Süleyman Soylu: Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar

Süleyman Soylu: Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar

Süleyman Soylu: Darbeyle yapamadıklarını seç... İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili adayı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

'14 Mayıs siyasi darbe girişimidir' sözleri büyük tartışmalara neden olan Soylu, söz konusu ifadelerine ilişkin soruya da yanıt verdi. 

Soylu "Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD'nin kurduğu sistemi tasfiye etti" dedi.

Soylu'nun açıklamaları şöyle: 

"Her seçim risklidir. Vatandaş kendi ayağına gelmenizi ister. Bu bir sosyal mukavele. Millet size bir emanet veriyor. 5 yıl boyunca sağlığımı, güvenliğimi, çocuğumun geleceğini, yatırımlarını sana emanet ediyorum diyor. Vatandaş doğal olarak şunu istiyor; benim ayağıma gelsin ve anlatsın. Bu çok doğru bir sistem işleyişi. Vatandaş şuna bakar meselesine hakim mi, burnu büyük mü, beni kaale alıyor mu, beni ciddiye alıp, hem yaptıklarını, mevcut durumu, yapacaklarını bana anlatıyor mu? Göz ucuyla seyretmesi bile önemlidir. Ben yaptığım işin hakkını veririm. Adam size bir vekalet veriyor, bir emanet veriyor. Yaklaşık 20 gündür çalışıyoruz. Benim gördüğüm şu. Benim kıyaslama imkanım var. Geçen sefer 2. bölgede adaydım. Kıyaslayabiliyorum. Bugün Kurtuluş'taydım. Geçenki Kurtuluş'un daha fazlası. Ferah Evler'de çok yüksek katılım sözkonusu. Burada geçen senenin 1,5-2 katına yakın bazı yerlerde ciddi katılım ve destek var. Bizim seçmenimiz sahiplenmiş olayı. 14 Mayıs ve Tayyip Erdoğan'ı bizim seçmenimiz sahiplenmiş.

"2007 SEÇİMİNDE AK PARTİ YÜZDE 47 ALACAK DEMİŞTİM"

Bahçeşehir'in bir göleti vardır. Ben 2011'de siyaset yapmıyorum. Seçimin içinde de değilim. O zaman beni DP ihraç etmişti, referandumda çalıştım diye. Sonra dava ettim, kazandım ama dönmedim. Bu arada da araştırma işleriyle meşgulüz. Araştırma çevresini tanırım. Bizatihi kendimin meşgul olduğu zaman dilimi oldu. Kamuoyu pek bilmez rahmetli Şakir Süter vardı gazeteci. Onunla ortak bir iş kurduk. Ama kurduğumuz şey para kazanmaya yönelik değil; tamamen Türkiye'yi ssosyolojik olarak tanımaya yönelikti. Allah rahmet eylesin. Oradan bir çevrem var. 2007 seçimlerinde de görmüştüm AK Parti çok açık ara alıyor seçimi. Sabahları yürüyüş yapıyorum, birbirimize şaka yapıyoruz, laf atıyoruz. Seçime bir gün kaldı. 'Başkan sen tecrübelisin, seçim ne olacak?' 'AK Parti yüzde 47 alacak' dedim. 'Pazartesi biz iktidarız' dediler. Pazartesi yürüyüşe çıktık hepinin kafası önde. CHP'lilerin gerçeklikten kopuk, rasyonel olmayan birtakım arzuları ve istekleri vardı. Her seçim sonunda arzu ve istek de kalır.

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞINI BİRİNCİ TURDA ALIYOR"

Allah'ın izniyle birinci turda bitiriyoruz. Araştırma bugünün fotoğrafını verir. Siz deneğe şunu sorabilirsiniz; 14 Mayıs'ta kime oy vereceksin? Bugün yaşadıklarıyla, tespitleriyle oy kullanır. Arada şu anda 11 gün var. 11 gün içinde hangi gelişmeler olacağını, onu nelerin etkileyeceğini bilemeyebilir. Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan birinci turda alıyor. CHP İstanbul'da da gerimizde. Bizim yapmamız gereken nefeslenmeden milletimize anlatmaktır." 

 

"Süleyman Soylu: Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar" haberi, 03 Mayıs 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu: Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu: Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:57 Pazar günü çalışmaları yasaktı: Ticaret Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine değiştirdi!
  2. 20:54 Nijerya'da enflasyon oranı düşüş gösterdi!
  3. 20:49 Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde sezonu başlatıyor! Ancelotti'den Arda Güler tercihi geldi!
  4. 20:49 UEFA'dan Galatasaray'a deprem etkisi!
  5. 20:49 Ankaragücü yeni hocasını duyurdu: 2 yıllık imza atıldı
  6. 20:42 Avrupa borsaları, günü yükselişle tamamladı
  7. 20:35 Şampiyonlar Ligi'ne Kenan Yıldız damgası. Şahane gol atarak adını tarihe yazdırdı!
  8. 20:35 Mahfi Eğilmez'den sert açıklama: "Reform değil deform denir"
  9. 20:35 Otobüste tanıştığı insana güvenip iş ortağı oldu: Dünyası başına yıkıldı!
  10. 20:35 Boris Fırtınası Avrupa'yı vurdu! Can kaybı giderek artıyor
  11. 20:32 Narin Güran cinayetinde cesedi taşıyan Nevzat Bahtiyar’ın evine inceleme yapıldı
  12. 20:32 Kiler Holding, Generali Türkiye Sigorta'yı satın alarak açıklama yaptı
  13. 20:27 8 Trendyol Süper Lig kulübü PFDK'lık oldu!
  14. 20:24 Borsa günü yükselişle kapattı!
  15. 20:18 İşte en çok ziyaret edilen internet siteleri!: Web'de rekabet kızıştı
  16. 20:14 Ekonomist Soral: Zenginler faiz kazancından muaf tutuluyor, vatandaş bebek bezine bile KDV ödüyor
  17. 20:12 Bir kaşık koyarsanız patatesleriniz çıtır çıtır olacak!
  18. 20:10 Prof. Dr. Canan Karatay, uyuz hastalığından korumanın yolunu açıkladı!: Aktarlarda bulabilirsiniz!
  19. 20:09 Yüzde 23 oy alıp seçilemeyen AKP’li Emlak Konut’a atanmış
  20. 20:06 Bu süper lüks SUV Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı!: Türkiye'de yok satacak!
Politika Haberleri