Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı için daha önce ne demişti?

Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı için daha önce ne demişti?

Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı için dah... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mart tarihinde sosyal medyada sokağa çıkma yasağı ilan edileceği yazılıyor sorusuna, "Bunlar, ABD,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mart tarihinde sosyal medyada sokağa çıkma yasağı ilan edileceği yazılıyor sorusuna, "Bunlar, ABD, Almanya mahreçli FETÖ'cülerin hesapları" diye cevap vermişti.

Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan 00:00’dan 12 Nisan saat 24.00’e kadar 30 Büyükşehir ile Zonguldak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı son iki saatte açıklanınca yurttaşlar fırın ve market önlerinde kuyruk oluşturdu. Sosyal mesafe kuralı uygulanmadı. İzdiham görüntüleri bunca 'Evde kal' uğraşına gölge düşürdü.

Sokağa çıkma yasağının son dakikada ilan edilmesi ve belediyelere dahi haber verilmemesi büyük tepki topladı. Tepkilerin hedefinde de öncelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı. Sosyal medyada Bakan Soylu'ya daha 20 gün önce söylediği sözler hatırlatıldı.

19 MART'TA NE DEMİŞTİ?

Bakan Soylu, 19 Mart tarihinde sosyal medyada sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine ilişkin paylaşımlarla ilgili şunları söylemişti:

"Ülkemiz üzerine çok sayıda kötü düşünenler var. FETÖ'cüler var, PKK'cılar var, PYD'ciler, DEAŞ'cılar var, var oğlu var. Türkiye ile ilgili en ufak bir meseleyi dezenforme etmek için ellerinden gelen her şeyi yapabiliyorlar. FETÖ'cüler, ismi belli olmayan hesaplarla sürekli bir dezenformasyon ortaya koyuyorlar. Sokağa çıkma yasağı da böyle, diğer meseleler de böyle.

Bir doktorun bir motivasyon için yapmış olduğu çalışmanın bir parçasını kesip sosyal medyaya nakledip hem o doktora hem orada çalışanlara hem o önemli gayreti gösterenlere haksızlık olur. Meseleye aklımızla bakmanın doğru olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımızın tespitleri var, kimsenin de gözünün yaşına bakmıyoruz. Bunun önemli bir bölümü Amerika ve Almanya mahreçlidir. Yani FETÖ'cüler Amerika ve Almanya'dan Türkiye'yi bu konuda 'nasıl Türkiye bunu iyi yönetir, nasıl halk bu kadar sakin ve sağduyulu ve kurallara uyar, nasıl Almanya ve ABD'den daha iyi noktada oluruz, bu Türkiye'ye yakışmaz' diye sosyal medyada bunu manipüle etmeye çalışanlara, infial haline getirmeye çalışanlara vatandaşımız müsamaha göstermesin, onları paylaşmasın" dedi.

[caption id="attachment_150551" align="aligncenter" width="690"] Bakan Süleyman Soylu, 19 Mart tarihinde sosyal medyada sokağa çıkma yasağı ilan edileceği yazılıyor sorusuna, "Bunlar, ABD, Almanya mahreçli FETÖ'cülerin hesapları" diye cevap vermişti.[/caption]

"Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı için daha önce ne demişti?" haberi, 11 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı için daha önce ne demişti? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı için daha önce ne demişti? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri