Süleyman Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum mu atanacak?’ sorusuna yanıt geldi!

Süleyman Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum mu atanacak?’ sorusuna yanıt geldi!

Süleyman Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum mu ata... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul'a kayyum mu atanacak?" sorusuna, "Pazar günü açıklayacağım" yanıtını vermişti. Hakan Çelik'in konuğu olan Süleyman...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul'a kayyum mu atanacak?" sorusuna, "Pazar günü açıklayacağım" yanıtını vermişti. Hakan Çelik'in konuğu olan Süleyman Soylu  gündeme ilişkin açıklamalarında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul'a kayyum mu atanacak?" sorusuna, "Pazar günü açıklayacağım" yanıtını vermişti. CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Soylu; yeni kayyım atamaları olacak mı? HDP'ye yönelik protestoları nasıl değerlendiriyor? Kadına şiddet konusunda yeni çözüm önerileri var mı? Suriyelilerin durumu, PKK ve FETÖ ile mücadele, yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlar ve gündeme dair yanıtları merak edilen soruları cevapladı.

"Bir belediye ülke yönetmek için seçilmez...  HDP'li Belediye başkanına hediye edilen Atatürk portresi ile ilgili "Atatürk'le neyi kapatmaya çalışıyorsunuz. İstanbul'a kayyım atanacak mı? Eğer siz kendi işinizin dışında (Terörden alınmış belediyelere destek vermek gibi) başka şeylerle ilgilenirseniz, bu bizim sorumluluğumuzdadır."

İşte Soylu'nun açıklamalarında satır başları:

ABD ile ortak kara devriyesi

-Türkiye son yıllarda özel bir sorumluluk hissetiği bir rolü üstleniyor. Tarihsel ve komşu sorumluluğunu yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam ortasındayız. Türkiye burada pasif bir durumda olmadı şimdiye kadar. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde. Adımlar attı.

-Dünyada kendini gösterdi ve belli etti. ABD kendi askerleriyle bizim askerlerimizin birlikte devriye yapmasını kabul ettiyse bu Türkiye'nin başarısıdır. Türkiye burada hiç geri adım atmadı. Bunu insanlık adın atıyor.

-Bizi gemiye yaklaştırmadılar. O eylemin sert olmasının nedeni 'biz diğer ülkeler gibi düşünmüyoruz, insanlığı düşünmüyoruz' demektir

-Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü kişileri Avrupa terörist olarak görmüyor. FETÖ'cüleri görmüyor. PKK'yi görüyor ama iade etmiyor.

-Onbinlerce insan sınır geçti biz bunların birçoğunu yakalıyoruz. 32,33 bin kişi bu yıl içerisinde Yunanistan'a geçti. Göç konusunda bu sağanak devam ediyor. 2019 yılında şu an Eylül ayı itibariyle 254 bin kaçak göömen yakaladık...

8 bin FETÖ'cü Yunanistan'a geçti

-8 bin FETÖ'cü son son 2 yılda Yunanistan'a geçti. Büyük akılın kim olduğu ortada. İğneyle kuyu kazıyoruz.

-Suriye sınırı, Ağrı, Kars bu sınırların tamamı bizim zor bir coğrafyada olduğumuzu gösterir. 2015 tarihinden itibaren bambaşka bir güvenlik politikası belirledi. Güvenlik birimlerimiz FETÖ'cülerden arındı bir kere. Bi takım insanlara yatırım yapıyorsunuz. Bunları işten çıkardığınızı düşünün, deneyimlerine rağmen. Türkiye buna rağmen bu temizliği yapınca büyük adımlar atıldı.

-İnternet 12 yaşındaki çocuklara bomba yapmayı öğretiyor. Geçen yıl 361 olay engellemişiz, bu yıl bu 182 olayı engellemişiz. Dün 5 kilo TNT'nin patlatılmasını engellemişiz.

-DEAŞ'ın da PYD'nin de patronu aynıdır. Ormanları yakacaksınız, turistlik bölgeleri hedef alacaksınız. Aynı yöntemle çalışıyorlar. Tüm birimlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor.

-Tunceli'de bölgede dağlarda terörist yok mu? Sayı 65. Biz sadece terörist mi etkisiz hale getiriyoruz. Bölgeye yurt dışından giriş sayısı bu yıl 112 bin.

-Kayyım geçici olarak geçici olarak görevlendirilen belediye başkanıdır. Biz Anayasanın bize verdiği yetkiyle onu açığa alıp geçici belediye başkanı atıyoruz. Bir belediye başkan vekili de görevlendirilebilir.

Diyarbakır, Van, Mardin Belediye başkanları neden değişti?

-Biz burada görevden aldığımızda içişleri bakanına bu yetkiyi verilir. 45,46,47. maddelerde durum bellidir. Teröre yardım ve yataklık edenler görevlerinden men edilir. Biz geçen sefer bu hakkımızı kullandık. Diyorlar ki 'seçilmişler' .E bu devam etmesi gerektiğini mi gösteriyor. İçişleri abkanı diyorki biz bunu denetlemekle yükümlüyüz. Devletin kurumlarına uygun çalışıp çalışmadığını denetlemekle.

-Seçilmiş istediği terör eylemini yapabilme anlamına gelemez ki. Kamu düzenini sağlayamayız.

-Bunlar ilk derece mahkemelerin verdiği kararlardır. Şırnak belediyesinde 19 havam çıkıyor. Bunlar da seçilmişlerdi. Burada şehitlerimiz oldu.

-Diyarbakır'ın şimdiki belediye başkanı terörist cenazesine gideceksin, caddeye teröristin ismini vereceksin, teröristleri gizli gizli tedavi edeceksin. Sonra al yıldızlı bayrağı çıkaracaksın. Ben bunu hazmedemem.

-Tunceli, Mardin, Van terörden kimse gidemiyordu. Şu an turizm bölgesi.

-NİKE gelir mi Doğu Anadolu'ya? Geldi 12 bin çalışan olacak Ağrı'da. Şu an Tunceli'de tekstil atölyelerinde çalışacak adam bulamıyorlar.

-Diyarbakır'ın toplam 8 soruşturma ve koğuşturması var.

-Ahmet Türk cezaevindeydi. Yaşından dolayı çıktı. Biz tedbiren belediye başkan vekili görevlendirdik. Eş Başkanı görevlendiren Kandil'dir. Yaptıkları festivaller öyle. Çocukları dağa götürmeye, terörist olarak götürmeye...

-Dünyanın hangi ülkesinde demokrasi infaz edilir.

Resim

Bir belediye ülke yönetmek için seçilmez...

İstanbul'a kayyım atanacak mı? 'Pejmürde etmekle' ne demek istediniz?

-İstanbul Haziran ayında bir karar verdi. Bu karar İstanbul'da bir belediye başkanını seçilme kararıdır. Hem demokratik, hem de hukuki bir karardır.

-İstanbul Haziran ayında bir karar verdi. Benim çöpümü topla, suyumuı akıt, başıma bir iş geldiğinde çözmeye çalış bir belediye bunun için seçilir. Türkiye'yi idare etmek büyük büyük laflar söylemek için de seçilmez. İşini iyi yapmak için seçilir.

-Belediyeler önemli işlerdir. Türkiye yönetmeye hevesli olabilirsiniz. Bunu isteyebilirsiniz ama önce işinizi yapacaksınız. Bu belediyelerin Diyarbarkır, Van, Mardin bunların alınmasının terörle ilişkili olduğunu ifade ettim.

-Diyarbakır'a gidip ziyaretlerde bulunuyor. 'Burdan size 16 milyonun selamını getirdim' diyor. Ben selam falan göndermedim. Biz de İstanbul seçmeniyiz. Ben de eşim de selam falan göndermedim. Bir İstanbul Belediye Başkanı bunu söyleyemez. Ben uyarmak durumundayım.

-HDP önünde anneler nöbet tutuyor. Bine yakın terörist ailesiyle görüşüyoruz. Batı ile Doğu arasında ayrım yoktur.

-Bize diyorlar ki yanlış yaptınız. Bayrağı kaldırana yanlış mı yaptık?. Yanlışsa kabul ediyoruz.

İstanbul ve Ankara için bir kayyum söz konusu değil

Terörle ilgisi ve iltisaki yok. Bu yaygaranın ortaya atılmasının sebebi Diyarbakır'ı ve Mardin'i kurtarmaktır.

Eğer siz kendi işinizin dışında (Terörden alınmış belediyelere destek vermek gibi) başka şeylerle ilgilenirseniz, bu bizim sorumluluğumuzdadır.

Türkiye'deki tüm belediye başkanları benim görev alanımdır.

HDP'ye Atatürk portresi

Atatürk'le neyi kapatmaya çalışıyorsunuz. İstanbul'a kayyım atanacak mı? İstanbul ve Ankara için kayyım söz konusu değildir. Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz.

"Süleyman Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum mu atanacak?’ sorusuna yanıt geldi!" haberi, 08 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum mu atanacak?’ sorusuna yanıt geldi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum mu atanacak?’ sorusuna yanıt geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
    2. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
    3. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
    4. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
    5. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
    6. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
    7. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
    8. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
    9. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
    10. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
    11. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
    12. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
    13. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
    14. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
    15. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
    16. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
    17. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
    18. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
    19. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
    20. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
    Politika Haberleri