Süleyman Soylu: Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız

Süleyman Soylu: Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız

Süleyman Soylu: Dünyanın en büyük sığınmacı ... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin tarihin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük sığınmacı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin tarihin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.

Antalya Sahil Güvenlik Okul Komutanlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, okulun dersliklerini gezdi, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ve diğer komutanlardan brifing aldı.

Burada öğrencilerle sohbet eden Bakan Soylu, spor salonlarındaki öğrencilerin çalışmalarını izledi. Okulun bahçesine kamkat fidanı dikerek can suyunu veren Soylu, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Kurumu, uluslararası tesis haline getiren öğretim üyeleri ve komutanlara teşekkür eden Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Sahil Güvenlik Komutanlığımız Türkiye'de huzurumuz, özellikle sahillerimizdeki kolluk güvenliğimiz. Bütün bunlarla ilgili çok önemli görevlerin atına imza atmaktadır. Uyuşturucu kaçakçılığından insan kaçakçılığına, göçmen kaçakçılığına kadar ve sahilimizi, denizlerimizi temiz ve çevreye uygun şekilde muhafaza edilmesine kadar. Aynı zamanda denizlerimizdeki varlıklarımızın korunmasına kadar, avcılığın kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilmesine kadar birçok görevi söz konusu. Organize suç çetelerinden kaçakçılıkla mücadeleye kadar önemli görevleri var. Bunları başarıyla gerçekleştirmektedir. Tarihin en büyük göç dalgasıyla dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız. Geri gönderme merkezlerinin kapasiteleri ve şu anda barındırdıkları insan sayısıyla dünyadaki en çok sayıya sahibiz."

"Bu yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı"

Jandarmanın, emniyetin, Sahil Güvenliğin büyük mücadele ortaya koyduğunu ifade eden Soylu, iyi bir entegrasyon sağlandığını, bütün konularda elbirliğiyle mücadele sergilendiğini bildirdi.

Sahada ortaya konulan başarının tesadüfi olmadığını, büyük bir disiplin, gelenek ve yüksek kültürün ürünü olduğunu bildiren Bakan Soylu, "Bu yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı, bunlardan 104 bin kişi kendi ülkelerine gönderildi. Yüzlerce insan Ege Denizi'nde boğulmaktan kurtuldu. Bir o kadarı, böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalmadan engellendi." ifadesini kullandı.

Antalya Sahil Güvenlik Okul Komutanlığında 19 ülkeden gelenlere eğitim verildiğini, uluslararası alanda 500'ün üzerinde eğitim sergilendiği bilgisini aktaran Soylu, "Haksızlıklarla dolu bir dünyayla karşı karşıyayız. Coğrafyamız bir insanlık köprüsüdür, böyle oldu. İmtihanıyla, sınavıyla karşı karşıya kaldıklarımızla sadece görevimizi yapmıyoruz, her şeyi vicdanımızla yönetmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Süleyman Soylu: Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız" haberi, 24 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu: Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu: Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    Haberleri