Star''ın İBDA-C''li yazarı: ''Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli, evlenme yaşı değiştirilsin''

Star''ın İBDA-C''li yazarı: ''Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli, evlenme yaşı değiştirilsin''

Star''ın İBDA-C''li yazarı: ''Dinimizde bâli... İBDA-C davasından uzun yıllar hapis yatan Star gazetesi yazarı Yakup Köse Star gazetesinde evlilik alt sınırının 18 olması hakkında bir yazı kaleme aldı.

İBDA-C davasından uzun yıllar hapis yatan Star gazetesi yazarı Yakup Köse, buğün yayımlanan yazısında, "Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı" ifadesini kullandı.

"İllâ bu mevzuda bir yasak konulacaksa evlilikten soğutma ve geç evliliğe teşvik yasaklanmalı!.." diyen Köse'nin "Geç evliliğe teşvik yasaklanmalı"  başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Aile, Türkiye’de alttan alta fokur fokur kaynayan bir mevzu. Süresiz nafaka bataklığıyla birlikte, yasaya göre yaşça küçük sayılan fertlerin yaptığı evliliklerin suç sayılmasından doğan mağduriyetler de aile kurumunu sarsıyor. 

Aile, cemiyetin dolayısıyla da devletin temeli. Günümüzde, ilkokulda bizlere öğretilen bu basit bilginin ruhuna nüfuz etmek oldukça zor. Hayatın her alanında “kendin için yaşa” mottosunun zerk edildiği bir zaman diliminde aile kurmak, sorumluluk altına girmek, vazgeçilmez gözüken şahsi ihtiraslardan fedakârlık yapmak bir kâbus gibi gösteriliyor. Bu saplantılı bakış açısı evlilik yaşını 30’a kadar çıkardı. 30 yaşından önce yapılan evlilikler artık erken sayılıyor! Öyle bir zaman gelecek ki, çocuklar dede-nine tanımadan büyüyecek, dede-nineler de torun göremeden ölecek!  

Devlet evlilik alt sınır yaşını 18 olarak belirlemiş. Her ne kadar bu karar kız çocuklarını korumaya mâtuf bir karar olsa da, cemiyetin yapısı göz önünde bulundurmadan alınan bir karar olduğundan mağduriyetlere sebep oluyor. 

İnsanların evlenmemesi için her türlü engellemenin yapıldığı bir hengâmede, yasaya değil gönüllerine uyup evlenen insanlar büyük mağduriyetler yaşıyor. 18 yaşına girmeden evlenen erkekler ‘tecavüzcü’ diye hapse atılırken kadınlar da çocuklarıyla bir başına kalıyorlar. Şu garipliğe bakın ki, devletin kendisine tecavüz etti diye hapse attığı kocasının arkasından gözyaşı döken kadınlar her hafta da cezaevine ziyarete gidiyorlar! Bazı hâdiseler karşında “İzahı yok” denir ya, mezkûr hâdisenin de izahı yok. Devlet ilk önce evlilik cüzdanı veriyor sonra hapse atıyor. Babalarını hapiste ziyaret eden çocukların hâlini düşünün. Babanızın ‘tecavüzcü’ diye fişlendiğini öğrenseniz ne yaparsınız? 

Ya ‘tecavüzcü’ diye fişlenen erkekler, cezaevinden çıkıp topluma karıştıklarında, iş aradıklarında karşılarına çıkacak bu lekeyle nasıl hayat sürecekler ey kanun yapıcılar, bunu hiç düşündünüz mü? 

Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı. Ak Parti bu mağduriyetlerin giderilmesi için geçici bir düzenleme yapmaya kalktı ama Batıcılar karşı çıkınca geri adım attılar. Benim bahsettiğim geçici bir düzenleme değil kalıcı ve fıtrata uygun bir düzenleme.  

Devleti ve toplumu korumanın yolu aileyi korumaktan geçtiğine göre evliliği zorlaştırmayıp kolaylaştırmalıyız. Bu çağda fıtrata uygun yaşta aile kurmayı göze almışların mağduriyetleri de bir an önce giderilmeli. ‘Tecavüzcü’ lekesi silinip kocalar hanımlarına kavuşmalı! 

İllâ bu mevzuda bir yasak konulacaksa evlilikten soğutma ve geç evliliğe teşvik yasaklanmalı!..

YAKUP KÖSE KİMDİR
Yakup Köse 28 Şubat döneminde henüz 14 yaşında, imam hatip lisesinde ortaokul öğrencisiyken 1996’da katıldığı bir eylem nedeniyle tutuklandı. Yakup Köse, İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 10 yıl hapis cezası yattıktan sonra tahliye oldu. Fakat cezaevindeyken, yapılan “Noel Baba” operasyonu sırasında, görevlilere direndiği iddiasıyla yeniden yargılandı. Aldığı 7 yıl hapis cezası geçtiğimiz yıl aralık ayında Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay’ın onama kararından sonra Köse hattında yakalama kararı çıkarıldı.

İBDA-C'li Yakup Köse, hakkında mahkeme kararına göre; 1995’te İş Bankası’na, 1996’da iki banka, bir acente, bir bara ve iki dağıtım şirketine bomba koymaktan ceza aldığını gösteriyor.

'ŞANLI SİVAS KIYAMI'

İBDA-C'nin yayın organı Sivas Katliamını "Şanlı Sivas Kıyamı" diye alkışlamıştı.

"Star''ın İBDA-C''li yazarı: ''Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli, evlenme yaşı değiştirilsin''" haberi, 17 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Star''ın İBDA-C''li yazarı: ''Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli, evlenme yaşı değiştirilsin'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Star''ın İBDA-C''li yazarı: ''Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli, evlenme yaşı değiştirilsin'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Gündem Haberleri