SPK, o düzenlemeyi kaldırdı

SPK, o düzenlemeyi kaldırdı

SPK, o düzenlemeyi kaldırdı SPK''den, Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği''nin 4''üncü maddesinin üçüncü fıkrasının uygulanmasına dair 13 Temmuz''da alınan karara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, söz konusu kararın, payları Borsa İstanbul AŞ'de işlem gören şirketlerce yapılan pay geri alım programlarının desteklenmesi ve bu şirketlerin iştirak ve bağlı ortaklıkları tarafından 30 Haziran tarihli mali tabloların açıklanmasına kadar geçecek sürede yapılacak pay alım işlemlerine ilişkin belirsizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla piyasadan gelen talep üzerine alındığı aktarıldı.

Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 4'üncü maddesinin üçüncü fıkrasına uyum konusunda sadece alım işlemlerine yönelik olarak düzenleme yapan söz konusu kararla payları Borsa İstanbul AŞ'de işlem gören şirketlerin paylarının ve yatırımcılarının desteklenmesinin amaçlandığının vurgulandığı açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Bilgi Suistimali (Insider trading) suçu SPK'nin 106. maddesi ile düzenlenmekte olup, 13.07.2018 tarihli kurul kararı ile bu suça ve cezasına yönelik herhangi bir değişiklik getirilmemiştir. Kaldı ki, kanunla suç olarak düzenlenmiş fiillere yönelik kurul kararı ile herhangi bir değişiklik yapılmasının mümkün olmadığı izahtan varestedir. Buna ek olarak, 13.07.2018 tarihli kurul kararı, Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 4'üncü maddesinin üçüncü fıkrasının uygulanmasına yönelik olup, söz konusu tebliğdeki düzenleme SPK'nin 104. maddesinde de açıkça yer aldığı üzere, suç oluşturmayan eylem ve işlemleri konu almaktadır."

'KARARIN KALDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR'

Açıklamada, söz konusu kararın, Yöneticilerin Net Alım Satım Kazançlarını İhraççılara Ödemeleri Hakkında Tebliğ'in uygulanmasına ilişkin herhangi bir değişiklik getirmediğini belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu tebliğin 5'inci maddesi uyarınca, ihraççıların yöneticilerinin, herhangi bir altı aylık dönem içerisinde ilgili sermaye piyasası araçlarında gerçekleştirdikleri alım, satım, alım ve satım veya satım ve alım işlemlerinden kazanç elde etmeleri durumunda, elde ettikleri net kazancı ihraççılara ödemeleri gerekmekte olup, söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda elde edilen menfaatin iki katı tutarında idari para cezası öngörülmüştür.

Bununla beraber, yukarıda amacı ve kapsamı açıklanan, pay piyasalarını ve yatırımcıları desteklemeye yönelik 13.07.2018 tarihli ve 30/831 sayılı kurul kararının kamuya açıklanmasının ardından oluşan spekülasyonlar ve yaratılan olumsuz algının; mezkur kurul kararı ile piyasaya sağlanması umulan faydaların ortaya çıkmasına mani olacağı değerlendirildiğinden, Kurul Karar Organı'nın 15.07.2018 tarihli toplantısında, söz konusu kararın kaldırılmasına karar verilmiştir."

"SPK, o düzenlemeyi kaldırdı" haberi, 15 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan SPK, o düzenlemeyi kaldırdı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SPK, o düzenlemeyi kaldırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:12 Beşiktaş'ta Teknik Direktör Arayışında Kararsızlık Devam Ediyor
  2. 18:06 Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu Sürprizi: Napoli Yolunda Yeni Bir Macera Başlıyor!
  3. 18:05 Rihanna'dan Şaşırtan İtiraf! 'Pişmanım'
  4. 17:55 İl Jandarması, Söğütlüdere Köyünde Kaçak Göçmen Operasyonu: 6 Göçmen ve 1 Organizatör Yakalandı
  5. 17:48 Macron, Fransa'daki Üniversite Protestolarını Sert Bir Dille Eleştirdi
  6. 17:43 Türkiye Futbol Federasyonu: Seçimli Mali Genel Kurul Öncesi Birlik ve Kararlılık Mesajı
  7. 17:36 Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 29 Ölü, 110 Yaralı
  8. 17:31 İsrail Kabinesi, El Cezire'nin İsrail'deki Operasyonlarını Durdurma Kararı Aldı
  9. 17:30 Madonna’nın ücretsiz konserini yaklaşık olarak 1,6 milyon kişi izledi!
  10. 17:26 Fenerbahçe, Sofyan Amrabat Transferiyle Orta Sahayı Güçlendirmeyi Hedefliyor
  11. 17:23 Sinema Dünyasında Heyecan Yaratan Yeni Proje: Huysuz Virjin'in Hayatı Filmi Oluyor!
  12. 17:22 Elektrikli Otomobillerde Dev Yarış! Türkiye'de En Çok Satılanlar Belli Oldu
  13. 17:21 Gençleşmek İçin Ölüm Yoluna Gitmeyin! Popüler Yöntemlerin Sonu Facia Olabilir
  14. 17:21 Ebru Şahin ve Cedi Osman İlk Kez Çocuk İle İlgili Konuştular!
  15. 17:21 Bu Yiyeceklere Dikkat : Sağlıklı Yaşam Peşindeyken Kanser Riskini Artırıyor Olabilir miyiz?
  16. 17:18 Cübbeli Ahmet Hoca'dan İsmailağa Cemaati'ne Sert Eleştiri: 'Hakkımı Haram Ediyorum'
  17. 17:12 Beyaz Et İhracatında Kısıtlama Kararı Sektörde Endişe Yarattı: CHP'den Tepki
  18. 17:03 Beşiktaş, Salih Uçan İçin Yeni Sözleşme Hazırlığında!
  19. 17:02 Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
  20. 16:59 İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 12 Şüpheli Daha Gözaltına Alındı
Ekonomi Haberleri