Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir provokasyon’

Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir provokasyon’

Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir ... Süleyman Soylu, İzmir'de camilerde merkezi sisteme girilerek Çav Bella dinletilmesi hakkında yaptığı açıklamada "Bu bir provokasyon.dedi.

Süleyman Soylu, İzmir'de camilerde merkezi sisteme girilerek Çav Bella dinletilmesi hakkında yaptığı açıklamada "Bu bir provokasyon. Arkadaşlarımız arıyorlar, bulacaklar" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’deki cami hoparlörlerinden “Çav Bella”nın çalınmasıyla ilgili CHP’yi hedef gösterip “bozgunculuk”la suçlarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Bu bir provokasyon. Arkadaşlarımız arıyorlar, bulacaklar. Bu provokasyonun müsebbiplerinin iyi niyetli olmadığı apaçık ortada” dedi.

Soylu, Türkiye’de yeni partilerin kurulmasının özgürlük tartışmalarına bir örnek olduğunu belirterek, “Özgürlük alanı olmasa bu kurulabilir mi” diye sordu. Öte yandan Soylu, Üsküdar’daki Ermeni Kilisesi’nin haçının kırılması ile Hrant Dink Vakfı’na tehdit içeren e - posta atılması olaylarının faillerinin yakalandığını bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden, “Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör de hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk polisine güvenin” ifadelerini kullandı. Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden yayın yapan bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana Yüreğir’de kaymakamın korumasının CHP’li Eren Yıldırım’a silah çektiği görüntüleri yalanlayan Soylu,“Bir silah hadisesi filan yok. Böyle bir görüntü de böyle bir durum da yok” ifadelerini kullandı.

‘İYİ NİYETLİ DEĞİLLER’

İzmir’de camilerden müzik yayını yapılmasıyla ilgili de konuşan Soylu, “Ramazan ayında, herkesin kendi dini inancıyla bulunmak istediği bir ayda elbette bir provokasyon. Arkadaşlarımız arıyorlar, bulacaklar. Bu provokasyonun müsebbiplerinin iyi niyetli olmadığı apaçık ortada. Bizim teşkilatlarımızın teknik kabiliyeti çok yüksek. Fakat buradaki temel problem, bu bir teknoloji meselesi değil. Daha geçmişte bilinen bir telsizle linke girmeyi sağlayabilecek veya başka bir yöntemle girmeyi sağlayabilecek, çok basit ve ilkel bir yöntem. İnternet veya GSM hattı üzerinden oluşmuş olsa, bütün bunları yapabilme kabiliyetine sahibiz. Oradaki problem bu camilerin namaz aralarındaki dönemde bu sistemleri kapalı olacak ve bu tip saldırılara karşı da savunma mekanizması olacak” dedi.

Soylu o görüntüleri yalanladı: Bir silah hadisesi filan yok

Erdoğan, cami hoparlörlerinden “Çav Bella” marşının çalınmasıyla ilgili CHP’yi hedef alarak “CHP’nin her aktörü başka bir cephede bozgunculuk fesat peşinde konuşuyor. Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır. Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor” demişti.

ABC GAZETESİ TWİTTER

"Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir provokasyon’" haberi, 31 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir provokasyon’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir provokasyon’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  2. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  3. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  4. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  5. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  6. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  7. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  8. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  9. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  10. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  11. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  12. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  13. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  14. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  15. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  16. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  17. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  18. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  19. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  20. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
Haberleri