Süleyman Soylu, Akşener'e 'mumya' benzetmesi yaptı; sosyal medya karıştı

Süleyman Soylu, Akşener'e 'mumya' benzetmesi yaptı; sosyal medya karıştı

Süleyman Soylu, Akşener'e 'mumya' benzetmesi... İYİ Parti lideri Akşener ve Bakan Soylu arasındaki "uyuşturucu" tartışması gündemden düşmezken Akşener, dün ilk defa Soylu'ya yanıt verdi.

Soylu ise sosyal medyadan yayınladığı animasyon videosunda Akşener'e "mumya" benzetmesi yaparak eleştirilerin odağı oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki "uyuşturucu" tartışması tekrar alevlendi. Soylu'nun son olarak Akşener'e "mumya" benzetmesi yapması, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Olay, Akşener'in 28 Temmuz’da uyuşturucu kullanımıyla ilgili "Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki görev yerine getirilmektedir. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir, ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir" ifadelerini kullanmasıyla başladı.


Soylu: Stajyer bakanlığında Captagon'u iyi bilirdin
Soylu, Twitter üzerinden Akşener’in bu sözlerine şöyle tepki gösterdi:

"Meral hanım; siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bunda bizim de payımız var. Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını alıyoruz. ‘Başbakan olacağın’(!) 15 Temmuz sonrası, uyuşturucu ölümleri 941’den, 2021 sonunda 270’e düştü. Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Uyuşturucunun kökünü kurutacağız… Meral hanım; Oturduğun büyükelçilere batının halini bir sor. Ha unutmadan, stajyer bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?"

Akşener: Captagon mevzusunu Google'a sorun, kimin zamanında anlarsınız
Akşener, dün Yalova’da esnaf ziyareti sırasında bir kadının uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin sorduğu soruya verdiği yanıtı da Twitter hesabından paylaştı.


İYİ Parti lideri, videoda şunları söyledi:

"Ben sayın Soylu’nun o tweetlerine cevap vermemiştim. Siz şimdi dürttüğünüz için cevap vereceğim. Sayın Soylu diyor ki; ‘Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası.’ Peki, AK Parti iktidarı 2002’de başladı değil mi? Sayın cumhurbaşkanımız o zaman başbakanımız mıydı? Evet. Demek ki bütün o süreç içerisinde katiyetle sayın Soylu iddiasına göre sevgili yavrucuğum, uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış. Şimdi ben sayın cumhurbaşkanına, sayın Erdoğan’a soruyorum; Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mudur? Captagon’la ilgili mevzuya girin, Google’a sevgili kızlarım. Kimin zamanında olduğunu anlarsınız. O ilgili kişi de şu anda sarayda. Tamam mı canım. Bak hiç bu cevapları vermeyecektim, sordunuz veriyorum şimdi. İyi ki de sordun."

 

 

Soylu'dan 'mumya'lı video
Bakan Soylu ise bu sözlerin ardından Twitter’da gece yarısından sonra Akşener’i merkeze alan ve tüm muhalefeti eleştiren bir animasyon videosu paylaştı. Videoda İYİ Parti Gençlik Kolları’nın "Dinozorlar" isimli videosu tiye alınarak "mumyalar"dan bahsediliyor.

Soylu, "dinozor" kelimesini "dinazor" şeklinde yazdığı paylaşımını "Bu gençler bir başka ‘Dinazor’lara aslında birer ‘mumya’ olduklarını hatırlatmışlar" notuyla paylaştı.

 


Sosyal medya kullanıcılarından tepki
Soylu'nun bu paylaşımına ise sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Kimi kullanıcı İçişleri Bakanı'nın üslübunun uygunsuzluğuna vurgu yaparken kimi de ÖSYM sorularının çalınması skandalını hatırlatarak "Şu anda ilgilenmeniz gereken konu bu mu?" sözleriyle tepki gösterdi.

"Süleyman Soylu, Akşener'e 'mumya' benzetmesi yaptı; sosyal medya karıştı" haberi, 06 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu, Akşener'e 'mumya' benzetmesi yaptı; sosyal medya karıştı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu, Akşener'e 'mumya' benzetmesi yaptı; sosyal medya karıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  2. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  3. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  4. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  5. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  6. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  7. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  8. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  9. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  10. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  11. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  12. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  13. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  14. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  15. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  16. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  17. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  18. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  19. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  20. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
Gündem Haberleri