Süleyman Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatın da göreyim

Süleyman Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatın da göreyim

Süleyman Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatı... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘kumar oynatanları’ uyardı, “Ramazan ayı geliyor. Tekrar uyarıyorum, hadi bakalım oynatın da göreyim” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen ‘Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme’ toplantısına katıldı. Soylu, burada yaptığı açıklamada “Türkiye’nin sivil toplum örgütlülüğü çanağına kan doğramaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini” söyledi.

“Bunun dışındakilerin emrine amadeyiz” diyen Soylu, “Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Şimdi Ramazan ayı geliyor. Bu dönem için bazılarının kötü bir alışkanlığı var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatın da göreyim. Şimdi buradan tekrar uyarıyorum; hadi bakalım oynatın da göreyim. ‘Kültür derneği’ deyip başka işler ortaya koymaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’YE SÖYLÜYORUM, BUNLARIN KÖKÜ DIŞARIDA’

Muhalefete de yüklenen Soylu, şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye’ye söylüyorum, LGBT’cilik, FETÖ’cülük, Kuytul’culuk, PKK’cılık, DHKP-C’cilik, bunların önemli bölümü sivil toplumculuk adı altında geliştirilmektedir. Bunların her birinin kökü dışarıdadır. FETÖ’nün de PKK’nın da DHKP-C’nin de kökü dışarıdadır. LGBT’ciliğin kökü dışarıdadır, dini istismar eden DEAŞ gibi tüm organize yapıların kökü dışarıdadır. Bu ülkenin birliğini bozmaya çalışan, değerlerini erozyona uğratmaya çalışan her şeyin kökü dışarıdadır. Bizim böyle zararlı alışkanlarımız yok. Adam, Diyarbakır’da çevre derneği kuruyor, Avrupa’dan yardım alıyor, çocukları PKK’ya gönderiyor. Adam, Avrupa’dan, Amerika’dan, dünyanın birçok yerinden Türkiye’deki sözde derneklere yardım ediyor, erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini teşvik etmeye çalışıyor. LGBT’cilik yapıyor.

‘BU EYLEM PLANINI ORTAYA KOYSAK ‘FAŞİST’ DİYE YAFTALARLAR’

Gezi olayları, Türkiye’nin sivil toplumculuğunun istismar edilmesi üzerinden bina edilmiştir. Ben, bugün bu ülkenin İçişleri Bakanıyım, belki yarın yokum. Amerika ve Avrupa Türkiye’deki birtakım yazarları desteklemek, cumhurbaşkanına, hükümetin politikalarına, hükümetin bakanlarına hakaret ettirebilmek, toplumun bütün değerlerini alaşağı edebilmek için vakıfları üzerinden para yardımı yapacak, biz teslim olacağız. Bunlar hep sivil toplumlar üzerinden gerçekleşiyor.

Suriyelilere yardım yapıyorum maksadıyla bu ülkede ajanlık yapacak, etki ajanlığı oluşturacak ve Türkiye’nin içine sızmaya çalışacak, Türkiye’nin sınırlarında ve sınırlarının hemen ötesindeki alanlarda orayı karıştırmaya, ifsat etmeye çalışacak, biz teslim olacağız. Ben anlamıyorum, 5 yılı aşkın İçişleri Bakanlığı yapıyorum ben anlamıyorum. Almanya İçişleri Bakanı geçen günlerde yabancılara ve aşırı radikallere karşı 10 maddelik eylem planı verdi, Türkiye’de bu eylem planını biz ortaya koysak Türkiye İçişleri Bakanını ‘faşist’ diye yaftalarlar. İnanın böyle. Bu eziklik bizde değil Allah’a şükür. Bu eziklik Türkiye’nin batı yalakalarındadır. Biz böyle bir ezikliğin içerisinde değiliz.”

‘BUNUN ADI VATANA İHANET’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın jürisinin Batı değil, millet olduğunu, Türkiye’de Batı tapınakçılarının bulunduğunu belirten Soylu, “Altılı mutabakatlarını, düzelteyim 6+1 mutabakatlarını bile büyükelçiye gönderiyorlar. Birkaç tanesi ifşa oldu diye başka bir büyükelçiye gönderiyorlar. Bunun adı ihaneti vataniyedir, vatana ihanettir. Bu kadar açık” dedi.

‘BİR VİLAYETİMİZDEKİ 120 DERNEĞİ SADECE BİR ÜLKE BESLİYOR’

Soylu, “Bugün birtakım dini yapıların, güya radikal örgüte yönelik sokak eylemleri yaparak, polisle, devletle karşı karşıya gelerek özgürlük savaşçısı kılığında toplumsal bir ayrışma oluşturmaya çalışması yine sivil toplum alanını istismar etme stratejisinden beslenmektedir. Bir örnek vereyim, ülkemizin bir vilayetinde, güney vilayetlerinden bir tanesinde 120 tane derneği sadece bir ülke besliyor uzun yıllardır” ifadelerini kullandı.

"Süleyman Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatın da göreyim" haberi, 31 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatın da göreyim haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu: Ramazan geliyor, hadi oynatın da göreyim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  2. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  3. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  4. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  5. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  6. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  7. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  8. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  9. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  10. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  11. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  12. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  13. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  14. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  15. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  16. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  17. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  18. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  19. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  20. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
Gündem Haberleri