Sözcü: Cinayetten aranan Hizbullah yöneticisini Ergenekon’a gizli tanık yapmışlar

Sözcü: Cinayetten aranan Hizbullah yöneticisini Ergenekon’a gizli tanık yapmışlar

Sözcü: Cinayetten aranan Hizbullah yöneticis... Hizbullah yöneticisi Abdulaziz Tunç’u Ergenekon davasında "Ahmet" kod adıyla gizli tanık yaptıkları ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Hizbullahçıyı gizli tanık yaptıkları tarihte Tunç'un 2002 yılında Batman'da bir öğretmeni öldürmekten hakkında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesince arama kararı olduğu belirlendi.

Ergenekon kumpas davasının görüldüğü başkanlığını Hasan Hüseyin Özese, üyeliğini ise firari Sedat Sami Haşıloğlu ile Hüsnü Çalmuk'un yaptığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sesi değiştirilerek dinlenen “Ahmet” kod adlı gizli tanık ifadesinde şunları söyledi:

"25 yıla yakın bir zaman Hizbullah içinde faaliyette bulundum. Ancak örgüt içinde yaşanan bazı yanlışlıklar ve yaşadığım bazı olayların ardından ayrıldım. Gaffar Okkan'ın şehit edildiği suikastın Hizbullah örgütü ve PKK tarafından yapılamayacağını düşünüyorum. Devletin içinde bazı güçlerin yardım etmesi gerekir.

Hizbullah örgütünü, devletin içindeki bir güç tarafından kurulup, yönlendirildiğini ve korunduğunu düşünüyorum. Örgüt, İran'la irtibatı bulunan kişiler konusunda hassasiyet gösteriyordu. Bu da bende başka bir yere verilmek üzere bilgi toplandığı izlenimi yaratıyordu.

1994-95 yıllarında Hizbullah içinden bazı arkadaşlarım kayboldu. Hiçbir zaman arkadaşlarımın örgüt tarafından kaçırılıp, sorgulandıktan sonra öldürüldüklerini düşünmüyorum. Bunları cemaatin içinde yer alan JİTEM’le bağlantısı olan kişilerin yaptığını düşünüyorum.

Öldürülen örgüt lideri Hüseyin Velioğlu, dünyanın en güvenli evinde dahi olsa kendisini rahat hissetmezdi. Konca Kuriş’in televizyonlara çıkıp, alimmiş gibi konuşması tepki çekiyordu. Hüseyin Velioğlu’nun ona diş gıcırdattığını biliyorum. Yanındakilere, ‘Şu kadını bir an önce temizleyin” dediğini duydum.”

Tunç Diyarbakır 3 No'lu DGM tarafından 22 Şubat 2001'de pişmanlık yasasından yararlandırıldı, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilip dosyası kapatıldı.

28 Mayıs 2001'de de can güvenliği nedeniyle Bakanlar Kurulu kararıyla tanık koruma kanunu kapsamında kimlik bilgileri değiştirilerek nüfus kaydı başka bir yere alındı. Bu tarihten sonra yakalanan bazı Hizbullahçıların duruşmalarında tanık olarak dinlenilmesi için Diyarbakır'daki mahkemelerin defalarca Emniyet Genel Müdürlüğüne yazdıkları yazılara olumsuz yanıt verildi ve kimlik bilgileri değiştirilen Abdulaziz Tunç'un nerede olduğuna dair bilgi verilmedi.

"Sözcü: Cinayetten aranan Hizbullah yöneticisini Ergenekon’a gizli tanık yapmışlar" haberi, 01 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sözcü: Cinayetten aranan Hizbullah yöneticisini Ergenekon’a gizli tanık yapmışlar haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü: Cinayetten aranan Hizbullah yöneticisini Ergenekon’a gizli tanık yapmışlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  2. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  3. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  4. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  5. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  6. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  7. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  8. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  9. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  10. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  11. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  12. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  13. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  14. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  15. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  16. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  17. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  18. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  19. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  20. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
Gündem Haberleri