Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi!

Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi!

Suç duyurusunda bulundular: İşçiler hakların... Ağrı Belediyesi'nde Savcı Sayan döneminde sigortasız olarak çalıştırılmaya başlanan 90 işçi, hakları gasp edilerek işten çıkartıldı. İşçiler, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken haklarını istediklerinde aldıkları skandal cevabı anlattı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan işçilerden Rıdvan Düze, izin kullanmaksızın çalıştırıldıkları süre boyunca hiçbir ücret alamadıklarını, haklarını talep ettiklerinde de ''Siz gönüllü çalıştınız'' cevabını aldıklarını ifade etti.

2019 Yerel Seçimleri sonrası Ağrı Belediyesi tarafından sigortasız olarak iş başı yaptırılan daha sonra bir çalışanın karıştığı dolmuş kazası nedeni ile işlerine son verilen 90 kişi işten çıkarılmıştı. İşe alma vaadi ile farklı sürelerde sigortasız ve ücretsiz çalıştıktan sonra kapı önüne konan 35 çalışan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Tele1'e konuşan mağdur işçilerden Rıdvan Düze, seçim sürecinde iş vaadi ile seçim kampanyasında ve sonrasında Ağrı Belediyesinde farklı işlerde çalıştırıldıklarını belirterek aynı durumda olan bir arkadaşlarının karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından çalıştıkları süre için hiçbir ücret ödemeden işlerini son verildiğini belirtti.

‘Gönüllü çalıştınız’ dediler

Düze, ''Ben seçim çalışmasında bu yana çalışıyordum. Bayrak ekibinde  3-4 ay çalıştım. Belediyeye yeni araçlar gelince 8 ay parasız sigortasız çalıştım. 7 Aralık'ta işe başladım. Yılbaşı kaza oldu. Şoförlerden biri vatandaşa çarptı, vatandaş hayatını kaybetti. Şoförlerin yarısı çıkardılar. 3 ay sonra bizi de çıkardılar. 4’te iş başı yapıp gece 1’de bırakabiliyorduk. Tatilsiz çalıştık. Amirlik yaptım. Araç bakımında da görev yaptım. Uzun bir süre ulaşım garajında yattım. İşe alacağız bahanesiyle çalıştırıp sonra ‘Gönüllü çalıştınız.’ dediler. Kim gönüllü çalışır, para almadan? Arıyorlar, tehdit ediliyoruz. ‘Şimdi boyunuzun ölçüsünü alacaksınız, susun işe alalım’ diyorlar. 90 kişiydik 35 kişi şikayette bulunduk.'' diye konuştu. Farklı iş ve sürelerde Ağrı Belediyesi'nde sigortasız ve ücretsiz çalıştıktan sonra yine şifai olarak işlerine son verilen 35 mağdur suç duyurusunun ardından DİSK Ağrı İl Başkanlığına ziyarette bulunarak destek istediler. Hukuki süreci başlatan mağdurlar işçileri temsilen DİSK ziyaretini gerçekleştiren Rıdvan Düzce, Cihan Turgut, Ayhan Öztürk, Halit Oğuz, sürekli olarak bir oyalama politikası ile yargı sürecini başlatmamaları yönünde telkinlerde bulunarak bizi bugüne kadar mağdur edildiklerini belirttiler.

'Ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz'

Hergün biraz daha sabırlı olmaları gerektiği ve en kısa zamanda her şeyin yoluna gireceği vaadiyle sürdürdükleri çalışmanın yine şifai bir şekilde sonlandırıldığını söyleyerek kapı önüne konulduklarını ifade eden işçiler, şunları kaydetti: ''O süreçten bugüne dek zaten kısıtlı olan iş imkanları birde salgınla birleşince iş bulamaz hale geldik. Gündelik işlerle ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bizi yaklaşık bir yıl boyunca mağdur eden Ağrı Belediyesi'nden çalışma ücretlerimizi talep etmemize rağmen onları da resmi bir belge olmadığı için ödemediler. İçine düşürüldüğümüz bu haksız tutumdan dolayı suç duyurusunda bulunarak adli süreci başlattık ve Belediye idaresi tarafından kurulan ve yandaş tavırlar içinde hareket eden Hizmet İş Sendikası da sorunumuza duyarsız bir tutum sergiledi. Bu sebeple bizlerde bugün gerçek anlamda her platformda işçinin yanında yer alan Disk’i ziyaret ederek destek talebimizi sizlere sunarak tecbüre ve birikimlerinizle yanımızda olmanızı istiyoruz'' dediler.

Ziyarette Disk Ağrı İl Temsilcisi Ersin Erincik şöyle konuştu: ''Emek mücadelesi kapalı kapılar arakasında boş vaatlerle sürdürülecek bir anlayışı baştan reddeder. Sizlerin çaresizlik nedeni ile içine düştüğünüz bu yanlış duruma rağmen ilin sosyo ekonomik kıstasları nedeni ile anlıyor ve yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

'AKP Hükümeti'ninbu gayri hukuki durumu nasıl izah edeceğini de doğrusu merakla bekliyoruz'

3. Dünya ülkelerinde bile kaçak işçi çalıştırmanın sonlanmak üzere olduğu bir çağda Ağrı Belediyesi’nin bu fütursuzluğunu anlamlandıramadığımızı ifade etmek istiyorum. Devleti idare eden AKP Hükümeti'nin bu yasal olmayan süreçte kendi Belediyesine karşı nasıl bir tutum sergileyeceğini ve bu gayri hukuki durumu nasıl izah edeceğini de doğrusu merakla bekliyoruz. İşçinin alın teri kurumadan hakkını teslim etmek propagandası ile iktidar olan AKP'ye ait Ağrı Belediyesi'nin bu haksız, vicdansız ve izah edilemez durumunu da esefle kınadığımızı belirterek ihtiyaç duyduğunuz tüm hukuki desteği sunacağımızı ve ilgili platformlardada dillendireceğimizin sözünü veriyorum''

"Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi!" haberi, 11 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Politika Haberleri