekilmesinin ardından gönüllü koruma olmak için başvuran polislerin 1980 öncesi faal olan POL-DER üyesi polisler olduğu öğrenildi.

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre; 77 yaşındaki Cevdet Şentürk, 1967 ile 1988 yılları arasında emniyette görev yapmış biri. Hâlâ Emekli Polisler Derneği’nin bir üyesi olarak emekli polislerin hakları için mücadelesini sürdürüyor.

GÖNÜLLÜ OLANLAR İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Şentürk, toplam 9 eski polis olarak Kaftancıoğlu’nu korumak için başvurduklarını söyleyerek kendisi dışındaki arkadaşlarını; Fahrettin Kaya, Erol Kızılaraslan, Cevdet Şentürk, Nihat Aydın, Neşat Dabak, Osman Şentürk, Ali Munzur ve Kemal Altun olarak açıkladı.

Dilekçeye imza veren emekli polisler, aynı zamanda sicil numaralarını eklemişler. Şentürk, girişimlerinin duyulmasının ardından en az 70 emekli polis arkadaşlarının daha aradığını belirterek şu iddiada bulundu:

“Sitem ettiler, gönül koydular. Neden bizim böyle bir girişimden haberimiz yok. Biz de Kaftancıoğlu’nu korumaya gönüllüyüz dediler.”

‘BİZLER ESKİ POL-DER ÜYELERİYİZ’

Şentürk, Kaftancıoğlu’nu korumak için gönüllü olan emekli polislerin Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve laik cumhuriyeti korumaya kararlı insanlar olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:<>

Bizler 1980 öncesi polisleriyiz. İmza atan arkadaşların tamamına yakını eski Pol-Der üyesi. Bizler polis haklarının çözümü için Pol-Der çatısı altında mücadele ediyorduk. O dönemde polis okullarında Atatürkçü, cumhuriyetçi bir şekilde yetiştiriliyordu.

'KAFTANCIOĞLU’NUN DA HEDEF HALİNE GETİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Şentürk, Kaftancıoğlu’nun 12 Eylül 1980 öncesi sağcı militanlarca öldürülen Aydın Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim zamanımızda polisliğin bir tanımı vardı. Polis talep olmasını beklemeden güçsüzlerin acizlerin, muhtaç olanların, kadınların, çocukların yardımına koşardı. Canan Hanım, bir tıp doktoru, insanlara hizmet ediyor. Kayınbabası Ümit Bey’i 1980’de Taksim’de katlettiler. Yetmedi şimdi çok güzel siyaset yapan Canan Hanım’ı çekemeyenler şimdi entrika çeviriyorlar. Kayınpederi Ümit Kaftancıoğlu gibi Canan Kaftancıoğlu’nun da hedef haline getirilmesine izin vermeyeceğiz.

Cevdet Şentürk, Kaftancıoğlu’nu korumaya gönüllü olan polisler olarak hiçbir maddi ve manevi taleplerinin olmadığını belirterek, ruhsatlı silahlarının olduğunu ve Kaftancıoğlu’nu korumalarına yasak bir engelleri olmadığını kaydetti.

‘KAFTANCIOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR TELEFONU'

Emekli polislerin koruma talebine duyarsız kalmayan Kaftancıoğlu, Şentürk’ü arayarak şu sözlerle teşekkür etmiş:

Babalar kızlarını sürekli korur kollarlar, kızlar da babalarına saygı duyarlar. Bir baba şefkatiyle yaptığınız bu güzel davranışınızdan dolayı çok teşekkür eder, ellerinizden öperim.<>

Şentürk ihtiyaç hissedilmesi ve kendilerinden talep de bulunulması halinde göreve hazır olduklarını da ekledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polislerinin, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla hiçbir gerekçe gösterilmeden geri çekilmesinin ardından bir grup emekli polis, CHP genel merkezine ve İstanbul İl Başkanlığı’na dilekçe göndererek Kaftancıoğlu’nu korumak için gönüllü olmuştu.

Kendilerini “Cumhuriyet’in emekli polisleri” olarak tanımlayan polisler, dilekçeye “Yasal hiçbir engelimiz yoktur. Halkımıza duyurulur” notunu da eklemişti.

Pol-Der yani Polis Derneği ise ilk temelleri 1970 yılında atılmakla birlikte kamuoyunda adını 17 Mayıs 1975 yılındaki genel kurulunun ardından duyurmaya başladı. Polisin demokratik taleplerini, özlük haklarını iyileştirmeyi esas alan Pol- Der kısa zamanda güçlendi. Genellikle sol görüşlü ve Atatürkçü polislerin katıldığı Pol-Der’in üye sayısı 1977’lerde 17 bine ulaşmıştı. O zaman Emniyet’in tamamının mevcudunun 50 bin civarı olduğu düşünülürse neredeyse her üç polisten biri Pol-Der’e yakın bir çizgideydi.

Pol-Der’in karşıtı olarak da MHP’ye yakın polisler de Pol-Bir çatısı altında örgütlenmişti. Zaman zaman her iki polis derneği arasında gerilimler yaşanıyordu. Yine her iki dernek üyesi kimi polisler de karşıt fikirli grupların saldırılarında hayatını kaybetti veya yaralandı. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından Pol-Der ve Pol-Bir kapatılırken özellikle Pol-Der’in yönetici kadrosu ya meslekten ihraç edildi ya da pasif görevlere çekilerek emniyet içerisinde etkisizleştirildi.

"Soylu korumaları geri çekmişti; Kaftancıoğlu'nu POL-DER'li polisler koruyacak" haberi, 15 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Soylu korumaları geri çekmişti; Kaftancıoğlu'nu POL-DER'li polisler koruyacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu korumaları geri çekmişti; Kaftancıoğlu'nu POL-DER'li polisler koruyacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
Politika Haberleri