Soylu'yu eleştiren vatandaş iki kere gözaltına alındı, kişisel bilgileri ifşa edildi, polis kardeşi sürüldü

Soylu'yu eleştiren vatandaş iki kere gözaltına alındı, kişisel bilgileri ifşa edildi, polis kardeşi sürüldü

Soylu'yu eleştiren vatandaş iki kere gözaltı... Süleyman Soylu'nun Samanyolu TV'de yaptığı konuşmaları Twitter'da alıntılayarak paylaşan Erdal Yılmaz’ın evi basıldı, terör örgütüne üyelikten soruşturma açıldı. Ailesinin tüm özel bilgileri ifşa edildi. Kanser hastası babasına bakan polis kardeşi sürüldü

Sosyal medyada “Maske” adlı hesabın kullanıcısı olan Erdal Yılmaz hakkında, hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Sivas Valisi Salih Ayhan’ı eleştiren tweetler attığı için, “hakaretten” soruşturma açıldı.

Soruşturma yürütülürken Yılmaz’ın evi, kapısı kırılarak PÖH ekiplerince “silahlı terör örgütüne üye olmaktan” gece saatlerinde basıldı. İstanbul’da ikamet eden Yılmaz’ın ifadesi, aynı gün Ankara’ya getirilerek alındı. Yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılan Yılmaz, tweet atmaya devam ettiği öne sürülerek bir ay içinde yeniden gözaltına alındı. Yılmaz’a bu kez de ev hapsi verildi.

Yılmaz’ın İzmir’de polis olarak görev yapan kardeşi Ardahan’a sürülürken, ailesinin tüm kimlik bilgileri ise sosyal medyadaki “sahte” hesaplarca ifşa edildi. Ayrıca, Yılmaz’ın soruşturmasına gizlilik kararı koydurularak, hakkında terör dosyası açıldı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Soylu’nun FETÖ’nün kapatılan televizyonu Samanyolu TV’de yaptığı konuşmaları alıntılayarak paylaşımlar yaptı. Yılmaz, Sivas Valisi Ayhan Yılmaz’ın, eşini Sancaktepe Belediyesi’nde 15 günlüğüne memur yaptırdığını, daha sonra Sivas’ta il müdür yandımcılığı görevine getirttiğini öne sürerek, güncel olaylara karşı birçok eleştirel tweet attı. Sosyal medyadaki sahte hesaplarca Yılmaz’ın ve ailesinin TC kimlik numaraları, telefon bilgisi, ev adresi, polis olan kardeşinin İzmir’deki ev adresi ve aile bilgileri, Yılmaz’ın eski eşinin bilgileri, mevcut eşinin çalıştığı işyeri gibi çok sayıda özel bilgisi ifşa edilerek hakkında “FETÖ’cü, DHKP-C’li”, “Abilerin Metin Külünk, Mehmet Metiner seni kurtaramayacak” şeklinde paylaşımlar yapıldı.

‘YAPILANLAR İNSANLIK DEĞİL’

Cumhuriyet’te konuşan Yılmaz, babasının prostat kanseri olduğunu belirterek, “Babam 9 Eylül Hastanesi’nde tedavi oluyordu, kardeşimi Ardahan’a sürdükleri için hastaneye gidemiyor. Babam, tedaviyi yarıda kesip, kâğıt imzalayarak köye dönmek zorunda kaldı. Şu anda bilinci yarı açık durumda. Annemin iki gözü kornea nakilli, kendi işini yapamıyor. Ben şeker ve tansiyon hastasıyım. Evden çıkıp onlara bakmaya gidemiyorum. Sadece ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri yaptım. Bu yapılanlar insanlık değil” dedi. Yılmaz’ın avukatı Emin Uysal, “Müvekkilimin dijital verileri üzerinde inceleme yapıldı. İmaj raporlarında zoraki yöntemlerle delil çıkartılmaya çalışılmış. Elektronik kelepçe tedbiri ölçülülük ilkesine aykırı, bununla ilgili AHİM kararları var. İtirazlarımız reddedildi. İddianame de hâlâ hazırlanmadı. Tek talebimiz, müvekkilin hukuka ve usule uygun olarak yargılanması” ifadelerini kullandı.

"Soylu'yu eleştiren vatandaş iki kere gözaltına alındı, kişisel bilgileri ifşa edildi, polis kardeş." haberi, 23 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Soylu'yu eleştiren vatandaş iki kere gözaltına alındı, kişisel bilgileri ifşa edildi, polis kardeş.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu'yu eleştiren vatandaş iki kere gözaltına alındı, kişisel bilgileri ifşa edildi, polis kardeş.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  2. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  3. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  4. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  5. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  6. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  7. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  8. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  9. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  10. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  11. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  12. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  13. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  14. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  15. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  16. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  17. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  18. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  19. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  20. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
Politika Haberleri