Spotify, en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları açıkladı

Spotify, en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları açıkladı

Spotify, en çok dinlenen sanatçılar ve şarkı... Dijital müzik platformu Spotify, Türkiye verilerini açıkladı. En çok dinlenen sanatçılar ve şarkılardan oluşan 2018 listelerinde Ezhel ön plana çıktı.

Dijital müzik platformu Spotify, 2018 sonu dinlenme verilerini kullanıcılarıyla paylaştı. 2018'de Drake dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı olurken, Türkiye'de ise bu ünvana Ezhel sahip oldu. 

2018 yılının dünya genelinde en çok dinlenen şarkısı Drake’ten “God’s Plan”, Türkiye’de ise Ezhel’den “Geceler” oldu. Dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçı kategorisinde bu sene Ariana Grande, Spotify listelerinde birinci sıraya yerleşti, Türkiye’de ise kadın sanatçılarda zirvenin adı yine Sezen Aksu

Müzikseverler, 2015 ve 2016 yılının en çok dinlenen sanatçısı olan ve bu yıl bir kez daha tacı ele geçiren Drake gibi favori isimlerini takipten vazgeçmedi. Sadece 2018 yılında 7,9 milyar dinleme sayısı elde eden Kanadalı rapçi bugüne kadar Spotify’da tüm zamanların en çok dinlenen sanatçısı oldu. Drake’in “Scorpion” albümü ve “God’s Plan” şarkısı 2018 yılının Spotify TOP listelerinde kendi kategorilerinde ilk sıralara yerleşti. “God’s Plan” şarkısı Drake’e 1 milyardan fazla dinleme getirdi.

Türkiye’de Spotify üzerinden 2018 yılında en çok dinlenen sanatçı ise rap dünyasının parlayan yıldızı Ezhel oldu. Ezhel aynı zamanda yılın en çok dinlenen erkek sanatçısı olarak da zirvedeki yerini aldı. Ezhel’i en çok dinlenen sanatçılarda pop müziğin kraliçesi Sezen Aksu takip etti. Yılın en çok dinlenen erkek sanatçısında da zirvenin ismi değişmedi, Ezhel’in hemen ardından gelen isim ise Teoman oldu.

2018'İN ZİRVESİNDE RAP MÜZİK

2018’in zirvelerindeki rap, pop ve rock mücadelesini rap müzik kazanırken, yılın en çok dinlenen şarkısı ise yine Ezhel’den geldi ve “Geceler” oldu. “Geceler”i yine rap dünyasının sevilen ismi Gazapizm’in seneye damga vuran şarkısı “Heyecanı Yok” takip ederken Aleyna Tilki’nin

“Yalnız Çiçek” şarkısı en çok dinlenen üçüncü şarkı oldu. “İmkansızım” şarkısı dördüncü sıraya yerleşen Ezhel böylece 2018 yılında en çok dinlenen şarkılar TOP 5 listesine iki şarkıyla girmiş oldu. 2018 yılının en çok dinlenen TOP 5 sanatçısı ve TOP 5 erkek sanatçısı arasında hiçbir yabancı isim yer almadı.

Yıla damgasını vuran favorilerin yanı sıra, listeleri alt üst eden bazı isimler de üst sıralara yerleşti. 48 milyonu aşan aylık dinleyici sayısı ile Ariana Grande, bu tacı 3 kez giyen Rihanna’nın ayak izlerini takip ederek 2018’de Spotify üzerinden en çok dinlenen kadın sanatçı oldu. Grande’nin bu başarında dördüncü albümü “Sweetener” ve 210 milyonun üzerinde dinlenme sayısına ulaşan son single çalışması “thank u, next”in etkisi büyük.

EN ÇOK DİNLENEN KADIN SANATÇI

2018 yılında Türkiye’nin en çok dinlenen kadın sanatçısı Sezen Aksu oldu. Sezen Aksu’yu dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde 2’nci sıraya yerleşen Dua Lipa takip ederken, üçüncü sırayı Avustralyalı söz yazarı ve şarkıcı Siatakip etti. Sıla ise 2018 yılında en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde 4’üncü sırada yer aldı.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN MÜZİK GRUPLARI

Türkiye’de 2018 yılında en çok dinlenen müzik gruplarında ise Yüzyüzeyken Konuşuruz zirvedeki yerini aldı. Yüzyüzeyken Konuşuruz’u Imagine Dragons ve Duman takip etti. Listenin son sırasında ise Mor ve Ötesi’nin hemen ardından Adamlar yer aldı. Listenin 1 numarası Yüzyüzeyken Konuşuruz aynı zamanda Türkiye’de 2018 yılında en çok dinlenen sanatçılar TOP 5 listesinde de 3’üncü sırada.

LİSTEDE HİP-HOP

Hip-hop 2018 yılında Spotify listelerindeki ağırlığını korudu ama geçen yılın büyük sürprizi Latin müzik de müthiş büyümesini sürdürdü. Bu sene, J Balvin, Bad Bunny ve Ozuna gibi Latin sanatçılar, en çok dinlenen 10 sanatçı listesinde yer aldı. Geçen sene sadece Daddy Yankee en çok dinlenen TOP 10 sanatçı listesinde İspanyolca konuşan tek sanatçı olarak yer almıştı. Latin müziğin temsilcilerinden Küba asıllı Amerikalı şarkıcı Camila Cabello, 2018 yılında Spotify üzerinden dünya genelinde en çok dinlenen 5’inci kadın sanatçı oldu. Spotify’da dünya genelinde en çok takip edilen 3’üncü ve 4’üncü çalma listeleri ¡Viva Latino! ve Baila Reggaeton ile Latin müzik çalma listelerine de damgasını vurdu.

Türkiye’de ise 2018 yılında en çok dinlenen çalma listelerinde zirveyi pop yakaladı. Türkçe Pop en çok dinlenen çalma listesi olurken, Today’s Top Hit ve Türkçe Rap ise ilk üçü tamamlayan diğer popüler çalma listeleri oldu.

"Spotify, en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları açıkladı" haberi, 05 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Spotify, en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Spotify, en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  2. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  3. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  4. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  5. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  6. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  7. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  8. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  9. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  10. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  11. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  12. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  13. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  14. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  15. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  16. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  17. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  18. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  19. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  20. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
Kültür Sanat Haberleri