Sözcü yazarı Necati Doğru: Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur?

Sözcü yazarı Necati Doğru: Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur?

Sözcü yazarı Necati Doğru: Kaç milyon ton sa... Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Man Adası davalarının Yargıtay tarafından bozulmasına ilişkin olarak, "Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur?" diye sordu.

Doğru yazısında, "En son Yargıtay üst mahkemesinin 4. Hukuk Dairesi de, Kılıçdaroğlu'nu halkı aydınlattığı için haklı buldu. Cumhurbaşkanı tarafı; “dolarlar uydurma, dekontlar sahte” diye tutturdukları için rezaletin içine gömüldüler. Oysa Cumhurbaşkanı tarafı şu soruların cevabını halka verebilselerdi:Soru 1: Bu aile boyu 15 milyon dolar yurt dışında nasıl kazanıldı? Soru 2: Bu kazancın vergisi ödendi mi? Vergisi ödendiyse MAN Adası'nda şirket ilişkisi kurmaya neden ihtiyaç duyuldu? Soru 3: 15 milyon dolar kazancın vergisi ödendiyse nerede ödendi? Soru 4: Enişte, dünür, kardeş ve oğul MAN Adası'nda tabela şirket ile para alış verişini hangi ticari amaç gözeterek kurdular? 15 milyon dolar yurt dışında kazanıldıysa ne alındı, ne satıldı, kaça alındı, kaça satıldı, ticari başarı nedir? Soru 5: 15 milyon doların kazanılması sırasında bir “kara para aklama girişimi” oldu mu? Türkiye'de sık sık ilan edilen “Varlık Barışı” adlı yurt dışında tutulan dolarların Türkiye'ye getirilerek hiçbir vergi incelemesine konu yapılmadan temizlenip aklanmasında bu Man adası dolarları da faydalandı mı?" ifadesini kullandı. 

Doğru şunları kaydetti:

"Özetle: Cumhurbaşkanlığı tarafı bu sorulara cevaplar verebilir, halkı gerçek bilgiyle aydınlatır, vicdanları ikna edebilirdi. Yapmadı. Cumhurbaşkanı şimdi bu büyük rezaletin hesabını nasıl verecek? Halktan sabır istiyor. Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur?"

Ne olmuştu? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Kasım 2017 tarihinde yaptığı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesi ve yakın çevresinin Man Adaları’nda kurulu bir şirkete para transferi gerçekleştirdiğini söylemişti. 

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan ve Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Esra Albayrak, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürleri Özdemir Bayraktar, Sadık Albayrak, Osman Ketenci ve Orhan Uzuner avukatları aracılığı ile mahkemeye başvurarak 1 milyon 500 bin TL değerinde manevi tazminat davası açmıştı. 

Anadolu 20’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 18 Temmuz 2018 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine toplamda 359 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetmişti. İstinaf Mahkemesi’nin ‘usulen bozma’ kararının ardından dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti. 

Daha önce de 197 bin lira ceza

Öte yandan, geçtiğimiz salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Kasım 2017 tarihinde yaptığı grup toplantısındaki iddiaları nedeniyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına toplamda 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verilmişti. 

Yeniden görülen Man Adası davasında da  142 bin lira tazminat ödemesine kararı çıkmıştı.

"Sözcü yazarı Necati Doğru: Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur?" haberi, 17 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sözcü yazarı Necati Doğru: Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü yazarı Necati Doğru: Kaç milyon ton sabır Man Adası rezaletini unutturur? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  2. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  3. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  4. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  5. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  6. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  7. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  8. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  9. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  10. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  11. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  12. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  13. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  14. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  15. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  16. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  17. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  18. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  19. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  20. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
Politika Haberleri