Süleyman Soylu mahalle bekçilerine bir görev daha verdi: Deprem hasar tespiti

Süleyman Soylu mahalle bekçilerine bir görev daha verdi: Deprem hasar tespiti

Süleyman Soylu mahalle bekçilerine bir görev... Süleyman Soylu'nun 2021'i Afet Eğitim Yılı ilan ettiğini açıklamasından sonra olası İstanbul Depremi'nden en fazla etkilenecek yerler için mahalle bekçilerine ilk hasar tespit görevi verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2021'i Afet Eğitim Yılı ilan ettiğini açıklamasından sonra olası İstanbul Depremi'nden en fazla etkilenecek yerleşim birimleri arasında gösterilen Avcılar'da hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilk toplantı yapıldı. Toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 180 mahalle bekçisine olası depremde 10 mahallede belirlenen alanlarında ilk hasar tespiti yapıp bildirme görevi verildiği açıklandı.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, kamu kuruluşlarının yanı sıra aralarında Türk Kızılayı'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluş temsilcilerine olası depremde nasıl hareket edilmesi gerektiğini pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kaymakam İnan, hazırlanan planlarda verilen görevlerin önümüzdeki haftalarda ayrıntılı anlatılmasını isteyeceklerini, olası depremde asıl sorumluların gelememesi halinde mutlaka yedeklerin kriz merkezine gelebilmesi için hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Kaymakam Kemal İnan, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığını, 1 yılda 1500'e yakın binanın yenilendiğini bu hızın devam etmesi halinde depremin çok az zayiatla atlatılabileceğine inandığını anlattı. Kaymakam İnan, yine de hazırlık yapmak zorunda olduklarını, daha önce bir deprem sırasında görev yaptığını hatırlatırken şöyle dedi:

Bekçilere alan paylaşımı

"Afetin ilk 5-6 saati, kriz merkezi oluşturmak çok önemli. Vatandaş afet ile karşılaştığında bizlerin de deprem mağduru olduğunu unutarak her şeyi tabii bizlerden yani devlet kurumlarından bekliyor, bekleyecek. Bizlerin de şaşırmadan, bocalamadan, ne yapacağımızı bilmemiz lazım. Bu planlar burada yazılı. Hiç kimse o an "Kuruma gideyim planı alayım da kim görevliydi bakayım" deme şansına sahip olmayacak. Bunları biraz da kafamızın içinde yer almamız gerek. Deprem olduğunda kurtarma ekipleri de geliyor. Onları yönlendirmeniz lazım. Mahallinde ne kadar bina yıkıldığını öncelikle adresleri ile birlikte tespit etmemiz lazım. Aksi halde gelen kurtarma ekibi ana caddede ilk geldiği yerde gözü ile gördüğü ilk yere ulaşmaya çalışıyor. Böyle bir binaya 3 yardım ekibi gittiği halde diğerine hiç gidemeyebiliyor. Emniyet müdürlüğümüzdeki bütün bekçilerimize alan paylaşımı yaptık. Her bekçimizi numaralandıracağız sorumlu olduğu bir bölgesi olacak. Deprem anında alanındaki sokakları dolaşacak buraya hasar durumu ile ilgili bilgi sunacak. İlk başta müdahale gerektirecek binalar ile ilgili tespitimiz olacak."

Kaymakam İnan, olası deprem anında herkesin panik içerisinde hareket ettiğini bunun önemli trafik sorununa neden olduğunu, kargaşanın önüne geçebilmek için ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Emniyet Müdürü Murat Çakır da toplantıda söz alırken, D-100 Karayolu'nun diğer tarafındaki Gümüşpala Mahallesi'ndeki Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne biri tünel, diğeri köprüden olmak üzere iki noktadan ulaşılabildiğini, bunların çökebileceği veya kilitlenebileceği göz önüne alınarak alternatif çözümler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İtfaiye Grup Amiri Güven Tunca, Gölcük Depremi'nden etkilenen Avcılar'da 1999 yılında 1 hafta süreyle 25 bina enkazına müdahale ettiklerini anlatırken, "Avcılar ile ilgili bir tespitim var. 25 enkazdan bazılarında inşaat kalitesizdi. Ancak aralarında oto galerileri vardı. Otomobilleri sığdırmak için kolonları kesmişlerdi. Bir apartmanın bodrum katına salon mobilya takımını sığdırmak için yine kolonları kesmişlerdi" dedi.

 

"Süleyman Soylu mahalle bekçilerine bir görev daha verdi: Deprem hasar tespiti" haberi, 11 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu mahalle bekçilerine bir görev daha verdi: Deprem hasar tespiti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu mahalle bekçilerine bir görev daha verdi: Deprem hasar tespiti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  2. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  3. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  4. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  5. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  6. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  7. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  8. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  9. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  10. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  11. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  12. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  13. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  14. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  15. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  16. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  17. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  18. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  19. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  20. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
Yerel Gündem Haberleri