Stoltenberg: Putin, kış mevsimini silah olarak kullanıyor

Stoltenberg: Putin, kış mevsimini silah olarak kullanıyor

Stoltenberg: Putin, kış mevsimini silah olar... Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basına açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kış mevsimini silah olarak kullandığını söyledi.

Stoltenberg konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

NATO ve G7 ülkelerinin, Ukrayna'ya yardım konusunda yavaş ve küçük ölçekte hareket edip etmediği sorusu üzerine Stoltenberg, "NATO Müttefikleri ve NATO, gaz ve elektrik altyapısı da dahil olmak üzere kritik altyapıya yönelik acımasız saldırıların sonuçlarını hafifletmelerine yardımcı olmak için Ukrayna'ya kritik malzemeleri çoktan teslim etti. Jeneratörler gönderdik, yedek parçalar gönderdik ve Müttefikler tahrip olmuş altyapının yeniden inşası için farklı şekillerde yardım ediyor. Saldırıların çok büyük etkilerinin olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Ukraynalılar gelen füzelerin ve insansız hava araçlarının çoğunu vurabilir, ancak hepsini değil. Dolayısıyla bu saldırılar ciddi hasara yol açmıştır. Sanırım hepimiz uydulardan çekilmiş bu fotoğrafları gördük, burada Avrupa'yı ışık içinde görüyorsunuz ve ardından Ukrayna'yı karanlık görüyorsunuz, bu muazzam sonuçları yansıtıyor" dedi.

TÜRK JETLERİ DE TATBİKATA KATILDI

NATO'nun Karadeniz ile ilgili Stratejik Konseptin nasıl uygulanacağı ve bunun Romanya için ne demek olduğu konusundaki soruyu Stoltenberg şöyle yanıtladı;

"Ukrayna'nın işgalinden sonra, Fransa liderliğinde olan Romanya'daki de dahil olmak üzere muharebe gruplarının sayısını iki katına çıkardık. Karada varlığımızı artırdık, havadaki varlığımız daha da arttı. Az önce Romanya üzerinde İspanyol, Türk, Amerikan jetleriyle ve aynı zamanda Charles de Gaulle uçak gemisinden kalkan Fransız jetleriyle büyük bir hava savunma tatbikatı gerçekleştirdik. Yani temelde yaptığımız şey, kısmen ilerideki mevcudiyetimizi artırmak, kısmen de önceden konuşlandırılmış teçhizat ve erzak miktarımızı artırmak, ardından kuvvetlerimizin hızla gönderilebilir olmalarını veya mevcudiyetlerini pekiştirebilmeleri için çevikliğini artırıyoruz. Mesela gerekirse Karadeniz bölgesinde."

Rusya tarafından Ukrayna'ya daha fazla saldırı olacak mı sorusunu Stoltenberg, "Başkan Putin başarısız olduğu için daha fazla saldırı bekleyebiliriz. Temel olarak, Rusya'nın Kiev çevresindeki topraklardan, Doğu'da Harkiv çevresindeki ve ardından Güney'deki topraklardan vazgeçmek zorunda oldukları gerçeği. Herson'dan vazgeçmek zorundaydı, bu bir zayıflık işareti. Bu, Rusya'nın savaş alanında gerçekten başarısız olduğunun bir işaretidir" ifadeleriyle cevapladı. Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya'nın cephanesinin azaldığına dikkat çekerek bu sebeple İran'la görüştüğünü belirtti.

MOLDOVA'DA YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİ HAKKINDA

"Ancak özellikle Moldova'da, Ukrayna'da sürmekte olan savaşın doğrudan bir sonucu olan enerji şebekelerindeki kesintiler nedeniyle de zarar gördü. Dolayısıyla bu Ukrayna'ya, Moldova'ya pratik desteği artırmakla ve ayrıca bu savaşın Ukrayna'nın ötesine tırmanmaması gerektiğine dair çok net bir mesaj göndermekle ilgili."

"Stoltenberg: Putin, kış mevsimini silah olarak kullanıyor" haberi, 29 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Stoltenberg: Putin, kış mevsimini silah olarak kullanıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Stoltenberg: Putin, kış mevsimini silah olarak kullanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  2. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  3. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  4. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  5. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  6. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  7. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  8. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  9. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  10. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  11. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  12. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  13. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  14. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  15. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  16. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  17. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  18. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  19. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  20. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
Dünya Haberleri