Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek...

Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek...

Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline... Aydın'ın Söke ilçesinde, yerel seçim için destek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'İstim üzerindeyiz. 31 Mart akşamı 'cumhur ittifakı'nda bir zaafiyet olursa bunu da Doğu ve Güneydoğu'ya giden bir kardeşiniz olarak...

Aydın'ın Söke ilçesinde, yerel seçim için destek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'İstim üzerindeyiz. 31 Mart akşamı 'cumhur ittifakı'nda bir zaafiyet olursa bunu da Doğu ve Güneydoğu'ya giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum ertesi sabah 1 Nisan'da, 6 yaşındaki masum çocukların eline silah vererek, kaymakamlık ve valilikleri altüst ederler dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak için Aydın’a geldi. Bakan Soylu’nun Aydın’daki ilk durağı, Söke ilçesi oldu. Soylu, Söke’deki düğün salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Soylu’yu MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, AKP Aydın milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, ‘Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı AKP’li Mustafa Savaş, AKP İl Başkanı Ömer Özmen ve partililer karşıladı.

‘PKK’LISINININ, DEAŞ’LISININ, FETÖ’CÜSÜNÜN AYAĞINA BASIYORUZ’

AKP Söke Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, buradaki konuşmasında, “Söke’de de birtakım şeyler kulağıma geldi” diyerek, şunları kaydetti:

“Eğer 2 ay içinde bu uyuşturucu satıcılarını anasından doğduğuna pişman etmezsem insan değilim. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. 2 ton esrar yakaladık. Avrupa’nın 18 ülkesinin 1 yılda yakaladığından daha fazlası. 1,5 ton eroin yakaladık. 2018 yılı boyunca 1 ton kokain yakalamıştık. Şimdi 2019’da bu rakam 2 ayda 1 tonu aştı. 260 ton bonzai yapacak malzeme yakaladık. Bizim çocuklarımızı zehirleyeceklerdi. Hırsızlık da son 1 yılda yüzde 50 azaldı. Bekçiler de geldi. Bakın PKK’lısınının, DEAŞ’lısının, FETÖ’cüsünün, hepsinin ayağına basıyoruz. 275 mafya örgütünü 2018 yılında çökerttik, bunun 10’u ulusal boyutaydı. Benim derdim şu; anneler, evlatlarını sabahleyin okula yolladığında gözü arkada kalmayacak. Sabah namazına giden amcalarımız, camiye huzurlu bir şekilde gidecekler. Şehitlerimiz dünyanın en değerli şehitleridir. Bu konularda biz çok önemli adımlar atıyoruz. İstim üzerindeyiz. 31 Mart akşamı ‘cumhur ittifakı’nda bir zaafiyet olursa bunu da Doğu ve Güneydoğu’ya giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ertesi sabah 1 Nisan’da, 6 yaşındaki masum çocukların eline silah vererek, kaymakamlık ve valilikleri altüst ederler. Ben bunların ne kadar acımasız olduğunu bilirim. Bizim boynumuzu Kandil’in önünde eğdirtmeyin. Sizden isteğimiz budur. Ne Söke ne de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Kılıçdaroğlu’nun adımını zafer naralarıyla attırmayın. Buraya Truva atı olarak geliyor, PKK’nın temsilcilerini taşıyor. Niyetleri Türkiye’nin hızını engellemek.”

Bugün ziyaret edeceği Çakırbeyli Çiftliği’nin, Türkiye’nin tarihine çok önemli iz bıraktığını belirten Bakan Soylu, Adnan Menderes’e yetişemediğini, ancak oğlu Aydın Menderes ile çok yakın olduğunu söyledi. Soylu, “Babasından, yapmak istediklerinden, ona yapılan zulümden bahsederdi. Bir daha göremeyecek olduğu babasına son bir kez sarılmasına nasıl izin verilmediğini ve o hasreti anlatırdı. Bu sohbetler sırasında ve hayatım boyunca hep şunu merak ettim. ‘Acaba yaşasaydı ne olacaktı?’ Bu ülkeye o zulmü yapmasalardı, Türkiye bir darbe alışkanlığını kazanmamış olsaydı, milletin demokrasi ahlakı bozulmasaydı, Türkiye kazandığı ivmeyle beraber kalkınmasını, gelişmesini sürdürseydi ne olacaktı? Herhalde 15 Temmuz’u yaşamazdık. Diğer darbeleri, 80’i, 71’i, 28 Şubat’ı, 27 Nisan’ı demokrasi dışı hiçbir müdahaleyi yaşamazdık” dedi.

‘ONLAR PKK’NIN, TERÖRÜN VEKİLİ’

Konuşmasında ‘millet ittifakı’na yönelik eleştirilerde de bulunan Bakan Soylu, “Bugün bir ittifak kuruyorlar. Onlar ‘millet ittifakı’ diyor. İçinde milleti görseydik biz de ‘millet ittifakı’ derdik. Biz içinde şer görüyoruz, ‘şer ittifakı’ diyoruz. Matruşka gibi birbirinin içine gizlenmişler. En dışta tanıdık, bildik partiler var; ama içlerinde HDP, onun içerisinde PKK, içlerinde FETÖ, onun içinde dün 27 Mayıs’ı, 71’i, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yaptıranlar, Gezi’yi tezgahlayan ve Gezi’yi kumanda edenler var. Bugün bir ittifakla değil, bir organizasyonla karşı karşıyayız. HDP, PKK’nın siyasi koludur. Bizi ne kadar kınarlarsa kınasınlar, bize ne söylerlerse söylesinler. Onlar PKK’nın vekili, onlar terörün vekili. Kendileri itiraz etmiyorlar. ‘Biz PKK’nın vekili değiliz’ diye bir itiraz ortaya koydular mı? Şeref madalyası olarak onu taşıyorlar” diye konuştu.

'KAYYUMLARIN 'BAŞARILARI' ORTADA

Doğu ve Güneydoğu’daki huzuru millet sayesinde oluşturduklarını vurgulayan Soylu, Aydın’a sadece 31 Mart seçimi için oy istemeye gelmediğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu’da belediyelere atadıkları kayyumların başarılarının ortada olduğunu kaydeden Soylu, “Bize ‘Doğu ve Güneydoğu’yu kapattınız, buradan teröre yardım edemiyoruz; ama sizin kalbinize, büyükşehirlerinize girerek, belediyelerinize belediye meclisi üyesi atayarak, onların bedelini ödettireceğiz’ diyorlar” dedi.

‘DOĞU'NUN GÜNEYDOĞU'NUN MAKUS TALİHİ YENİLMİŞTİR'

Türkiye’nin önünde 4,5 yıl seçimsiz dönem olacağına dikkat çeken Soylu, şöyle devam etti:

“Doğu’nun, Güneydoğu’nun makus talihi yenilmiştir. Batı’daki her il ve ilçenin ölçeği ile kıyaslandığında hiçbir gelişmememişlik söz konusu değildir. Türkiye bunu sağlamıştır. Türkiye’yi nereden zaafiyete dökmek istiyorlarsa Türkiye, o açığını kapatmak için büyük mücadale vermiştir. Gezi olaylarından bugüne kadar 17- 25, 6- 7 Ekim, 15 Temmuz, 7 Haziran’dan sonra çukur olayları, Irak’ın kuzeyinde devlet kurmak, Afrin’de terör yerleşkesi oluşturmak, bunların hepsi bize kurulan tezgahlardır; kumpaslardır. Arkasında kimin olduğu belli, arkasında Amerika vardır.”

İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ‘cumhur ittifakı’nı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli ile 1 koltuk alalım, 3 arkadaşımıza daha belediye meclis üyeliği oluşturalım, diye kurmadık. ‘Cumhur ittifakı’nı bu ülkenin üzerine yapılan saldırılara bir set çekmek için kurduk. Yapılan saldırılara karşı set çekmek için bir güç oluşturabilmek için artık Türkiye’nin gerilemeye tahammülü olmadığı için yeniden kasedi sarmamak için kurduk. Bu kadar açık ve net. Bunun kıymeti ne kadar anlaşılır, bilmem. Genellikle yaşanılan dönemlerde atılan güçlü adamların kıymeti sonradan devrim olarak, büyük değişimler olarak nitelendirilir. Çok güçlü bir adımdır bugünkü adım. On yıllardan beri bu ülkeyi, bu memleketi her türlü hile ile her türlü hülle ile başka bir noktaya karşı geterilenlere karşı atılan adımdır. Eksiklerimiz yok mudur? Elbet vardır. Eksiksiz olan Cenab-ı Allah’tır. Kul eksiktir. Elbette eksiğimiz vardır; ama samimiyetimizde eksiklik yoktur. Biz millete karşı hiç hile yapmadık.”.

"Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek..." haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
    2. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
    3. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
    4. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
    5. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
    6. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
    7. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
    8. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
    9. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
    10. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
    11. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
    12. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
    13. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
    14. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
    15. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
    16. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
    17. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
    18. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
    19. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
    20. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
    Politika Haberleri