Sözcü: CHP'ye böyle danışman yakışmıyor

Sözcü: CHP'ye böyle danışman yakışmıyor

Sözcü: CHP'ye böyle danışman yakışmıyor Sözcü gazetesi, yazarı Deniz Zeyrek’in Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni imza töreninde CHP Basın Danışmanı Ömer Topsakal ile bir korumanın üzerine yürümesi hakkında açıklama yaptı.

Neler yaşandığının anlatıldığı açıklamada, “Danışman Topsakal, ‘Beni dışarı çağırdı’ yalanıyla yetinmediği gibi yazarımızın ‘ayrıcalık’ istediğini ileri sürdü. ‘Ayrıcalık’ ifadesiyle yazarımızın bir menfaat elde etmeye çalıştığını ima etmesi tek kelimeyle aşağılık ve çirkin bir iddiadır” denildi.

Sözcü gazetesinin internet sayfasında yer alan ""CHP’ye böyle danışman yakışmıyor" başlıklı açıklaması şöyle:

Yazarımız Deniz Zeyrek, mutabakat kitapçığını haberde görsel malzeme olarak kullanmak üzere liderlere imzalatmak istedi. Bu amaçla, elindeki kitapçığı İYİ Parti Basın Danışmanı Murat İde'ye verdi. Kitapçık, bir süre sonra “olmaz” cevabıyla birlikte CHP'nin Basın Danışmanı Ömer Topsakal'dan döndü. Topsakal'ı CHP toplantılarında kendisine akreditasyon yasağı uyguladığı için uzun süredir muhatap dahi almayan Deniz Zeyrek, kitapçığın Topsakal'dan geldiğini görünce, “Ben senden bir şey istemedim” diye kitapçığı geri aldı. Ve İde'ye de “Bu beyefendiden istesem kendisine verirdim. Neden beni muhatap ediyorsun” diye tepki gösterdi. Bu sırada CHP'li danışman, “Bu nasıl üslup, sen kimsin, gerizekalı” diye sesini yükseltmeye başladı. Kısa bir tartışmanın ardından yazarımız, salondan ayrılmak üzere kapıya yöneldi. Merdivenlerden çıkarken, üzerinde siyah polar, tişört ve asker pantolonundan oluşan koruma kıyafeti bulunan biri omzundan tutarak Zeyrek'i geriye çekti. İki basamak aşağısında da Ömer Topsakal vardı. Deniz Zeyrek, “Bana dokunamazsın” diye tepki gösterince koruma geri adım attı. Murat İde, gazeteciler Murat Yetkin ve Ali Haydar Fırat devreye girince Ömer Topsakal geldiği yere dönmek zorunda kaldı.

Deniz Zeyrek, yaşadığı sorunu aynı gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na iletti. Kılıçdaroğlu, üzüntüsünü dile getirmekle birlikte, yapılan bu çirkin davranışla ilgili hiçbir adım atmadı.

Ömer Topsakal, Medya Koridoru isimli siteye isimsiz yaptığı açıklamada, yazarımız Deniz Zeyrek'in kendisini eliyle dışarı çağırdığını, bu yüzden peşinden gittiğini iddia etti. Yazarımız böyle bir şey yapmadığına dikkat çekerken, Murat Yetkin, Ali Haydar Fırat ve Murat İde'yi de tanık gösterdi. Ali Haydar Fırat, “Ben Deniz Zeyrek'in yanındaydım. Büyütmemesini söyledim. Birlikte sohbet ederek kapıya yürümeye başladık. Ne bir işaret ne söz oldu. Ancak o koruma kıyafetli şahıs ve Topsakal koşarak arkadan saldırmaya çalıştı” dedi.

Danışman Topsakal, “Beni dışarı çağırdı” yalanıyla yetinmediği gibi yazarımızın “ayrıcalık” istediğini ileri sürdü. “Ayrıcalık” ifadesiyle yazarımızın bir menfaat elde etmeye çalıştığını ima etmesi tek kelimeyle aşağılık ve çirkin bir iddiadır.

Kitapçığı liderlere imzalatıp haberde görsel malzeme olarak kullanmak bir ayrıcalık talebi değildir. Bu arada, yazarımızın konuyu yazısına taşımasından sonra Ankara'da CHP'yi takip eden çok sayıda muhabir ve yazardan, CHP'lilerden, Topsakal'ın göreve geldikten sonra havaya girdiğini, kendisiyle iyi geçinmeye çalışanlar dışında bütün gazetecilere, siyasetçilere kötü davrandığını anlattılar.

Yazarımız Deniz Zeyrek, “Böyle bir olayın muhatabı olduğum için üzgünüm. Oturduğu koltuğu kaldıramayan, kompleksli genç bir arkadaş. Atatürk'ün partisi koskoca CHP'ye, böyle deneyimsiz, liyakatsiz bir danışman yakışmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, kendisine danışman olarak yakıştırıyorsa benim için sorun yok. Herkes hak ettiği danışmanlarla çalışır” yorumunu yaptı.

Bu arada koruma, yazarımızdan özür diledi ve “Ömer Topsakal'ın arkadan size doğru koştuğunu görünce ben de geldim ve refleks olarak sizi tutup araya girdim” dedi.

 

"Sözcü: CHP'ye böyle danışman yakışmıyor" haberi, 03 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sözcü: CHP'ye böyle danışman yakışmıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü: CHP'ye böyle danışman yakışmıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  2. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  3. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  4. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  5. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  6. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  7. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  8. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  9. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  10. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  11. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  12. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  13. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  14. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  15. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  16. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  17. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  18. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  19. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  20. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
Gündem Haberleri