Soylu ve Karaaismailoğlu'ndan İstanbul önerisi: Özel araçlarınızla yola çıkmayın

Soylu ve Karaaismailoğlu'ndan İstanbul öneri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden karla mücadele çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Soylu, "Perşembe gününe kadar bu soğuk hava ve kar yağışı devam edecek. Vatandaşlarımız mümkün oldukça özel araçlarıyla yola çıkmasınlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'daki yoğun kar yağışının ardından sabah saatlerinde birçok bölgede incelemede bulundu. İncelemenin ardından İçişleri Bakanı Bakan Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dün saat 15.00 itibariyle İstanbul, yoğun bir kar yağışı ve şiddetli soğuk ile karşı karşıya kaldı. O saatten itibaren İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda çok çetin bir mücadele başladı. Mahmutbey'den başlayıp Kınalı'ya kadar olan hattın kontrollü bir şekilde açılması, Havalimanı ile Tayakadın arası hatta kalan araçların kurtarılması ve vatandaşların barınma yerine intikali tesis edildi. İstanbul'un her yerinde, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, emniyet müdürlerimiz ve Jandarma Komutanlarımız, topyekun bir çalışma ortaya koydular. Hamdolsun, soğuk nedeniyle herhangi bir can kaybı durumu meydana gelmedi" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL ARAÇLAR İÇİN İSTANBUL'A GELİŞ VERİLECEK"

Otobüs, kamyon ve TIR'ların geçişine izin verilmesi için yarın sabahı bekleyeceklerinin altını çizen Bakan Soylu şunları söyledi:

"Kar yağışı Perşembe gününe kadar devam edecek. 8 valilik, İstanbul'a gelişlerin durduğu için tüm barınma, konaklama hizmetlerini İstanbul çevresinde gerçekleştirdiler. Yolların açılabilmesi için 5 valilik 100'e yakın iş makinesi gönderdi. Ulaşabildiğimiz kadar vatandaşımıza gıda ve içecek takviyesi yapmaya çalıştık. Perşembe gününe kadar bu soğuk hava ve kar yağışı devam edecek. Aynısı Kocaeli'nde de oldu. 25 santim kar yağdı ve arkadaşlarımızın aldığı tedbirler ile şu anda Kocaeli'de hayatı aksatacak herhangi bir problem söz konusu olmadı. Burada da orada da perşembe gününe kadar bu tedbirimizi hep beraber devam ettirmeliyiz. Vatandaşlarımız mümkün oldukça özel araçlarıyla yola çıkmasınlar. Saat 13.00 gibi sayın bakanımız açıkladı; bu tarafa bir geliş verilecek ama özel araçlar için verilecek. Ağır vasıtalar ve ticari araçlar için kamyon, otobüs ve tırlarla ilgili yarın sabanı görmeliyiz. Aynı zamanda köprüden geçişlerle ilgili de Hasdal'a kadar geliş olacak. Hasdal ve Haliç üzerinden E-5'e verilmiş olacak. Yine mümkün olduğunca vatandaşlarımızın bu güzergahları da kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Uzun zamandır böyle bir soğuk kar yağışı ile karşı karşıya kalmamıştık. Biz, Perşembe'ye kadar elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımızdan da mümkün oldukça bu arterleri kullanmamalarını, soğuk hava dalgası geçene kadar tedbirli ve temkinli olmaların istiyoruz"

"AĞIR VASITALARIN UYGUN LASTİKLE YOLA ÇIKMALARI GEREKİRDİ"

Yolların kapanmasında büyük araçların etkisi olduğunu söyleyen Soylu, "Özellikle ağır vasıta araçlardan bahsetmek istiyorum. Kendilerine uygun kış lastikleri ile yola çıkmaları gerekirdi. Maalesef gece 03.00'ten beri belki 12 km sadece ben yürüdüm. Oradaki tabloyu görebilmek için yürüdüm. Belediye otobüsleri, ağır vasıta, makas yapan tırları gördüm. Kamyonları gördüm, hepsi yolları kapatmışlardı. Çekicilerle bunlar çekiliyor ama olan orada bekleyen vatandaşımıza oluyor" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Trafik kısmen de olsa işliyor. Ancak Mahmutbey ile Yassıören arasındaki terk edilmiş araçların kaldırılma süreci devam ediyor. Havayolunda da hareketlenme başladı. İstanbul Havalimanı birazdan uçuşlarına başlayacak. Hızlı trenler İstanbul-Ankara arası çalışmakta. Marmaray, dün gece olduğu gibi bu gece ve yarın gece sabah kadar ücretsiz olarak vatandaşlarımıza hizmet edecek. Karayollarındaki bu özverili çalışma devam edecek" ifadelerine yer verdi.

"Soylu ve Karaaismailoğlu'ndan İstanbul önerisi: Özel araçlarınızla yola çıkmayın" haberi, 25 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Soylu ve Karaaismailoğlu'ndan İstanbul önerisi: Özel araçlarınızla yola çıkmayın haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu ve Karaaismailoğlu'ndan İstanbul önerisi: Özel araçlarınızla yola çıkmayın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Yerel Gündem Haberleri